fuji1365380447 Skrevet 11. mai 2007 Skrevet 11. mai 2007 Jeg syntes da ikke at f.eks grønnsaker er særlig dyrt. Poteter, blomkål, gulerøtter, løk - dette koster jo nesten ingenting. Hvis man gidder å lage mat med mye grønnsaker, så koster det da ikke allverden. 0 Siter
Gjest Klovnefisk! Skrevet 11. mai 2007 Skrevet 11. mai 2007 Nå prises ikke mat kun etter politiske vedtak i Norge heller, selvom en del bransjer er sponsa. Tilbud og etterspørsel er jo den viktigste prisreguleringen + hva maten faktisk koster å produsere. Sunn mat er dyrere å produsere. Forøvrig er jeg ikke helt enig med deg, brus, snop, fast food, ferdigmat og frossenmat er usunt OG dyrt i lengden. Jeg kjenner ingen som ikke har råd til å spise nogenlunde sunt, heller ikke studenter. Alkohol f.eks. Det er dyrt det. Husholdingene i Norge har aldri brukt så lite penger på mat relativt sett som i dag. Allikevel klager vi på at frukt er dyrt. Det er helt latterlig. Jeg betaler gjerne mer for bedre og sunnere mat, og går ikke personlig konkurs av den grunn. 0 Siter
frosken Skrevet 11. mai 2007 Skrevet 11. mai 2007 Jeg syntes da ikke at f.eks grønnsaker er særlig dyrt. Poteter, blomkål, gulerøtter, løk - dette koster jo nesten ingenting. Hvis man gidder å lage mat med mye grønnsaker, så koster det da ikke allverden. Blomkål, broccoli, tomater, asparges, auberginer, squash koster derimot en god del. Jeg lager en del vegetarmiddager, og det blir ofte dyrt. 0 Siter
fuji1365380447 Skrevet 11. mai 2007 Skrevet 11. mai 2007 Nå prises ikke mat kun etter politiske vedtak i Norge heller, selvom en del bransjer er sponsa. Tilbud og etterspørsel er jo den viktigste prisreguleringen + hva maten faktisk koster å produsere. Sunn mat er dyrere å produsere. Forøvrig er jeg ikke helt enig med deg, brus, snop, fast food, ferdigmat og frossenmat er usunt OG dyrt i lengden. Jeg kjenner ingen som ikke har råd til å spise nogenlunde sunt, heller ikke studenter. Alkohol f.eks. Det er dyrt det. Husholdingene i Norge har aldri brukt så lite penger på mat relativt sett som i dag. Allikevel klager vi på at frukt er dyrt. Det er helt latterlig. Jeg betaler gjerne mer for bedre og sunnere mat, og går ikke personlig konkurs av den grunn. Er så enig! Det er jo ikke akkurat veldig billig å bare kjøpe ferdigmat heller da. 0 Siter
Sofline Skrevet 11. mai 2007 Skrevet 11. mai 2007 Hvorfor er det da så mange som ikke tåler melk? Og hvorfor har vi i Norge som er et av verdens mest melkedrikkende land også den største forekomsten av benskjørhet? Det er jo også så mange andre naturlig ting mange ikke tåler. Nordmenn drikker faktisk ikke så mye melk. Gjennomsnittlig 3 dl daglig om jeg ikke husker helt feil, og det er ikke nok. For at kalk skal tas opp i kroppen må man dessuten få i seg nok D-vitamin, noe svært mange nordmenn ikke får på langt nær nok av. 0 Siter
Gjest jappi0 Skrevet 11. mai 2007 Skrevet 11. mai 2007 Nå prises ikke mat kun etter politiske vedtak i Norge heller, selvom en del bransjer er sponsa. Tilbud og etterspørsel er jo den viktigste prisreguleringen + hva maten faktisk koster å produsere. Sunn mat er dyrere å produsere. Forøvrig er jeg ikke helt enig med deg, brus, snop, fast food, ferdigmat og frossenmat er usunt OG dyrt i lengden. Jeg kjenner ingen som ikke har råd til å spise nogenlunde sunt, heller ikke studenter. Alkohol f.eks. Det er dyrt det. Husholdingene i Norge har aldri brukt så lite penger på mat relativt sett som i dag. Allikevel klager vi på at frukt er dyrt. Det er helt latterlig. Jeg betaler gjerne mer for bedre og sunnere mat, og går ikke personlig konkurs av den grunn. hva slags verden lever du i a, hvis du ikke kjenner studenter som ikke har råd til å leve sunt lol..... 0 Siter
Gjest Klovnefisk1 Skrevet 11. mai 2007 Skrevet 11. mai 2007 hva slags verden lever du i a, hvis du ikke kjenner studenter som ikke har råd til å leve sunt lol..... Jeg kjenner studenter som ikke tar seg råd til å leve sunt, men som prioriterer alkohol, kafe-og kantinemat, hamburgere og pizza. Det er usunt OG dyrt. Alle velger selv, men det er dumt å klage på prisene når det er helt andre ting som avgjør hva man velger. Potet, kål, løk, gulerøtter, laks, bønner, osv. er billig og nei, jeg kjenner ingen studenter som ikke har råd til å kjøpe mat. Lever er noe av det billigste og sunneste som finns 0 Siter
Gjest YMG Skrevet 11. mai 2007 Skrevet 11. mai 2007 Det er jo også så mange andre naturlig ting mange ikke tåler. Nordmenn drikker faktisk ikke så mye melk. Gjennomsnittlig 3 dl daglig om jeg ikke husker helt feil, og det er ikke nok. For at kalk skal tas opp i kroppen må man dessuten få i seg nok D-vitamin, noe svært mange nordmenn ikke får på langt nær nok av. Tine ekstra lett melk har ekstra d-vitamin hvis det er ikke er juks da den drikker jeg 0 Siter
