Gå til innhold

Brødbakermaskin


Anbefalte innlegg

Gjest Blikkboks
Skrevet

Jeg har nettopp kjøpt meg brødbakermaskin og er superfornøyd, men lurer på om hva er din favoritt oppskrift?

Takk på forhånd

Skrevet

Ferdig speltbrødblanding som jeg lager bare halve posen av. Ellers er den fin og lage bolledeig

Skrevet

Bruker den til ferdige brødmikser. (Men den takler ikke veldig grove). Blander også selv. 3 dl. blanda grove melsorter (+ havregryn, solsikkefrø, linfrø osv.) 5 dl hvetemel.

Bruker den også til pizzadeig og bolledeig.

hare1365380455
Skrevet

Bruker den til ferdige brødmikser. (Men den takler ikke veldig grove). Blander også selv. 3 dl. blanda grove melsorter (+ havregryn, solsikkefrø, linfrø osv.) 5 dl hvetemel.

Bruker den også til pizzadeig og bolledeig.

Hvor mye gjær og væske har du til denne oppskriften?

Skrevet

Hvor mye gjær og væske har du til denne oppskriften?

Skal vi se om jeg husker....

3 dl vann, 1 ts salt, 2 ts sukker og nesten 2 ts gjær. Teskjemålet følger med maskinen. Har aldri bare brukt vanlig teskje. + 2 ss olje.

De gangene jeg lager deiger bruker jeg bare vanlig oppskrift.

Gjest Blikkboks
Skrevet

Skal vi se om jeg husker....

3 dl vann, 1 ts salt, 2 ts sukker og nesten 2 ts gjær. Teskjemålet følger med maskinen. Har aldri bare brukt vanlig teskje. + 2 ss olje.

De gangene jeg lager deiger bruker jeg bare vanlig oppskrift.

Takker for svar:o)

Har laget to grove fra møllernes, di som passer til brødbakermasinen, akuratt nå har jeg selvsagt ikke noen pakke her, men det er i alle fall to grove typer. Funket greit på min.

Skal prøve meg på din oppskrift etterpå.

KOmmer med klage i morgentidlig om jeg ikke er fornøyd ;-)

Skrevet

Basisoppskriften jeg bruker er:

3 dl vann,

2 ss rapsolje,

2 dl store havregryn,

6 dl siktet speltmel,

2 ts sukker,

1 ts salt,

1 ts tørrgjær

Så kan man prøve seg fram og variere litt, ha i krydder, nøtter el.l. Har prøvd med pinjekjerner i, det ble knallgodt!

Skrevet

Takker for svar:o)

Har laget to grove fra møllernes, di som passer til brødbakermasinen, akuratt nå har jeg selvsagt ikke noen pakke her, men det er i alle fall to grove typer. Funket greit på min.

Skal prøve meg på din oppskrift etterpå.

KOmmer med klage i morgentidlig om jeg ikke er fornøyd ;-)

Hvordan gikk det????

Jeg skal prøve meg på en ferdig grov blanding. Jeg liker VELDIG grovt brød, så det er kanskje noen nyanser her på hva vi mener med grovt:-)

Gjest Blikkboks
Skrevet

Basisoppskriften jeg bruker er:

3 dl vann,

2 ss rapsolje,

2 dl store havregryn,

6 dl siktet speltmel,

2 ts sukker,

1 ts salt,

1 ts tørrgjær

Så kan man prøve seg fram og variere litt, ha i krydder, nøtter el.l. Har prøvd med pinjekjerner i, det ble knallgodt!

''Basisoppskriften jeg bruker er:

3 dl vann, 2 ss rapsolje, 2 dl store havregryn, 6 dl siktet speltmel, 2 ts sukker, 1 ts salt, 1 ts tørrgjær

Så kan man prøve seg fram og variere litt, ha i krydder, nøtter el.l. Har prøvd med pinjekjerner i, det ble knallgodt!''

Ja, nå er jeg spent, dette brødet ville jeg prøve, men jeg hadde jo verken store havregryn eller speltmel. Det skulle jeg jo kjøpe i går, men jeg droppet butikken, da jeg ikke trengte noe annet.

Så først tenkte jeg å bytte ut store havregryn med lettkokte, men så kom jeg jo på at jeg hadde Spelt flak, så da brukte jeg di. Og i steden for siktet speltmel brukte jeg sammalt rug, grovmalt...... Og når jeg først var ute for oppskriften, slang jeg i tillegg oppi litt knuste linfrø, som jeg hadde i skapet. Ja, så får vi se da, i morgen om dette var noe særlig vellykket, eller om jeg må ile i butikken for å kjøpe store havregryn og speltmel...

Takk for tipset, jeg kommer til å prøve den en annen gang jeg har igrediensene:o)

Gjest Blikkboks
Skrevet

Skal vi se om jeg husker....

3 dl vann, 1 ts salt, 2 ts sukker og nesten 2 ts gjær. Teskjemålet følger med maskinen. Har aldri bare brukt vanlig teskje. + 2 ss olje.

De gangene jeg lager deiger bruker jeg bare vanlig oppskrift.

