alwaysme Skrevet 29. oktober 2007 Skrevet 29. oktober 2007 Skal samle hele familien til selskap på søndag. Trenger tips til en god middag for 15-20 stk.. Er så lei av det samme gamle. Det er gjester fra 0-90 år :-) Håper på masse gode ideer! 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 29. oktober 2007 Skrevet 29. oktober 2007 Jeg ville laget en tapasbuffet / koldtbord til så mange i så forskjellige aldre. 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 29. oktober 2007 Skrevet 29. oktober 2007 Da jeg hadde så mange gjester kjøpte jeg inn fire brasilianske indrefilèter, som ble brunet i panne, før de ble stekt i ovnen. Tok de ut og pakket dem godt inn i aluminiumsfolie og håndklær, så la jeg dem i senga mi under dyna. Vi lagde gratinerte poteter (pakker), kokte masse ris og grønnsaker, pluss bernaisesaus (pakker) i tillegg hadde vi fløtesaus (pakker). Det ble en vidunderlig middag, og kjøttet varmt og herlig mørt...! Vi begynte med maten ca to timer før gjestene kom, så fikk de velkomstdrinker/brus og fikk pratet litt sammen mens vi fikk gjort alt ferdig. Lykke til med middagen uansett hva du velger! Bare husk at frossen brasiliansk indrefilèt er mye billigere enn den norske, og akkurat like mør og deilig! 0 Siter
alwaysme Skrevet 30. oktober 2007 Forfatter Skrevet 30. oktober 2007 Da jeg hadde så mange gjester kjøpte jeg inn fire brasilianske indrefilèter, som ble brunet i panne, før de ble stekt i ovnen. Tok de ut og pakket dem godt inn i aluminiumsfolie og håndklær, så la jeg dem i senga mi under dyna. Vi lagde gratinerte poteter (pakker), kokte masse ris og grønnsaker, pluss bernaisesaus (pakker) i tillegg hadde vi fløtesaus (pakker). Det ble en vidunderlig middag, og kjøttet varmt og herlig mørt...! Vi begynte med maten ca to timer før gjestene kom, så fikk de velkomstdrinker/brus og fikk pratet litt sammen mens vi fikk gjort alt ferdig. Lykke til med middagen uansett hva du velger! Bare husk at frossen brasiliansk indrefilèt er mye billigere enn den norske, og akkurat like mør og deilig! Det hørtes nydelig ut! Er så lei av de tradisjonelle middagene... 0 Siter
alwaysme Skrevet 30. oktober 2007 Forfatter Skrevet 30. oktober 2007 Jeg ville laget en tapasbuffet / koldtbord til så mange i så forskjellige aldre. Ja, da blir det noe for enhver smak, kanskje en ide... Takk for tips! ***smatter**** 0 Siter
morsan Skrevet 30. oktober 2007 Skrevet 30. oktober 2007 Jeg ville laget en tapasbuffet / koldtbord til så mange i så forskjellige aldre. ....og passe på å ha noe mykt og lett tyggbart for dem over 70 år....;-) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 30. oktober 2007 Skrevet 30. oktober 2007 ....og passe på å ha noe mykt og lett tyggbart for dem over 70 år....;-) Havregrøt burde være safe. 0 Siter
morsan Skrevet 30. oktober 2007 Skrevet 30. oktober 2007 Havregrøt burde være safe. Bare den ikke er så seig at den klistrer seg mellom gebisset og ganen, da 0 Siter
Gjest Havelar Skrevet 30. oktober 2007 Skrevet 30. oktober 2007 Det hørtes nydelig ut! Er så lei av de tradisjonelle middagene... Hva er en tradisjonell middag hos dere da, hvis ikke ytrefilet, bernaisesaus, fløtegratinerte poteter og grønnsaker? Det er kjempegodt, men absolutt helt tradisjonelt i min familie. Mitt forslag (også tradisjonelt): Fårikål og poter, bruk den største gryta du har/kan finne/låne. Pølser og lompe til de minste barna. is med vamre bær til dessert. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 30. oktober 2007 Skrevet 30. oktober 2007 Bare den ikke er så seig at den klistrer seg mellom gebisset og ganen, da De får heller ta ut gebisset før måltidet, ærlig talt! 0 Siter
