Gjest solsikka Skrevet 1. juni 2001 Del Skrevet 1. juni 2001 Lurer på hva som egentlig er det grove i et brød? Er det kli? eller hva med helkorn? er det det groveste som finnes? Hvorfor har enkelte klityper 340 kcal, mens andre har 150 ett eller anna? Og går det an å spise for mye frukt og grønt? Jeg er ikke vegetarianer eller noe sånnt, men spiser kanskje ca 4 frukter og masse grønt hver eneste dag! Takkker for alle svar =) Btw, er det npk å drikke en 1/2 liter melk hver dag, eller er det for lite? (jeg drikker biola da) Klems 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Janne Kvammen, Klinisk Ernæringsfysiolog Skrevet 4. juni 2001 Del Skrevet 4. juni 2001 Hei solsikka Det er andel fiber i brødet som avgjør hvor grovt det er. Høy andel fiber = grovt brød. Den mest fiberrike delen av kornet er skallet. Derfor er hvetekli, hvetekim, havregryn, byggmel, sammalt hvetemel og helkorn gode kilder til fiber. De mer finmalte typene mel (siktet hvetemel, finbakstmel etc) er mindre fiberrike. Det er fint at du spiser mye frukt og grønnsaker. Det anbefalte er 5 om dagen. 3 porsjoner grønnsaker og 2 porsjoner frukt. Det er ok å drikke ca 1/2 liter melk og dagen. Da sikrer du et tilfredsstillende inntak av det viktige mineralet kalsium. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.