Gå til innhold

Middag


Gjest bmi 35

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest sjøstjerna

Det varierer. I dag hadde vi kyllingfilet kuttet i biter i sånn sur-søt saus man får kjøpt på glass. Dette er magert- og samtidig med god saus. Til retten spiste vi jasmin-ris.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag hadde jeg en laksefilet som jeg la frossen i en ildfast form med litt olje i. Hadde på masse sitronpepper og så la jeg en haug med små buketter av blomkål og broccoli + finkuttet purreløk ved siden av oppi forma. 20 min på 200 grader i stekeovnen. Hadde linsestuing til, har helt dilla på det, men det hender jeg har naturris istedet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag hadde jeg en laksefilet som jeg la frossen i en ildfast form med litt olje i. Hadde på masse sitronpepper og så la jeg en haug med små buketter av blomkål og broccoli + finkuttet purreløk ved siden av oppi forma. 20 min på 200 grader i stekeovnen. Hadde linsestuing til, har helt dilla på det, men det hender jeg har naturris istedet.

Hei og takk for svar. Hvordan lager du linsestuing?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag hadde jeg en laksefilet som jeg la frossen i en ildfast form med litt olje i. Hadde på masse sitronpepper og så la jeg en haug med små buketter av blomkål og broccoli + finkuttet purreløk ved siden av oppi forma. 20 min på 200 grader i stekeovnen. Hadde linsestuing til, har helt dilla på det, men det hender jeg har naturris istedet.

Kan du legge ut oppskrift på linsestuing :o) Please

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei og takk for svar. Hvordan lager du linsestuing?

Jeg bruker grønne eller gule linser, i dag lagde jeg en kjempeporsjon og brukte omtrent 2,5 dl linser, 3 store gulrøtter, purreløk etter smak (finhakket) og en sjalottløk. Kokes sammen til linsene er møre (halvtimnes tid). Hell av vannet, du må bruke ganske mye vann for linsene trekker til seg mye! Ha i salt og krydder etter smak, jeg pleier å ha i litt salt og litt pepper og ganske mye sitronpepper. Jeg bruker stavmikseren til å mose det, men det går sikkert av med en potetststapper eller noe.

Denne porsjonen rekker sikkert til 4 middager for meg! Holder seg noen dager i kjøleskapet og kan godt fryses i porsjonspakninger og tines/varmes i micro. Jeg synes det er rågodt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg bruker grønne eller gule linser, i dag lagde jeg en kjempeporsjon og brukte omtrent 2,5 dl linser, 3 store gulrøtter, purreløk etter smak (finhakket) og en sjalottløk. Kokes sammen til linsene er møre (halvtimnes tid). Hell av vannet, du må bruke ganske mye vann for linsene trekker til seg mye! Ha i salt og krydder etter smak, jeg pleier å ha i litt salt og litt pepper og ganske mye sitronpepper. Jeg bruker stavmikseren til å mose det, men det går sikkert av med en potetststapper eller noe.

Denne porsjonen rekker sikkert til 4 middager for meg! Holder seg noen dager i kjøleskapet og kan godt fryses i porsjonspakninger og tines/varmes i micro. Jeg synes det er rågodt!

Tuuuusen takk!!

*SMASK*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker grønne eller gule linser, i dag lagde jeg en kjempeporsjon og brukte omtrent 2,5 dl linser, 3 store gulrøtter, purreløk etter smak (finhakket) og en sjalottløk. Kokes sammen til linsene er møre (halvtimnes tid). Hell av vannet, du må bruke ganske mye vann for linsene trekker til seg mye! Ha i salt og krydder etter smak, jeg pleier å ha i litt salt og litt pepper og ganske mye sitronpepper. Jeg bruker stavmikseren til å mose det, men det går sikkert av med en potetststapper eller noe.

Denne porsjonen rekker sikkert til 4 middager for meg! Holder seg noen dager i kjøleskapet og kan godt fryses i porsjonspakninger og tines/varmes i micro. Jeg synes det er rågodt!

Hvordan smaker linser? Ligner det på erter og bønner?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan smaker linser? Ligner det på erter og bønner?

Ja, det ligner på erter og bønner, men jeg klarer f.eks. ikke ertestuing, det smaker alt for tørt og ekkelt. Linsestuingen min er knallgod for gulrøttene og sitronpepperen gir den en frisk smak som passer ypperlig både til kylling og fisk. :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det ligner på erter og bønner, men jeg klarer f.eks. ikke ertestuing, det smaker alt for tørt og ekkelt. Linsestuingen min er knallgod for gulrøttene og sitronpepperen gir den en frisk smak som passer ypperlig både til kylling og fisk. :o)

Jeg klarer ikke spise verken erter eller bønner, mest på grunn av konsistensen tror jeg. Men prøver å samle mot til å prøve linser, det skal jo være så sunt. Det - kan - jo tenkes at jeg liker det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg klarer ikke spise verken erter eller bønner, mest på grunn av konsistensen tror jeg. Men prøver å samle mot til å prøve linser, det skal jo være så sunt. Det - kan - jo tenkes at jeg liker det.