Mirabell Skrevet 30. oktober 2007 Skrevet 30. oktober 2007 Det hørtes nydelig ut! Er så lei av de tradisjonelle middagene... Ja, indrefilet høres nydelig ut (selv om det ikke akkurat er det jeg kaller utradisjonelt, da, snarere tvert i mot!). 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 30. oktober 2007 Skrevet 30. oktober 2007 Jeg ville laget en tapasbuffet / koldtbord til så mange i så forskjellige aldre. Men tapasbuffet er MYE jobb, blir neppe ferdig på to-tre timer, slik en mer tradisjonell varm middag blir. Fordelen er jo at man kan fordele forberedelsene over flere dager, om man har tid til dét. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 30. oktober 2007 Skrevet 30. oktober 2007 Men tapasbuffet er MYE jobb, blir neppe ferdig på to-tre timer, slik en mer tradisjonell varm middag blir. Fordelen er jo at man kan fordele forberedelsene over flere dager, om man har tid til dét. Også kan man sette i sving noen gjester eller tre til å ta med seg noe - og man kan evt bestille noe og lage noe sjøl. Men ja - det er litt jobb med det. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 30. oktober 2007 Skrevet 30. oktober 2007 Også kan man sette i sving noen gjester eller tre til å ta med seg noe - og man kan evt bestille noe og lage noe sjøl. Men ja - det er litt jobb med det. Har årlig en fest med 30-40 gjester på tapas, så dette vet jeg "alt" om. Pleier å "jukse" med å bestille en del, da (selv om ambisjonene et par uker i forveien gjerne går på å lage alt selv - er jo liksom så enkelt med det man kan lage i stand på forhånd...). 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 30. oktober 2007 Skrevet 30. oktober 2007 Har årlig en fest med 30-40 gjester på tapas, så dette vet jeg "alt" om. Pleier å "jukse" med å bestille en del, da (selv om ambisjonene et par uker i forveien gjerne går på å lage alt selv - er jo liksom så enkelt med det man kan lage i stand på forhånd...). 30-40 var mange! Jeg har bare laget til 8 på det meste, jeg... Men da gjorde kjæresten og jeg alt sjøl asså. 0 Siter
alwaysme Skrevet 30. oktober 2007 Forfatter Skrevet 30. oktober 2007 Ja, indrefilet høres nydelig ut (selv om det ikke akkurat er det jeg kaller utradisjonelt, da, snarere tvert i mot!). Tja, er ikke hverdagskost her med indrefilet, mer vanlig til slike store selskaper har vært; Ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, svinestek, gryterett, oksesmåstek osv.. Men indrefilet er jo ikke "uvanlig" mat heller...mulig jeg ordla meg feil... :-D 0 Siter
alwaysme Skrevet 30. oktober 2007 Forfatter Skrevet 30. oktober 2007 Hva er en tradisjonell middag hos dere da, hvis ikke ytrefilet, bernaisesaus, fløtegratinerte poteter og grønnsaker? Det er kjempegodt, men absolutt helt tradisjonelt i min familie. Mitt forslag (også tradisjonelt): Fårikål og poter, bruk den største gryta du har/kan finne/låne. Pølser og lompe til de minste barna. is med vamre bær til dessert. Ja fårikål går også godt an :-) Har så store kasseroller så det burde gå bra :-) Takk for tips! 0 Siter
alwaysme Skrevet 30. oktober 2007 Forfatter Skrevet 30. oktober 2007 De får heller ta ut gebisset før måltidet, ærlig talt! Hehe nå begynte jeg å se for meg besteforeldre som drar ut gebiss med mat hengende i URK 0 Siter
tzatziki1365380058 Skrevet 30. oktober 2007 Skrevet 30. oktober 2007 ....og passe på å ha noe mykt og lett tyggbart for dem over 70 år....;-) *LOL* 0 Siter
pekkaline Skrevet 30. oktober 2007 Skrevet 30. oktober 2007 ....og passe på å ha noe mykt og lett tyggbart for dem over 70 år....;-) *Lol* nå fikk jeg flashback Vi hadde en tråd for ei god stund siden som minner om dette. Morsomt med de eldre hehe 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.