Gå til innhold

grovt eller ikke?


Gjest solsikka

Anbefalte innlegg

Gjest solsikka

Lurer på hva som egentlig er det grove i et brød? Er det kli? eller hva med helkorn? er det det groveste som finnes? Hvorfor har enkelte klityper 340 kcal, mens andre har 150 ett eller anna?

Og går det an å spise for mye frukt og grønt? Jeg er ikke vegetarianer eller noe sånnt, men spiser kanskje ca 4 frukter og masse grønt hver eneste dag! Takkker for alle svar =) Btw, er det npk å drikke en 1/2 liter melk hver dag, eller er det for lite? (jeg drikker biola da)

Klems

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Janne Kvammen, Klinisk Ernæringsfysiolog

Hei solsikka

Det er andel fiber i brødet som avgjør hvor grovt det er. Høy andel fiber = grovt brød.

Den mest fiberrike delen av kornet er skallet. Derfor er hvetekli, hvetekim, havregryn, byggmel, sammalt hvetemel og helkorn gode kilder til fiber. De mer finmalte typene mel (siktet hvetemel, finbakstmel etc) er mindre fiberrike.

Det er fint at du spiser mye frukt og grønnsaker. Det anbefalte er 5 om dagen. 3 porsjoner grønnsaker og 2 porsjoner frukt.

Det er ok å drikke ca 1/2 liter melk og dagen. Da sikrer du et tilfredsstillende inntak av det viktige mineralet kalsium.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...