Lillemus Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Det kan se ut som det blir kalkun (av alle ting!) hos oss på julaften. Men hva serverer man egentlig til kalkun?? Og hva stuffer man den med? Min kjære påstår at epler og svisker holder i lange baner, men han er kanskje ikke så utforskende på kjøkkenet... Vi er nemlig svært uenige om julematen... ;o) Jeg vil ha viltstek, han vil ha ribbe og truer med å lage lutefisk om jeg ikke gir meg, det er nemlig hans hus. *Hehe* Så kalkun er et foreløbig kompromiss... 0 Siter
Gjest vil ikke si det da blir du trist Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 jeg vet ikke 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Poteter, brun saus, rosenkål, gulerøtter. Kanskje noe rødkål, tyttebærsyltetøy eller rødbeter også? 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. november 2007 Forfatter Skrevet 17. november 2007 Poteter, brun saus, rosenkål, gulerøtter. Kanskje noe rødkål, tyttebærsyltetøy eller rødbeter også? Ok, ikke noe annet spesielt man _må_ ha til kalkun med andre ord? Bare vanlige grønnsaker og en god saus laget på kraften, saus er kjæresten god på så det får han ta seg av. ) 0 Siter
Gjest god julemiddag Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Stuffing er ikke helt min greie, så der uttaler jeg meg ikke ) Men tilbehøret kan jeg prøve meg på, hva vi pleier å ha ihvertfall. Aller først er sausen viktig, bruk sjyen fra kalkunen og lag en god fløtesaus, evt toro's fløtesaus blandet med masse sky. Ellers poteter, gulerøtter, gjerne en "seng" av grønnsaker som du steker i ildfast form (husk babymais og rosenkål oppi der, kjempegodt til). Asparges, ertestuing og surkål passer også ypperlig som tilbehør. Jo mere tilbehør, jo bedre ;o) Lykke til, og 0 Siter
multippel Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Dette må dere finne ut av. Stuffingen er nemlig det beste av alt. Jeg aner ikke helt hva min tideligere svigermor stuffet kalkunen med...men jeg snek meg ned i kjelleren etter juleaften og puttet små biter av denne stufingen i munnen. Det var brød og rosiner og et eller annet....men himmelsk..... 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. november 2007 Forfatter Skrevet 17. november 2007 Stuffing er ikke helt min greie, så der uttaler jeg meg ikke ) Men tilbehøret kan jeg prøve meg på, hva vi pleier å ha ihvertfall. Aller først er sausen viktig, bruk sjyen fra kalkunen og lag en god fløtesaus, evt toro's fløtesaus blandet med masse sky. Ellers poteter, gulerøtter, gjerne en "seng" av grønnsaker som du steker i ildfast form (husk babymais og rosenkål oppi der, kjempegodt til). Asparges, ertestuing og surkål passer også ypperlig som tilbehør. Jo mere tilbehør, jo bedre ;o) Lykke til, og Nam nam! Grønnsaksform hørtes lurt og godt ut! Den kan jo stekes mens kalkunen hviler og min elskede lager sausen. ) 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. november 2007 Forfatter Skrevet 17. november 2007 Dette må dere finne ut av. Stuffingen er nemlig det beste av alt. Jeg aner ikke helt hva min tideligere svigermor stuffet kalkunen med...men jeg snek meg ned i kjelleren etter juleaften og puttet små biter av denne stufingen i munnen. Det var brød og rosiner og et eller annet....men himmelsk..... Jeg kan _ingenting_ om kalkun og stuffing, men min kjære fnyser om jeg nevner noe annet enn svisker og epler og påstår det er amerikansk og ikke godt. Han spiste vel noe av det når han jobbet på cruisebåten der borte. Nå er vi temmelig sta og egne begge to så om vi klarer å enes om dette så blir jeg nesten overrasket... Men det blir riskrem med varm kirsebærsaus (og is) til dessert. Der firer jeg ikke en millimeter! ) 0 Siter
Hønemoren Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Ok, ikke noe annet spesielt man _må_ ha til kalkun med andre ord? Bare vanlige grønnsaker og en god saus laget på kraften, saus er kjæresten god på så det får han ta seg av. ) Ja, sausen og grønnsakene er viktig, godt med flere typer grønnsaker, men ihvertfall rosenkål, gulerøtter og rødkål synes jeg. Synes den "senga" med grønnsaker nevnt her også høres bra ut. Rørte tyttebær eller ripsgele er også godt til. 0 Siter
