Gjest Sønn som gleder seg Skrevet 19. oktober 2007 Skrevet 19. oktober 2007 Jeg skal bake boller med 11 åringen min i morgen og har klart å rote bort bakeboken min. Min egne gamle håndskrevne bakebok Men boller må vi ha. Klart jeg kan søke opp et utall oppskrifter på nett og i bakebøker, men det er så mange slag der ute og jeg vil ha gode, passe kladdete, småsøte boller. Ikke for tørre, ikke for like rundstykker i smaken. Litt småsær kan du si Noen som kan hjelpe meg? 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 19. oktober 2007 Skrevet 19. oktober 2007 Kjøp en pakke med bollemel, det blir det kjempegode boller av. Alltid vellykket. 0 Siter
Gjest Vekten87 Skrevet 19. oktober 2007 Skrevet 19. oktober 2007 Kjøp en pakke med bollemel, det blir det kjempegode boller av. Alltid vellykket. ja, de er faktisk veldig gode lett og greit... 0 Siter
Dorthe Skrevet 19. oktober 2007 Skrevet 19. oktober 2007 Ferdig pose som ChiengMai foreslår men Regals er bedre enn Møllerens. Jeg pleier å putte i litt ekstra vaniljepulver og kardemomme så blir de enda bedre ) 0 Siter
Gjest Sønn som gleder seg Skrevet 19. oktober 2007 Skrevet 19. oktober 2007 Kjøp en pakke med bollemel, det blir det kjempegode boller av. Alltid vellykket. Okey, hvor mange boller blir det da? Pleier å bake masser hver gang jeg da, noen uten rosiner, noen med rosiner, noen med sjokolade etc Takk foresten 0 Siter
Gjest Sønn som gleder seg Skrevet 19. oktober 2007 Skrevet 19. oktober 2007 Ferdig pose som ChiengMai foreslår men Regals er bedre enn Møllerens. Jeg pleier å putte i litt ekstra vaniljepulver og kardemomme så blir de enda bedre ) Takk Dorthe. Hvor mange poser må jeg kjøpe da tro Pleier å bake noen til spising, noen til frysing, med rosin, uten rosin, med sjokolade etc. 0 Siter
Dorthe Skrevet 19. oktober 2007 Skrevet 19. oktober 2007 Takk Dorthe. Hvor mange poser må jeg kjøpe da tro Pleier å bake noen til spising, noen til frysing, med rosin, uten rosin, med sjokolade etc. En pakke blir bare 12 boller når minstemann baker, jeg hadde kjøpt to hvis du skal fryse ned. Jeg blander meg egentlig ikke borti den bakinga, han er 11 og gjør alt sjøl så lenge det er pose ;o) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 19. oktober 2007 Skrevet 19. oktober 2007 Okey, hvor mange boller blir det da? Pleier å bake masser hver gang jeg da, noen uten rosiner, noen med rosiner, noen med sjokolade etc Takk foresten En ferdigpakke gir ca 20-25 boller tror jeg. Bollene er kjempegode!! 0 Siter
Lisabeth Skrevet 19. oktober 2007 Skrevet 19. oktober 2007 Jeg bruker følgende forhold: 125 g smør (ikke margarin), 25-50 g gjær og 5 dl melk (gjerne H-melk). 1,5-2 dl sukker, litt kardemomme, og hvetemel til passe deig (ikke for mye mel, heller litt lite) Er det rosiner eller sjokoladebiter i kan sukkermengden reduseres til ca 1 dl. Viktig å elte godt. Jeg lar deigen heve både før og etter utbaking. Oftest lager jeg dobbel porsjon, og fordobler da alle tall bortsett fra gjærmengden (bruker 50 g). Verdens beste boller (heeeelt objektivt sett) ;-) 0 Siter
annemy1365381129 Skrevet 19. oktober 2007 Skrevet 19. oktober 2007 her kommer en grei og enkel en: 25 gram gjær 3 dl melk(varmes til 37c) 2ss smør(ta det du har i kjøleskapet) blandes i melken 4ss sukker ca 6 dl hvetemel(bland i litt og litt til du ser at deigen er sånn passe,ikke for klissete og ikke for tørr). 0 Siter
annemy1365381129 Skrevet 19. oktober 2007 Skrevet 19. oktober 2007 hei skrev feil på dl med melk det skal være 5 dl,sorry 0 Siter
Lillemus Skrevet 20. oktober 2007 Skrevet 20. oktober 2007 her kommer en grei og enkel en: 25 gram gjær 3 dl melk(varmes til 37c) 2ss smør(ta det du har i kjøleskapet) blandes i melken 4ss sukker ca 6 dl hvetemel(bland i litt og litt til du ser at deigen er sånn passe,ikke for klissete og ikke for tørr). Det var da en liiiiten oppskrift. ) Jeg lager i overkant av 3 ganger så mye og selv det holder ikke mange dagene hos oss med to bollegale unger. ) 0 Siter
Åsemor Skrevet 20. oktober 2007 Skrevet 20. oktober 2007 Disse er utrolig gode! 1 kg hvetemel 150 gr sukker 200 gr margarin 6-7dl melk 2 egg 50 gr gjær Heve til dobbel størrelse først og minst 45 minutter etter utbaking. Husker ikke antall det blir, men jeg steker 3 brett. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.