mariaflyfly Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Jeg har vært så heldig å få smake kalkun laget på ekte amerikansk vis, men deilig stuffing. Epler og svisker kan bare gå hjem og legge seg!! ;-) Jeg aner ikke oppskriften på stuffingen, men den var i stor grad basert på brød, med selleri, løk, rødvin, krydder, kraft etc. Kanskje var det noe ala denne, men med en mer personlig 'touch'? http://southernfood.about.com/od/stuffingrecipes/r/bldressing5.htm Jaaa! Det er noe sånt jeg mener! 0 Siter
tiliti Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Jeg bruker fylle den med appelsin og hvitløk. Spiser ikke fyllet men det setter et hint av smak i kjøttet (bare såvidt) og gjør det hele mer saftig. Pensler kalkunen med stekesjy ca hvert kvarter under stekingen. Must-have tilbehør for meg er waldorfsalat, rosenkål og mandelpotet samt saus. Jeg foretrekker saus som helt enkelt er smørjevnet stekesjy fra kalkunen. Andre foretrekker å også ha fløte i dette slik at det blir en god fløtesaus. 0 Siter
morsan Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Ok, ikke noe annet spesielt man _må_ ha til kalkun med andre ord? Bare vanlige grønnsaker og en god saus laget på kraften, saus er kjæresten god på så det får han ta seg av. ) ''Bare vanlige grønnsaker og en god saus laget på kraften,'' Ja, trikset er vel å lage det DU liker av tilbehør. Dette er en god pai, hvis du vil ha noe slikt, men dersom du har en anti-amerikansk mann har han kanskje piggene ut før enn du får skrudd på ovnen! ;-) Southern Sweet Potato Pie This is great year-round, but especially during the holidays. 1 9- or 10-inch frozen vegetable shortening pie shell 1 pound sweet potatoes, peeled, and cut in chunks 2 large eggs 1/2 cup sugar 1 1/2 cups cream or evaporated milk 2 tablespoons butter, melted 1/2 teaspoon salt 1/2 teaspoon nutmeg 1/2 teaspoon cinnamon 1/8 teaspoon cloves Preheat oven to 425( F. Prick the bottom of the pie crust with a fork several times. Line crust with foil and fill with rice or beans; bake on bottom shelf of oven for 10 minutes. Remove foil and weights and bake 8 more minutes, or until crust begins to brown slightly. Remove and cool. Lower oven to 400(F. While the crust is baking, boil sweet potato chunks in water until very tender, 10-15 minutes. Mash well and set aside. In a medium bowl, whisk together eggs; add mashed potatoes and beat well. Beat in sugar, cream, butter, salt, and spices until smooth. Pour mixture into cooled crust and set on middle shelf of oven. Bake 40 to 50 minutes, turning at least once during baking. Pie should be removed when the edges of the filling are firm, but the center still jiggles a little. Cool on a rack before serving. *If edges of crust begin to get dark before the filling is done, cover with a strip of foil and continue baking. Makes one 9- or 10-inch pie. 0 Siter
morsan Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Jaaa! Det er noe sånt jeg mener! Det er bare så utrolig godt!! Det å ha stuffing laget på brød var opprinnelig en måte å drøye maten på, men nå er det jo nesten det beste ved hele kalkunmåltidet! :-) 0 Siter
Katt-ja Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Flisa skrev en ypperlig oppskrift på dette, søk på dol med disse ordene: kalkun stuffing dritgodt Lykke til! Ps. kalkun er perfekt julaftens-middag! 0 Siter
pekkaline Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Vi bruker å lage en stuffing av kjøttdeig med løk, paprika og krydder. Dette stur vi inn i kalkunen og den får en vidunderlig smak. Ungene elsker dette Tilbehør er rosenkål og div andre grønnsaker. Poteter og en nyyydelig saus såklart 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Den saftigste kalkunen får du hvis du stapper den helt full av appelsin (som tiliti også nevner her), steker den langsomt på lav temperatur og pensler den jevnlig. Tilbehør: appelsinsalat (appelsin i biter, hvitløk og olivenolje), waldorfsalat, stekte poteter og en god saus. Nammenam. 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. november 2007 Forfatter Skrevet 17. november 2007 Waldorfsalat, såklart! Sorry, we're out of waldorfs. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Sorry, we're out of waldorfs. Harru drekki? 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. november 2007 Forfatter Skrevet 17. november 2007 Harru drekki? Du har med andre ord ikke sett Fawlty Towers med John Cleese. ) Noen kunder bestiller Waldorfsalat og han aner ikke hva det er og prøver å komme unna med å svare:"Sorry, we're out of waldorfs." 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Du har med andre ord ikke sett Fawlty Towers med John Cleese. ) Noen kunder bestiller Waldorfsalat og han aner ikke hva det er og prøver å komme unna med å svare:"Sorry, we're out of waldorfs." Hehe, jeg kan de fleste episodene utenat. Er ikke det den samme som "Sorry, duck's off!"? 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. november 2007 Forfatter Skrevet 17. november 2007 Hehe, jeg kan de fleste episodene utenat. Er ikke det den samme som "Sorry, duck's off!"? Det husker jeg faktisk ikke. Serien er fantastisk forøvrig! 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Du har med andre ord ikke sett Fawlty Towers med John Cleese. ) Noen kunder bestiller Waldorfsalat og han aner ikke hva det er og prøver å komme unna med å svare:"Sorry, we're out of waldorfs." LOL 0 Siter
