Gjest annlovinda Skrevet 9. mai 2007 Skrevet 9. mai 2007 Jeg fikk et stort stykke parmesanost i en matkurv til jul. Visstnok en relativt dyr parmesanost. Det er fortsatt ganske så mye igjen av den. Har brukt den innimellom til pasta, men glemmer det ofte, selv om det er veldig godt. Den er merket best før 23. mai, og det er som sagt fortsatt en god del igjen av den. Kan den deles i passende stykker og fryses? Eller vil den ødelegges om den fryses? Og med det samme, et spørsmål til. Fikk også et glass med pesto. Hva kan jeg bruke den til, altså hva serverer jeg den til? Sikkert et teit spørsmål, men har aldri brukt det tidligere. 0 Siter
drizzle Skrevet 9. mai 2007 Skrevet 9. mai 2007 Er ikke sikker på om du kan fryse parmesan. Men pesto kan brukes til mye!! Jeg bruker det mest i pasta (blander det med kokt pasta og river parmesan over der igjen). Du kan smøre det på skiven eller underst i baguetter og toppe med grønnsaker, salat, kjøtt og ost, bruke litt i kyllingretter osv. Pesto setter ofte en spiss på maten. 0 Siter
Gjest alegre Skrevet 9. mai 2007 Skrevet 9. mai 2007 Lag følgende kjøttboller: 1 pk kjøtt- eller biffdeig, 3-4 ss persille, 1 ss griljermel, 60g (event mer) parmesanost. Knø sammen, trill små, runde boller. Stekes på middels varme Serveres med pasta + pestosaus. 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 9. mai 2007 Skrevet 9. mai 2007 Lag følgende kjøttboller: 1 pk kjøtt- eller biffdeig, 3-4 ss persille, 1 ss griljermel, 60g (event mer) parmesanost. Knø sammen, trill små, runde boller. Stekes på middels varme Serveres med pasta + pestosaus. Takk for svar. Oppskriften er notert og skal prøves. Den så iallefall god ut. 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 9. mai 2007 Skrevet 9. mai 2007 Er ikke sikker på om du kan fryse parmesan. Men pesto kan brukes til mye!! Jeg bruker det mest i pasta (blander det med kokt pasta og river parmesan over der igjen). Du kan smøre det på skiven eller underst i baguetter og toppe med grønnsaker, salat, kjøtt og ost, bruke litt i kyllingretter osv. Pesto setter ofte en spiss på maten. Tusen takk for svar. Da skal jeg prøve pestoen med det første. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 9. mai 2007 Skrevet 9. mai 2007 Jeg elsker parmesan! Den er alltid dyr, det finnes ikke billig ekte parmesanost. Jeg bruker parmesan først og fremst på pasta, men også til salater og noen ganger på pizza. Om du ønsker å slå to fluer i en smekk lager du en god pastasalat (gjerne med kylling) med pestosaus og parmesan over. Skjær da parmesanen med ostehøvel i grove flak over - kjempegodt! 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 9. mai 2007 Skrevet 9. mai 2007 Jeg elsker parmesan! Den er alltid dyr, det finnes ikke billig ekte parmesanost. Jeg bruker parmesan først og fremst på pasta, men også til salater og noen ganger på pizza. Om du ønsker å slå to fluer i en smekk lager du en god pastasalat (gjerne med kylling) med pestosaus og parmesan over. Skjær da parmesanen med ostehøvel i grove flak over - kjempegodt! Tusen takk for svar. Og takk for oppskrift, det så godt ut. 0 Siter
Gjest liede Skrevet 9. mai 2007 Skrevet 9. mai 2007 Det går helt fint å fryse parmesan. Jeg pleier faktisk å rive den frossen også fordi jeg har vært så sløv at jeg ikke delte den opp i mindre biter før jeg la den i frysen. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.