Gjest lapskaus er nam nam Skrevet 18. oktober 2007 Skrevet 18. oktober 2007 Vi skal ha selskap og da kunne jeg tenkte meg å lage dette til gjestene, men har ingen oppskrift. Er det noen som kan hjelpe meg? Jeg er ingen racer på kjøkkenet så gjerne en oppskrift som er litt detaljert;) 0 Siter
Gjest lapp Skrevet 18. oktober 2007 Skrevet 18. oktober 2007 Skal prøve ,selv om jeg ikke er noen racer selv. Prøvde en gang å lage en lapskaus av et fenalår.Kokte dette en lang stund, for å få god kraft og kjøtt .En kan vel også bruke annen type kjøtt ,som f.eks restekjøtt av svin e.l. Så brukte jeg all slags grønnsaker i.Gullerøtter, potet , brokkoli, blomkål, kålerabi, ,eller hva man ellers liker av grønnsaker, jo mer jo bedre synest jeg. Så da er det bare å koke grønnsakene i gryta, kraften blir kjempegod når du bruker godt kjøtt som gir god kraft, og så kan du også bruke pølser sammen med kjøttet. En lapskaus er jo bare å blande i alt man liker . 0 Siter
Gjest lapp Skrevet 18. oktober 2007 Skrevet 18. oktober 2007 Skal prøve ,selv om jeg ikke er noen racer selv. Prøvde en gang å lage en lapskaus av et fenalår.Kokte dette en lang stund, for å få god kraft og kjøtt .En kan vel også bruke annen type kjøtt ,som f.eks restekjøtt av svin e.l. Så brukte jeg all slags grønnsaker i.Gullerøtter, potet , brokkoli, blomkål, kålerabi, ,eller hva man ellers liker av grønnsaker, jo mer jo bedre synest jeg. Så da er det bare å koke grønnsakene i gryta, kraften blir kjempegod når du bruker godt kjøtt som gir god kraft, og så kan du også bruke pølser sammen med kjøttet. En lapskaus er jo bare å blande i alt man liker . beklager, jeg mente spekekjøtt, tror ikke det heter fenalår..Men ellers kan du bruke røkte svineknoker eller oksekjøtt med ben, den blir nydelig kraft av. 0 Siter
Lillemus Skrevet 18. oktober 2007 Skrevet 18. oktober 2007 beklager, jeg mente spekekjøtt, tror ikke det heter fenalår..Men ellers kan du bruke røkte svineknoker eller oksekjøtt med ben, den blir nydelig kraft av. Spekekjøtt? Blir ikke det fryktelig salt? Fenalår er jo sauekjøtt (evt. lam). 0 Siter
fresja Skrevet 18. oktober 2007 Skrevet 18. oktober 2007 Skal prøve ,selv om jeg ikke er noen racer selv. Prøvde en gang å lage en lapskaus av et fenalår.Kokte dette en lang stund, for å få god kraft og kjøtt .En kan vel også bruke annen type kjøtt ,som f.eks restekjøtt av svin e.l. Så brukte jeg all slags grønnsaker i.Gullerøtter, potet , brokkoli, blomkål, kålerabi, ,eller hva man ellers liker av grønnsaker, jo mer jo bedre synest jeg. Så da er det bare å koke grønnsakene i gryta, kraften blir kjempegod når du bruker godt kjøtt som gir god kraft, og så kan du også bruke pølser sammen med kjøttet. En lapskaus er jo bare å blande i alt man liker . La du fenalåret i bløt noen timer før du kokte det? For å få ut noe av saltet? 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 18. oktober 2007 Skrevet 18. oktober 2007 Stek kjøttdeig. Ha oppi grønnsaksblanding (du kan kjøpe et par poser med frossen lapskausblanding) og vann. Ta også oppi buljongpulver (prøv med et par teskjeer). La det småkoke. Jeg har f.eks. to pakker kjøttdeig og 3-4 pakker grønnsakblanding om jeg lager til to dager. Du kan jo også kjøpe gulerøtter, purre osv og ha i i steden for frossen blanding. Det skal jeg gjøre neste gang, for det er jo best. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.