Gå til innhold

Sommerfest - menyforslag?


Anbefalte innlegg

Gjest prust
Skrevet

Det var det da ;)

Jeg fikk forresten noen gode forslag her inne på DOL, så hvis du tar en søk så kanskje du finner det:)

Noen forslag:

Kjøp tannstikkere (UTEN smak!). Pakk inn terninger med fetaost i parmaskinke og sett tannstikker i.

Foccatiabrød (tror det skal være noen gode oppskrifter på nett!)

Aioli (også etter oppskrift på nett)

Tzatziki (oppskrift på nett)

Coscous (fåes kjøpt i vanlige butikker og ligner litt på ris)

Oliven

Asparges rullet inn i spekeskinke.

Chorizo-pølse

Grillspyd med krydret kyllingfilet

Kjøttboller (kjøp kjøttdeig og bland i små biter av paprika, eple, tacokrydder/annet krydder etc. Kna godt sammen og rull til små kjøttboller. Stek i stekovnen)

Humus (kikerter varmes opp i en kjele og kjøres deretter i kjøkkenmaskin. Spe gjerne i litt sitronsaft og evt. krydder. Dette skal bli en slags mos).

Her kanskje du kan finne noen bra oppskrifter:

http://www.matprat.no/RecipeResult.aspx?txtFreetext=tapas&ddlFolder=&ddlIngredientGroup=

Takk, togli! Skal prøve å overbevise min kjære om at det er dette vi skal servere neste helg. Han er muligens litt skeptisk :-)

Har i alle fall blitt enig med min søster at vi leverer ungene tidlig, slik at vi får god tid til å forberede kvelden!

Gjest togli
Skrevet

Takk, togli! Skal prøve å overbevise min kjære om at det er dette vi skal servere neste helg. Han er muligens litt skeptisk :-)

Har i alle fall blitt enig med min søster at vi leverer ungene tidlig, slik at vi får god tid til å forberede kvelden!

Tapas krever litt forberedelser, men mye av maten kan du lage i god tid før i og med at det serveres kaldt :)

Mannfolk har det med å være skeptisk til "fingermat"! Hilser fra min tidligere skeptiske gubbe som sier at tapas er NAM!!! ;)

mariaflyfly
Skrevet

Det hørtes sabla godt ut. Men vanskelig. Vi har aldri spist tapas, og jeg skjønner vel ikke helt hva det er. Er det en mengde ulike småretter, egentlig hva som helst, og så tar en litt av alt på tallerkenen?

Og hvordan lager en tzatziki og aioli? Har smakt begge deler, og det er knallgodt, men har aldri laget det.

God idé, det å levere ungene tidlig, og lage mat sammen :-)

Du har fått gode forklaringer på tapasen under her, ser jeg. :)

Aioli lager du veldig enkelt med stavmixer. :) Finfinhakk et par fedd hvitløk, tilsett tre-fire eggeplommer (tror det blir en ganske raus porsjon da, skal høre med kjæresten, det er han som er aiolieksperten av oss!), litt salt, litt nykverna pepper, litt sitronsaft og så starter du mixeren mens du tilsetter olje (helst ikke olivenolje, den har litt mye smak. Jeg pleier å bruke rapsolje!) i tynn, tynn stråle, slik at det ikke skal skille seg. Hele tiden la stavmixeren gå og fortsett å tilsette oljen til konsistensen er en litt tykk majones. Du kan gjerne lage den dagen i forveien, den blir bare god på smak av å stå i kjøleskapet natta over. :)

Aspargues damper du godt salta vann etter å ha fjerna det nederste på stilken, damp dem et par minutter, sil av vannet, leg dem på et fat og ha over skvisa sitron og olivenolje. Og salt. Rull dem i dette, og ha over fersk høvla parmesan. Du kan også rulle dem inn i skinke før du har over parmesanen. Serranoskinke er nydelig! :)

Dadler i bacon: Ta ut steinene på dadlene, rull dem inn i en halv baconskive hver, steik dem på alle sider i panne på middels varme.

Kjøp små, lekre nypoteter som du legger i ildfast form, dekk dem med grovsalt og bak dem i ovnen.

Marinerte scampi: Tin scampiene, lag marinade av olivenolje, litt ketjap manis saus, litt sweet/sour chilisaus, litt hakka ingefær og koriander, hakka hvitløk og løk. Legg scampiene i marinade ca 20 min (ikke mer, da kan de bli soggy!), fres dem på høy varme i panne rett før du skal servere dem.

Kjøttboller lager du enkelt ved å blande karbonadedeig, salt, pepper, ei eggeplomme, litt finhakka hvitløk, chili og løk. Form små boller, kok dem lett i litt kyllingbuljong før du steiker dem i smør til de er gjennomstekte. Nydelig sammen med tzatziki! :)

Lakseruller: Smør Snøfrisk eller Philadelphiaost på lefser, legg på finhakka rødløk og skiver med røkelaks, rull sammen og legg i kjøleskap e stund før du skjærer påå i skiver og evt trer en tannstikker gjennom hver av skivene. (Krever skarp kniv!)

