Lillemus Skrevet 14. mai 2007 Forfatter Skrevet 14. mai 2007 Oppskrift, takk? Jah? Nøttekake 250 gram hasselnøtter 5 ss brødrasp 4 egg 200 gram sukker Fyll: 1/2 liter kremfløte (evt. 50/50 kremfløte og vaniljekrem) Jordbær, er knallgod med bringebær også! Mal nøttene og bland dem med brødraspen. Pisk eggehvitene stive og pisk plommene med sukkeret. Bland alt forsiktig, ha i hvitene til slutt. Lag 3 like store, tynne bunner, jeg pleier å tegne opp sirkler rundt et vanlig middagsfat på bakepapiret (3 ark), ha på litt formfett og så smøre røra utover. Stek på 190 grader i 13 min. Avkjøl bunnene før du snur dem opp-ned, pensle på baksiden med kaldt vann og prøv å dra forsiktig papiret av. Det sitter gjerne fast, men det gjør ingenting om bunnene sprekker litt. Legg bunnene lagvis med krem og jordbær (jeg pleier å skjære de som skal mellom i skiver) og ha krem og bær på toppen også. Jeg bruker en blanding av vanlig krem og vaniljekrem, men du kan ta vaniljekrem mellom og krem oppå eller gjøre det helt etter din egen smak. Jeg garanterer - denne kaka blir det ikke rester av! 0 Siter
Gjest Tacomix Skrevet 14. mai 2007 Skrevet 14. mai 2007 *Hahahaha* Den kaka er veldig god. Skal selv bake den i morgen:) 0 Siter
Lotte :o) Skrevet 14. mai 2007 Skrevet 14. mai 2007 Det har jeg faktisk ikke, men nå satte du meg jo på en idé... hehe! Jeg er ferskis på Facebook, men snakker nå med en gammel kollega - artig! 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 14. mai 2007 Skrevet 14. mai 2007 Nøttekake 250 gram hasselnøtter 5 ss brødrasp 4 egg 200 gram sukker Fyll: 1/2 liter kremfløte (evt. 50/50 kremfløte og vaniljekrem) Jordbær, er knallgod med bringebær også! Mal nøttene og bland dem med brødraspen. Pisk eggehvitene stive og pisk plommene med sukkeret. Bland alt forsiktig, ha i hvitene til slutt. Lag 3 like store, tynne bunner, jeg pleier å tegne opp sirkler rundt et vanlig middagsfat på bakepapiret (3 ark), ha på litt formfett og så smøre røra utover. Stek på 190 grader i 13 min. Avkjøl bunnene før du snur dem opp-ned, pensle på baksiden med kaldt vann og prøv å dra forsiktig papiret av. Det sitter gjerne fast, men det gjør ingenting om bunnene sprekker litt. Legg bunnene lagvis med krem og jordbær (jeg pleier å skjære de som skal mellom i skiver) og ha krem og bær på toppen også. Jeg bruker en blanding av vanlig krem og vaniljekrem, men du kan ta vaniljekrem mellom og krem oppå eller gjøre det helt etter din egen smak. Jeg garanterer - denne kaka blir det ikke rester av! OMG, den høres helt vidunderlig ut! Takk 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 14. mai 2007 Skrevet 14. mai 2007 [quote name=Lotte )' timestamp='1179169848' post='3610167] hehe! Jeg er ferskis på Facebook, men snakker nå med en gammel kollega - artig! Jeg er snart veteran for å regne etter to uker. Men ja, det er artig. 0 Siter
Gjest Jente31 Skrevet 14. mai 2007 Skrevet 14. mai 2007 Hva med Snickerskake? Det er jo ikke sjokoladekake, men det er sjokoladekrem på toppen og den er farlig god. Den er kjemmmpegod da..... 0 Siter
flowy Skrevet 14. mai 2007 Skrevet 14. mai 2007 På www.detsoteliv.no er det oppskrift på brownies med peanøtter. Bare søk på peanøtter. Utrolig god!! Har laget den tre ganger, men kutter ut kanelen. 0 Siter
Lillemus Skrevet 14. mai 2007 Forfatter Skrevet 14. mai 2007 På www.detsoteliv.no er det oppskrift på brownies med peanøtter. Bare søk på peanøtter. Utrolig god!! Har laget den tre ganger, men kutter ut kanelen. Jeg tror ikke brownies er noen stor slager for ham (rare mannen!), men der var det jo masse annet snask!!!! Den mandelkaka med peanøtter så sinnsvakt god ut... Kan hende jeg går for den. 0 Siter