adelie Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 ''Bare vanlige grønnsaker og en god saus laget på kraften,'' Ja, trikset er vel å lage det DU liker av tilbehør. Dette er en god pai, hvis du vil ha noe slikt, men dersom du har en anti-amerikansk mann har han kanskje piggene ut før enn du får skrudd på ovnen! ;-) Southern Sweet Potato Pie This is great year-round, but especially during the holidays. 1 9- or 10-inch frozen vegetable shortening pie shell 1 pound sweet potatoes, peeled, and cut in chunks 2 large eggs 1/2 cup sugar 1 1/2 cups cream or evaporated milk 2 tablespoons butter, melted 1/2 teaspoon salt 1/2 teaspoon nutmeg 1/2 teaspoon cinnamon 1/8 teaspoon cloves Preheat oven to 425( F. Prick the bottom of the pie crust with a fork several times. Line crust with foil and fill with rice or beans; bake on bottom shelf of oven for 10 minutes. Remove foil and weights and bake 8 more minutes, or until crust begins to brown slightly. Remove and cool. Lower oven to 400(F. While the crust is baking, boil sweet potato chunks in water until very tender, 10-15 minutes. Mash well and set aside. In a medium bowl, whisk together eggs; add mashed potatoes and beat well. Beat in sugar, cream, butter, salt, and spices until smooth. Pour mixture into cooled crust and set on middle shelf of oven. Bake 40 to 50 minutes, turning at least once during baking. Pie should be removed when the edges of the filling are firm, but the center still jiggles a little. Cool on a rack before serving. *If edges of crust begin to get dark before the filling is done, cover with a strip of foil and continue baking. Makes one 9- or 10-inch pie. Interessant! Kan den serveres kald/lunken, eller må man steke den i passe tid til måltidet? Takk for svar... 0 Siter
adelie Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Har du smakt smørdampede? Nam.... Må være smørdampet, da blir det sååå godt 0 Siter
adelie Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Og kanskje en liten dæsj konjakk oppi....(soppstuinga) setter prikken over i'en, helt sant. Går det bra med portvin også? 0 Siter
morsan Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Interessant! Kan den serveres kald/lunken, eller må man steke den i passe tid til måltidet? Takk for svar... Jeg har stekt og hatt med bort på besøk, så derfor har den alltid blitt stekt på forhånd, men dog på samme dag. Men går sikkert fint å steke dagen før også. Jeg synes den i det minste bør serveres "lun", men kan jo lunke på like før servering. Noen kommentarer til oppskriften: Den forekriver bruk av ferdig paibunn, noe jeg ikke aner om finnes i Norge. jeg har laget bunn selv av butterdeig, og for-stekt den (med folie og tørr ris for å holde fasongen). Det ble ganske vått med mengden fløte som er oppgitt, kan sikkert redusere det litt. Tilsett så mye at det blir som en skikkelig blaut potetstappe, uten at det blir helt flytende. Jeg mener å huske at jeg stekte på ca 190 grader, og at det tok nesten en time før den var stiv nok. Har bare fått kjempegde tilbakemeldinger på denne:-) 0 Siter
adelie Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Jeg har stekt og hatt med bort på besøk, så derfor har den alltid blitt stekt på forhånd, men dog på samme dag. Men går sikkert fint å steke dagen før også. Jeg synes den i det minste bør serveres "lun", men kan jo lunke på like før servering. Noen kommentarer til oppskriften: Den forekriver bruk av ferdig paibunn, noe jeg ikke aner om finnes i Norge. jeg har laget bunn selv av butterdeig, og for-stekt den (med folie og tørr ris for å holde fasongen). Det ble ganske vått med mengden fløte som er oppgitt, kan sikkert redusere det litt. Tilsett så mye at det blir som en skikkelig blaut potetstappe, uten at det blir helt flytende. Jeg mener å huske at jeg stekte på ca 190 grader, og at det tok nesten en time før den var stiv nok. Har bare fått kjempegde tilbakemeldinger på denne:-) Den må jeg prøve! Ang. ferdig paideig: det fins en mix, 'maizena' tror jeg, som er ganske god hvis man ikke lager fra gunnen av. 0 Siter
morsan Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Den må jeg prøve! Ang. ferdig paideig: det fins en mix, 'maizena' tror jeg, som er ganske god hvis man ikke lager fra gunnen av. Det er notert! :-) Forøvrig må jeg understreke at jeg ikke lager butterdeigen fra bunnen av, da, jeg kjøper frossen som jeg kjevler ut;-) 0 Siter
adelie Skrevet 17. november 2007 Skrevet 17. november 2007 Det er notert! :-) Forøvrig må jeg understreke at jeg ikke lager butterdeigen fra bunnen av, da, jeg kjøper frossen som jeg kjevler ut;-) Aha! Det kan godt hende at butterdeig er best, hvis den paien er litt kompakt. Kompakt pai + paideig kan høres litt heavy ut. Såvidt jeg forstår blir søtpotetpaien sånn som man kan spise ved siden av salat, kjøtt etc., og at den ev. kan erstatte poteter eller brød - just guessing... will try 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.