Har ikke fått prøvd meg på din oppskrift enda, så herfra er det ingen klager foreløpig;-)

Hvilken type har du?

Ønsker deg en flott uke:o)

Gjest Blikkboks
Skrevet

Hvordan gikk det????

Jeg skal prøve meg på en ferdig grov blanding. Jeg liker VELDIG grovt brød, så det er kanskje noen nyanser her på hva vi mener med grovt:-)

De er grove di, altså, i alle fall den ene. Men ikke så grove som dansk grovbrød, men heller ikke så LITE grovbrød som man tillater seg å kalle grovbrød i butikken. Gir helt opp jeg, det er jo nesten ikke mulig å få grovt brød i norge,om man ikke baker det selv. Kneip går jo som grovbrød. *Rister på hodet*

Så dette innlegget først nå. Må ha hoppet over det tidligere.

Gjest Blikkboks
Skrevet

Ferdig speltbrødblanding som jeg lager bare halve posen av. Ellers er den fin og lage bolledeig

Hei!

Har vært helt på tur jeg, for dette svaret hadde jeg heller ikke fått med meg. HMMMM...

Hvordan merke bruker du da, og en halv pose, blir det ett fult brød, eller mindre brød. Jeg har to innstillinger, det er derfor jeg lurer. Og også om du må tilsette gjær og hvor mye tar du da?. Har selv prøvd møllerns, til brødbaker maskin.

Takker for svar (og gremmes for at jeg ikke har gjort det tideligere)

Skrevet

Hei!

Har vært helt på tur jeg, for dette svaret hadde jeg heller ikke fått med meg. HMMMM...

Hvordan merke bruker du da, og en halv pose, blir det ett fult brød, eller mindre brød. Jeg har to innstillinger, det er derfor jeg lurer. Og også om du må tilsette gjær og hvor mye tar du da?. Har selv prøvd møllerns, til brødbaker maskin.

Takker for svar (og gremmes for at jeg ikke har gjort det tideligere)

Det er store brød og jeg bruker en tesje gjær.

Gjest Blikkboks
Skrevet

''Basisoppskriften jeg bruker er:

3 dl vann, 2 ss rapsolje, 2 dl store havregryn, 6 dl siktet speltmel, 2 ts sukker, 1 ts salt, 1 ts tørrgjær

Så kan man prøve seg fram og variere litt, ha i krydder, nøtter el.l. Har prøvd med pinjekjerner i, det ble knallgodt!''

Ja, nå er jeg spent, dette brødet ville jeg prøve, men jeg hadde jo verken store havregryn eller speltmel. Det skulle jeg jo kjøpe i går, men jeg droppet butikken, da jeg ikke trengte noe annet.

Så først tenkte jeg å bytte ut store havregryn med lettkokte, men så kom jeg jo på at jeg hadde Spelt flak, så da brukte jeg di. Og i steden for siktet speltmel brukte jeg sammalt rug, grovmalt...... Og når jeg først var ute for oppskriften, slang jeg i tillegg oppi litt knuste linfrø, som jeg hadde i skapet. Ja, så får vi se da, i morgen om dette var noe særlig vellykket, eller om jeg må ile i butikken for å kjøpe store havregryn og speltmel...

Takk for tipset, jeg kommer til å prøve den en annen gang jeg har igrediensene:o)

Dette ble ikke spesielt vellykket.... Veldig deilig grovt da, men veldig flatt også, burden nok tatt litt hvetemel i også.

Men godt på smak syns jeg:o)

Må komme meg i butikken og handle fler typer mel:o)

Skrevet

Dette ble ikke spesielt vellykket.... Veldig deilig grovt da, men veldig flatt også, burden nok tatt litt hvetemel i også.

Men godt på smak syns jeg:o)

Må komme meg i butikken og handle fler typer mel:o)

nei, med så my sammalt ble det nok en ganske tung klump av et brød, kan jeg tenke meg :-) Vil du bruke grovt mel så bytt ut det med mengden havregryn. Men hovedmengden mel må være fint, ellers blir brødet bare murstein :o)

Og husk at om du setter på timer, må ikke gjæret komme i kontakt med det våte. Legg det i en liten grop på toppen.

Skrevet

Har ikke fått prøvd meg på din oppskrift enda, så herfra er det ingen klager foreløpig;-)

Hvilken type har du?

Ønsker deg en flott uke:o)

Jeg mener at min heter Wilfa, men er litt usikker.

Gjest Blikkboks
Skrevet

nei, med så my sammalt ble det nok en ganske tung klump av et brød, kan jeg tenke meg :-) Vil du bruke grovt mel så bytt ut det med mengden havregryn. Men hovedmengden mel må være fint, ellers blir brødet bare murstein :o)

Og husk at om du setter på timer, må ikke gjæret komme i kontakt med det våte. Legg det i en liten grop på toppen.

Og nå, når brødet har "satt seg", syns jeg faktisk det var supergodt:o)

'*spiser 2 skiver med deilig saftig brød og makrell i tomat nå*

Men jeg måtte sende hvetebrød fra i går med sønnen når han skulle i barnehagen i dag, tror ikke han ville likt dette noe særlig ;-D

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...