Lillemus Skrevet 11. mai 2007 Skrevet 11. mai 2007 Hvor mener du ellers man skal få kalk fra om man ikke får i seg melkeprodukter? Kalktabletter som er et fint alternativ i dag har man jo ikke alltid hatt. Jeg vet det er kalk i en del grønne saker, men skal man få i seg all kalken derfra, må man for eksempel spise nesten to kilo brokkoli daglig. Det er forskjell på melka rett fra kua som folk drakk før, og den melka vi drikker nå som er behandlet masse. Selv tåler jeg utmerket melk rett fra kua, mens melk fra meieriet gir meg masse røde prikker i huden. 0 Siter
tiliti Skrevet 11. mai 2007 Skrevet 11. mai 2007 Hvor mener du ellers man skal få kalk fra om man ikke får i seg melkeprodukter? Kalktabletter som er et fint alternativ i dag har man jo ikke alltid hatt. Jeg vet det er kalk i en del grønne saker, men skal man få i seg all kalken derfra, må man for eksempel spise nesten to kilo brokkoli daglig. Tja, jeg drikker ikke melk men har vel ellers et normalt forbruk av ost og rømme. Gjorde ikke det under oppveksten heller. Bentettheten min er helt problemfri. Spiser mye parboiled ris, noe naturris, kornprodukter og mye grønnsaker. 0 Siter
tiliti Skrevet 11. mai 2007 Skrevet 11. mai 2007 Ja, ikke sant? Når jeg forteller det til noen, så blir de nesten sinna på meg. Det er visst altfor mye å bruke på mat! Jeg forstår at økonomien setter grenser og at sunn mat er for dyrt i forhold til andre ting, men maten er jo drivstoffet mitt. Vil jo gjerne ha det beste på tanken både i forhold til næringsstoffer og smak. Det er med mat som med søvn, folk flest ser ut til å mene at det riktige er å unne seg så lite som mulig av det/ev. bruke så lite som mulig med penger på det. Ganske merkelig, i grunn. Jeg møter også folk som tilnærmet blir sinte av at jeg prioriterer pengene til ypperlig mat. Det er vel som regel de samme folka som mener at jeg er flink når jeg raver rundt av søvnmangel og lat når jeg sover ut ... når jeg tenker meg om :-) 0 Siter
org Skrevet 12. mai 2007 Skrevet 12. mai 2007 Hvorfor er det da så mange som ikke tåler melk? Og hvorfor har vi i Norge som er et av verdens mest melkedrikkende land også den største forekomsten av benskjørhet? Det er mange som ikke tåler fisk også - ja, i enkelte tilfeller kan det være dødelig. Likevel er det ingen som bestrider at fisk er sunt. :-) Ang benskjørhet: kalk må ha D-vitaminer for å "fungere". Og det får vi først og fremst av sola. Her er det sannelig ikke mye sol! Jeg regner egentlig med at forekomsten av benskjørhet kommer til å gå ned nå når iallefall ekstralett melka er tilsatt litt D-vitaminer. 0 Siter
Sofline Skrevet 21. mai 2007 Skrevet 21. mai 2007 Tja, jeg drikker ikke melk men har vel ellers et normalt forbruk av ost og rømme. Gjorde ikke det under oppveksten heller. Bentettheten min er helt problemfri. Spiser mye parboiled ris, noe naturris, kornprodukter og mye grønnsaker. De færreste merker noe til benskjørhet før de er langt oppe i årene. Uansett kan man ikke basere viten på enkelttilfeller. :-) (Det er 90-åringer som har røyket hele livet og er helt friske. Allikevel er det ingen tvil om at røyking er farlig.) 0 Siter
tiliti Skrevet 22. mai 2007 Skrevet 22. mai 2007 De færreste merker noe til benskjørhet før de er langt oppe i årene. Uansett kan man ikke basere viten på enkelttilfeller. :-) (Det er 90-åringer som har røyket hele livet og er helt friske. Allikevel er det ingen tvil om at røyking er farlig.) Bentettheten min ble målt, i tillegg tar jeg blodprøver 1-2 ganger i året pga risiko for arvelig hjertesykdom. Alle mulige ting måles rimelig ofte i det henseende inkludert kalsiumnivå i blod, og alle nivåer er perfekte. Jeg spurte tilogmed spesifikt om det med tettheten i beina vs kalsiuminntak, og alt tyder på at jeg har mer enn nok. 0 Siter
Sofline Skrevet 22. mai 2007 Skrevet 22. mai 2007 Bentettheten min ble målt, i tillegg tar jeg blodprøver 1-2 ganger i året pga risiko for arvelig hjertesykdom. Alle mulige ting måles rimelig ofte i det henseende inkludert kalsiumnivå i blod, og alle nivåer er perfekte. Jeg spurte tilogmed spesifikt om det med tettheten i beina vs kalsiuminntak, og alt tyder på at jeg har mer enn nok. Som sagt, man kan ikke basere vitenskap på enkelttilfeller. 0 Siter
tiliti Skrevet 23. mai 2007 Skrevet 23. mai 2007 Som sagt, man kan ikke basere vitenskap på enkelttilfeller. Nei men det er jo almen viten at det er rimelig uproblematisk å få nok kalk selv uten melk. Store deler av verden tåler ikke engang melk. 0 Siter
Sofline Skrevet 23. mai 2007 Skrevet 23. mai 2007 Nei men det er jo almen viten at det er rimelig uproblematisk å få nok kalk selv uten melk. Store deler av verden tåler ikke engang melk. Ja, du kan jo spise over ett kilo brokkoli om dagen for eksempel. Eller spise kalktabletter. Melkeallergi er en forholdsvis ny "oppfinnelse". 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.