Jeg er heller ikke spesielt glad i erter og bønner, veldig lite glad i, faktisk, men linsestuingen min har jeg helt dilla på! Koster 19,- for en pose tørre linser tror jeg så det koster ikke mange kronene å prøve. :o) Bare linser, uten noe annet og uten å stue dem er ikke spesielt godt synes jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kyllingfilet + div. grønnsaker som løk, blomkål, brokkoli, gulrot, squash (hmmmm....det skrivet ikke slik tror jeg....)

Kjempegodt. Spiser det gjerne uten ris/nudler, men ellers tar jeg med litt fullkornsris/fullkornspasta også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kyllingfilet + div. grønnsaker som løk, blomkål, brokkoli, gulrot, squash (hmmmm....det skrivet ikke slik tror jeg....)

Kjempegodt. Spiser det gjerne uten ris/nudler, men ellers tar jeg med litt fullkornsris/fullkornspasta også.

Alt stekes + tilsettes litt salt + soyasaus eller annen woksaus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag hadde jeg en laksefilet som jeg la frossen i en ildfast form med litt olje i. Hadde på masse sitronpepper og så la jeg en haug med små buketter av blomkål og broccoli + finkuttet purreløk ved siden av oppi forma. 20 min på 200 grader i stekeovnen. Hadde linsestuing til, har helt dilla på det, men det hender jeg har naturris istedet.

Jeg laget linsestuingen din i dag - og det var ymse meninger om den!

Jeg synes den var god - ikke noe så voldsomt kulinarisk opplevelse - men det var godt.

Guttungen på 8 syntes det smakte "veldig godt til å være grønnsaker og så sunt"

Hun på 3 spiste litt og kommenterte ikke smaken

Hun på 6 er jeg ikke sikker på om smakte det (hun spiste lenge etter oss andre pga trening)

Han på 35 syntes det smakte PYTON!

*s*

Byttet forresten ut purre med gressløk og persille. Hadde ikke stavmikser, bare manuell potetstapper, så det ble ikke helt homogen mos.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg laget linsestuingen din i dag - og det var ymse meninger om den!

Jeg synes den var god - ikke noe så voldsomt kulinarisk opplevelse - men det var godt.

Guttungen på 8 syntes det smakte "veldig godt til å være grønnsaker og så sunt"

Hun på 3 spiste litt og kommenterte ikke smaken

Hun på 6 er jeg ikke sikker på om smakte det (hun spiste lenge etter oss andre pga trening)

Han på 35 syntes det smakte PYTON!

*s*

Byttet forresten ut purre med gressløk og persille. Hadde ikke stavmikser, bare manuell potetstapper, så det ble ikke helt homogen mos.

Mine to på 7 og 9 år nekter å smake og han på 40 stakk tunga borti og proklamerte:"Like itj!" Særinger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine to på 7 og 9 år nekter å smake og han på 40 stakk tunga borti og proklamerte:"Like itj!" Særinger.

Jeg som så for meg at hele den lillemusiske familien spiste linsestuing og kikerter med stor glupskhet.... :-D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine to på 7 og 9 år nekter å smake og han på 40 stakk tunga borti og proklamerte:"Like itj!" Særinger.

Må bare fortelle deg at min mor var på besøk i går ettermiddag, og sjeg spurte om hun ville smake min linsestuing.

Det ville hun!

Hun syntes det smakte helt nydelig, tror hun sa fantastisk også :-) Og hun ba om mer!

Så det var jo litt suksess da! Men neste gang skal jeg passe på at den blir helt homogen, at en ikke ser gulrotbitene i den. Tenker den blir enda bedre da!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare fortelle deg at min mor var på besøk i går ettermiddag, og sjeg spurte om hun ville smake min linsestuing.

Det ville hun!

Hun syntes det smakte helt nydelig, tror hun sa fantastisk også :-) Og hun ba om mer!

Så det var jo litt suksess da! Men neste gang skal jeg passe på at den blir helt homogen, at en ikke ser gulrotbitene i den. Tenker den blir enda bedre da!

*Hihihihi* Så artig å høre at det er flere som liker den da! :o) Jeg elsker den jo!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...