Gå til innhold

Driftsproblematikk i Doktoronline (langt)


Gjest Webmaster/Teknisk Støtte

Anbefalte innlegg

Gjest Webmaster/Teknisk Støtte

Det har vært en del meldinger om driftsproblematikk i det siste.

Først, problematikk en m.h.t. bruken av nick og brukernavn. Etter omleggingen har vi forsøkt å gi økt sikkerhet for brukerene og unngå at brukere kan benytte nicknames som er ”til forveksling lik” andre registrert brukeres nick. Dette har ikke vært så enkelt som vi håpet, men vi mener vi nå har fått orden på det. Vi har sagt fra at brukernavn ikke skal inneholde annet enn små bokstaver, men dessverre har vi hatt problemer med å feilsøke registreringene, dette er under utbedring og vi mener vi skal ha denne delen under kontroll i løpet av noen få dager.

Brukernavn er en identitet som skal være fullstendig uavhengig av nickname. Vi har derfor fjernet sjekken mellom brukernavn og nick slik at det går an å registrere et nick som er lik en annens brukernavn. Nicknames lagres i en komprimert form slik at en bruker som registrerer nicket (eks.)” Doktor @!” Får dette lagret som ”doktorai” – dette betyr at ingen kan registrere doktorai fordi dette er likt det foregående.

Sikkerhet er et vedvarende fokusområde for oss i DoktorOnline, vi forsøker å sikre at brukerene kan bevare sin anonymitet og føle seg trygge på at innlogging på DoktorOnline ikke medfører sikkerhetsrisiko. Derfor har vi redusert bruken av cookies dramatisk og begrenset bruk av HTML i forum. Dette har blant annet medført at nettlesere ikke ”husker” passord. Vi ser at dette kan være til irritasjon og mener vi kan løse problemstillingen på en god måte innen kort tid.

Hastigheten på tjenesten er viktig for alle og vi har, i løpet av august, installert tre nye servere for at vi skal kunne gi tjenesten høyere hastighet. Fordi vi deler DoktorOnline over disse serverene har vi hatt noen innkjøringsproblemer med Forum. Tidspunktet for dette har vært uheldig fordi vi la om andre deler av tjenesten i Juli og hastighetsintensive deler av tjenesten har lagt en tung byrde på serverløsningen.

Vi har nå ferdigstillt en endring av dette som skal redusere ”trykket” på serverene og derfor gi økt hastighet. Feilsøking i denne tar noe tid og dessverre er det vanskelig å gjøre dette uten at brukerene er aktive i tjenesten. Vi overvåker tjenesten i perioder med høy trafikk, i tillegg til dagtid, og mener vi kan ferdigstille arbeidet i løpet av det neste døgnet.

Når det gjelder søk funksjonen har vi den siste måneden testet nye systemer for å finne en optimal løsning, vi begynner å nærme oss og regner med å sette den forbedrede utgaven ut i løpet av helgen..

Vi håper dette er oppklarende for en del av deres spørsmål og er som vanlig takknemlige for inspill og foprslag til forbedringer.

Med vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dere kan prøve og løse problemstillingen så mye dere vil, det lar seg bare ikke gjøre. Problemet derimot, er det sikkert mulig å gjøre noe med.

*allergisk mot problemstillinger* :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Webster

Dere kan prøve og løse problemstillingen så mye dere vil, det lar seg bare ikke gjøre. Problemet derimot, er det sikkert mulig å gjøre noe med.

*allergisk mot problemstillinger* :-)

DOL jobber nok med å rette opp ting som ikke er riktig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...