Lykke til, jeg håper det blir tapasparty på dere! :)

mariaflyfly
Skrevet

Det hørtes sabla godt ut. Men vanskelig. Vi har aldri spist tapas, og jeg skjønner vel ikke helt hva det er. Er det en mengde ulike småretter, egentlig hva som helst, og så tar en litt av alt på tallerkenen?

Og hvordan lager en tzatziki og aioli? Har smakt begge deler, og det er knallgodt, men har aldri laget det.

God idé, det å levere ungene tidlig, og lage mat sammen :-)

Også glemte jeg å si at det er veldig godt med en god Valpolicellavin til. :) Zenato (storebror kr 179,- lillebror ca 120,-)eller Vigneti di Torbe (ca 135,-) er alle veldig gode. :)

Gjest prust
Skrevet

Tapas krever litt forberedelser, men mye av maten kan du lage i god tid før i og med at det serveres kaldt :)

Mannfolk har det med å være skeptisk til "fingermat"! Hilser fra min tidligere skeptiske gubbe som sier at tapas er NAM!!! ;)

Nå har jeg satt min kjære inn i tapaens verden, og han er enig i at dette høres spennende ut! Så jeg tror vi går for det!

Skal avlegge rapport etter festen :-)

Gjest prust
Skrevet

Du har fått gode forklaringer på tapasen under her, ser jeg. :)

Aioli lager du veldig enkelt med stavmixer. :) Finfinhakk et par fedd hvitløk, tilsett tre-fire eggeplommer (tror det blir en ganske raus porsjon da, skal høre med kjæresten, det er han som er aiolieksperten av oss!), litt salt, litt nykverna pepper, litt sitronsaft og så starter du mixeren mens du tilsetter olje (helst ikke olivenolje, den har litt mye smak. Jeg pleier å bruke rapsolje!) i tynn, tynn stråle, slik at det ikke skal skille seg. Hele tiden la stavmixeren gå og fortsett å tilsette oljen til konsistensen er en litt tykk majones. Du kan gjerne lage den dagen i forveien, den blir bare god på smak av å stå i kjøleskapet natta over. :)

Aspargues damper du godt salta vann etter å ha fjerna det nederste på stilken, damp dem et par minutter, sil av vannet, leg dem på et fat og ha over skvisa sitron og olivenolje. Og salt. Rull dem i dette, og ha over fersk høvla parmesan. Du kan også rulle dem inn i skinke før du har over parmesanen. Serranoskinke er nydelig! :)

Dadler i bacon: Ta ut steinene på dadlene, rull dem inn i en halv baconskive hver, steik dem på alle sider i panne på middels varme.

Kjøp små, lekre nypoteter som du legger i ildfast form, dekk dem med grovsalt og bak dem i ovnen.

Marinerte scampi: Tin scampiene, lag marinade av olivenolje, litt ketjap manis saus, litt sweet/sour chilisaus, litt hakka ingefær og koriander, hakka hvitløk og løk. Legg scampiene i marinade ca 20 min (ikke mer, da kan de bli soggy!), fres dem på høy varme i panne rett før du skal servere dem.

Kjøttboller lager du enkelt ved å blande karbonadedeig, salt, pepper, ei eggeplomme, litt finhakka hvitløk, chili og løk. Form små boller, kok dem lett i litt kyllingbuljong før du steiker dem i smør til de er gjennomstekte. Nydelig sammen med tzatziki! :)

Lakseruller: Smør Snøfrisk eller Philadelphiaost på lefser, legg på finhakka rødløk og skiver med røkelaks, rull sammen og legg i kjøleskap e stund før du skjærer påå i skiver og evt trer en tannstikker gjennom hver av skivene. (Krever skarp kniv!)

Lykke til, jeg håper det blir tapasparty på dere! :)

Nå har jeg satt min kjære inn i tapaens verden, og han er enig i at dette høres spennende ut! Så jeg tror vi går for det!

Skal avlegge rapport etter festen :-)

Gjest togli
Skrevet

Nå har jeg satt min kjære inn i tapaens verden, og han er enig i at dette høres spennende ut! Så jeg tror vi går for det!

Skal avlegge rapport etter festen :-)

Flott!

Spent på dommen ;)

mariaflyfly
Skrevet

Nå har jeg satt min kjære inn i tapaens verden, og han er enig i at dette høres spennende ut! Så jeg tror vi går for det!

Skal avlegge rapport etter festen :-)

Lykke til! :) Gleder meg til å høre hvordan det blei. :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...