pekkaline Skrevet 14. mai 2007 Skrevet 14. mai 2007 Hva med firkløverkake? Så snill du er som disker opp for han 0 Siter
Lillemus Skrevet 14. mai 2007 Forfatter Skrevet 14. mai 2007 Hva med firkløverkake? Så snill du er som disker opp for han Jeg har tenkt på den også, men jeg tror det er den salte smaken av peanøtter mot den søte sjokoladen han er ute etter og den er jo ikke der i firkløverkaka, den er nesten for søt og mektig selv for meg. Jeg disker gjerne opp med en ekstra god kake til ham på bursdagen - han er så snill og god mot meg atte! ) 0 Siter
Gjest Timiti Skrevet 14. mai 2007 Skrevet 14. mai 2007 Jeg har tenkt på den også, men jeg tror det er den salte smaken av peanøtter mot den søte sjokoladen han er ute etter og den er jo ikke der i firkløverkaka, den er nesten for søt og mektig selv for meg. Jeg disker gjerne opp med en ekstra god kake til ham på bursdagen - han er så snill og god mot meg atte! ) Om det er salt vs. søtt, hadde jeg absolutt gått for snickerskake. Den er ufattelig god, og den saltsøte smaken er bare nydelig. Jeg bruker å bake denne fra Det søte liv: Ingredienser: Bunn: 3 eggehviter 3 dl sukker 1 ts vaniljesukker 1 ts bakepulver 150 g salte peanøtter 60 g salte Ritz kjeks (20 stk) Sjokoladekrem: 50 g smør 5 ss sukker 100 g lys kokesjokolade 3 eggeplommer Pynt: 3 dl kremfløte 30 g peanøtter 30 g lys kokesjokolade Fremgangsmåte: Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til stiv marengs. Ha peanøtter og Ritz kjeks i en food processor og kjør til blandingen er finhakket (se tips). Vend dette i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker. Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Tilsett sukker og kokesjokoladen og la dette smelte i smøret på svak varme. Ta kjelen av platen. Pisk inn eggeplommene en om gangen (bruk en stålvisp). Kremen skal tykne noe under piskingen. Avkjøl til kremen har passe smørekonsistens. Sett kakebunnen på et passende kakefat. Bre sjokoladekremen jevnt over toppen av kaken. Pisk kremfløten og fordel over sjokoladekremen. Pynt til slutt med hakkede peanøtter og sjokolade. Tips: Har du ikke food processor kan du finhakke peanøttene på vanlig måte og knuse Ritz kjeksen i morter eller ha kjeksen i en liten plastikpose og kjevle over. Kjært barn har mange navn! Denne kaken kalles også ofte for "Ritzkake" eller "Peanøttkake". På detsoteliv.no finner du også oppskrift på "Ritzkake", som en litt enklere variant av denne "Snickerskaken" fordi kremen serveres ved siden av. "Ritzkake" er også lengre holdbar fordi den ikke inneholder krem. Eller se oppskrift på "Snickerskake i langpanne". Se også "Snickers festkake"! 0 Siter
Lillemus Skrevet 14. mai 2007 Forfatter Skrevet 14. mai 2007 Om det er salt vs. søtt, hadde jeg absolutt gått for snickerskake. Den er ufattelig god, og den saltsøte smaken er bare nydelig. Jeg bruker å bake denne fra Det søte liv: Ingredienser: Bunn: 3 eggehviter 3 dl sukker 1 ts vaniljesukker 1 ts bakepulver 150 g salte peanøtter 60 g salte Ritz kjeks (20 stk) Sjokoladekrem: 50 g smør 5 ss sukker 100 g lys kokesjokolade 3 eggeplommer Pynt: 3 dl kremfløte 30 g peanøtter 30 g lys kokesjokolade Fremgangsmåte: Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til stiv marengs. Ha peanøtter og Ritz kjeks i en food processor og kjør til blandingen er finhakket (se tips). Vend dette i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker. Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Tilsett sukker og kokesjokoladen og la dette smelte i smøret på svak varme. Ta kjelen av platen. Pisk inn eggeplommene en om gangen (bruk en stålvisp). Kremen skal tykne noe under piskingen. Avkjøl til kremen har passe smørekonsistens. Sett kakebunnen på et passende kakefat. Bre sjokoladekremen jevnt over toppen av kaken. Pisk kremfløten og fordel over sjokoladekremen. Pynt til slutt med hakkede peanøtter og sjokolade. Tips: Har du ikke food processor kan du finhakke peanøttene på vanlig måte og knuse Ritz kjeksen i morter eller ha kjeksen i en liten plastikpose og kjevle over. Kjært barn har mange navn! Denne kaken kalles også ofte for "Ritzkake" eller "Peanøttkake". På detsoteliv.no finner du også oppskrift på "Ritzkake", som en litt enklere variant av denne "Snickerskaken" fordi kremen serveres ved siden av. "Ritzkake" er også lengre holdbar fordi den ikke inneholder krem. Eller se oppskrift på "Snickerskake i langpanne". Se også "Snickers festkake"! Har akkurat skrevet ut oppskrifta på Snickerskake i langpanne fra detsoteliv.no og tror jeg går for den - den ser vanvittig god ut! Men den oppskrifta er jo dobbelt så stor som din, din er kanskje til en vanlig springform? 0 Siter
Gjest Timiti Skrevet 14. mai 2007 Skrevet 14. mai 2007 Har akkurat skrevet ut oppskrifta på Snickerskake i langpanne fra detsoteliv.no og tror jeg går for den - den ser vanvittig god ut! Men den oppskrifta er jo dobbelt så stor som din, din er kanskje til en vanlig springform? Ja, den jeg bruker å lage er til sprinform. Har laget den i langpanne også, men synes førstnevnte er myye bedre. Er noe med kremen, blandet med smeltet sjokolade og peanøtter. Mmmm. Må nok bake til helga, ja.. :-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 14. mai 2007 Forfatter Skrevet 14. mai 2007 Ja, den jeg bruker å lage er til sprinform. Har laget den i langpanne også, men synes førstnevnte er myye bedre. Er noe med kremen, blandet med smeltet sjokolade og peanøtter. Mmmm. Må nok bake til helga, ja.. :-) Kan jeg lage den noen dager på forhånd og hive den i fryseren? Og så lage glasuren når kaka er tinet igjen? 0 Siter
Gjest Rinja Skrevet 14. mai 2007 Skrevet 14. mai 2007 Har akkurat skrevet ut oppskrifta på Snickerskake i langpanne fra detsoteliv.no og tror jeg går for den - den ser vanvittig god ut! Men den oppskrifta er jo dobbelt så stor som din, din er kanskje til en vanlig springform? Du får lov til å sende oppskriften til meg ) Du vet jo hvor glad jeg er i snickers ;o) Har du oppskriften til daimiskake også? Hadde vært koseligt og laget den til 17 mai ) Ønsker deg en fin start på den nye uken imorgen ) Rapport er ferdig og sendt fra Grenland ) 0 Siter
Lillemus Skrevet 14. mai 2007 Forfatter Skrevet 14. mai 2007 Du får lov til å sende oppskriften til meg ) Du vet jo hvor glad jeg er i snickers ;o) Har du oppskriften til daimiskake også? Hadde vært koseligt og laget den til 17 mai ) Ønsker deg en fin start på den nye uken imorgen ) Rapport er ferdig og sendt fra Grenland ) Sidene på http://www.detsoteliv.no er helt snåle, det er ikke engang mulig å klippe ut en lenke og sende til noen - adressen øverst endrer seg jo ikke om man navigerer rundt på sidene. Ikke får man kopiert oppskrifta heller, men man kan skrive ut da. Gå inn på liken over og søk på peanøtter så finner du den. ) 0 Siter
Gjest Rinja Skrevet 14. mai 2007 Skrevet 14. mai 2007 Sidene på http://www.detsoteliv.no er helt snåle, det er ikke engang mulig å klippe ut en lenke og sende til noen - adressen øverst endrer seg jo ikke om man navigerer rundt på sidene. Ikke får man kopiert oppskrifta heller, men man kan skrive ut da. Gå inn på liken over og søk på peanøtter så finner du den. ) Takk ) Nå er siden lagt til favoritter, så får ta en titt imorgen om jeg finner en fin kake til 17 ) 0 Siter
Gjest Timiti Skrevet 15. mai 2007 Skrevet 15. mai 2007 Kan jeg lage den noen dager på forhånd og hive den i fryseren? Og så lage glasuren når kaka er tinet igjen? Altså selve bunnen? Ja, den kan godt fryses. :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.