Gjest god julemiddag Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Nam nam! Grønnsaksform hørtes lurt og godt ut! Den kan jo stekes mens kalkunen hviler og min elskede lager sausen. ) Høres topp ut!! En god soppstuing er også å anbefale! Enkel å lage, til og med ;o) Kjøp fersk champingnon som du skjærer i skiver/biter, stek dette i godt meierismør. krydre med salt, pepper og en god krydderblanding, og hell over en god dæsj med fløte (vanlig eller matfløte). La dette småkoke en stund (5-10 minutter). Smaker bare heeeerlig!! ) Tyttebærsyltetøy er også godt til. Fytterakker'n, får helt alvorlig lyst på kalkun!! 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Ok, ikke noe annet spesielt man _må_ ha til kalkun med andre ord? Bare vanlige grønnsaker og en god saus laget på kraften, saus er kjæresten god på så det får han ta seg av. ) Rosenkål er et must! 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. november 2007 Forfatter Skrevet 17. november 2007 Høres topp ut!! En god soppstuing er også å anbefale! Enkel å lage, til og med ;o) Kjøp fersk champingnon som du skjærer i skiver/biter, stek dette i godt meierismør. krydre med salt, pepper og en god krydderblanding, og hell over en god dæsj med fløte (vanlig eller matfløte). La dette småkoke en stund (5-10 minutter). Smaker bare heeeerlig!! ) Tyttebærsyltetøy er også godt til. Fytterakker'n, får helt alvorlig lyst på kalkun!! Sopp ja, det elsker søstrene mine, men da bare stekt i meierismør og krydret med pepper. Det må de få. ) 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. november 2007 Forfatter Skrevet 17. november 2007 Rosenkål er et must! | Rosenkål er vel ikke akkurat favoritten min, men.... 0 Siter
Hønemoren Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Høres topp ut!! En god soppstuing er også å anbefale! Enkel å lage, til og med ;o) Kjøp fersk champingnon som du skjærer i skiver/biter, stek dette i godt meierismør. krydre med salt, pepper og en god krydderblanding, og hell over en god dæsj med fløte (vanlig eller matfløte). La dette småkoke en stund (5-10 minutter). Smaker bare heeeerlig!! ) Tyttebærsyltetøy er også godt til. Fytterakker'n, får helt alvorlig lyst på kalkun!! Og kanskje en liten dæsj konjakk oppi....(soppstuinga) setter prikken over i'en, helt sant. 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 | Rosenkål er vel ikke akkurat favoritten min, men.... Har du smakt smørdampede? Nam.... 0 Siter
Hønemoren Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Høres topp ut!! En god soppstuing er også å anbefale! Enkel å lage, til og med ;o) Kjøp fersk champingnon som du skjærer i skiver/biter, stek dette i godt meierismør. krydre med salt, pepper og en god krydderblanding, og hell over en god dæsj med fløte (vanlig eller matfløte). La dette småkoke en stund (5-10 minutter). Smaker bare heeeerlig!! ) Tyttebærsyltetøy er også godt til. Fytterakker'n, får helt alvorlig lyst på kalkun!! Det fikk jeg også lyst på, men får servert kalkunrullestek i dag, ikke å forakte det heller, men ikke like godt som helstekt kalkun. Håper dattera mi har masse godt tilbehør, viktig det. 0 Siter
multippel Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Jeg kan _ingenting_ om kalkun og stuffing, men min kjære fnyser om jeg nevner noe annet enn svisker og epler og påstår det er amerikansk og ikke godt. Han spiste vel noe av det når han jobbet på cruisebåten der borte. Nå er vi temmelig sta og egne begge to så om vi klarer å enes om dette så blir jeg nesten overrasket... Men det blir riskrem med varm kirsebærsaus (og is) til dessert. Der firer jeg ikke en millimeter! ) Hehe stå på ditt når det gjeldr dessæren....men når det gjelder stuffingen...skulle ønske jeg kunne dette for da kunne jeg forklart deg hva der må gjøre...men dette med brød, rosiner og epler er hlt sikkert deilig...men saken er at stuffingen er noe som blir deilig i seg selv...det er kalkunen som tilfører stuffingen noe og kanskje ikke omvendt...om du forstår hva jeg mener...men det må være mulig å finne en eller annen god oppskrift på dette. Min eks svigemor var ikke en gorme kokk...men hun var gammel nok til å kunne god gammeldags matkultur om du forstår hva jeg mener. men jeg mener brød er viktig...når saftene fra kalkunen går inn idette stoffet blir det bare...vanvittig godt...og det er faktisk aller best kaldt...etter juleaften... 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Forresten, ang stuffing: Mormor pleide å lage en amerikansk utgave, litt spicy sak som var nydelig. Men jeg kan ikke finne oppskrifta i boka hennes. Ta en titt her for tips, Ole Martin Alfsen er en kul kokk som har peiling! http://www.aperitif.no/?id=77154 0 Siter
morsan Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Jeg har vært så heldig å få smake kalkun laget på ekte amerikansk vis, men deilig stuffing. Epler og svisker kan bare gå hjem og legge seg!! ;-) Jeg aner ikke oppskriften på stuffingen, men den var i stor grad basert på brød, med selleri, løk, rødvin, krydder, kraft etc. Kanskje var det noe ala denne, men med en mer personlig 'touch'? http://southernfood.about.com/od/stuffingrecipes/r/bldressing5.htm 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.