Gjest togli Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Hvordan går det? Fortell! Jeg tror kanskje ikke jeg skal herpe pinnekjøtt-tråden, så jeg lager en ny tråd om det i kveld. Minn meg på det om jeg ikke husker det da;-) Må løpe..Skal hente ungene:) Psst: Gruer meg til å ta opp nøkkelknippet. Det bråker noe helt for j....... ;-) 0 Siter
morsan Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Bare en aller siste ting - om du setter det i stekeovnen i fem minutter på 180 grader etter at det er ferdig dampet blir det enda bedre syns jeg! Ah - gleder meg til jul nå ja!! Åja, det glemte jeg å nevne! Veldig viktig med noen minutter i stekeovnen for å få litt 'fastere' kjøtt! :-) 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Du har fått mange svar, og som de andre sier: Kokes på rist. Viktig at vannet aldri kommer opp til selve kjøttet, og husk å fylle etter med vann! Så - i motsetning til flere her så bruker vi grillen til slutt, vi da, i noen små sekunder bare. Gir utrolig nydelig smak! Tilbehøret for oss er klot og kokt gulrot - siden vi ikke er noe glad i rotstappe. Lykke til! 0 Siter
Kalevala Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Du har fått mange svar, og som de andre sier: Kokes på rist. Viktig at vannet aldri kommer opp til selve kjøttet, og husk å fylle etter med vann! Så - i motsetning til flere her så bruker vi grillen til slutt, vi da, i noen små sekunder bare. Gir utrolig nydelig smak! Tilbehøret for oss er klot og kokt gulrot - siden vi ikke er noe glad i rotstappe. Lykke til! ''Så - i motsetning til flere her så bruker vi grillen til slutt, vi da, i noen små sekunder bare. Gir utrolig nydelig smak!'' Det gjør vi også! Det gir en bittelitt crispy overflate, og gjør det hele bare enda bedre. 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Åja, det glemte jeg å nevne! Veldig viktig med noen minutter i stekeovnen for å få litt 'fastere' kjøtt! :-) Mmmm. Tror forresten jeg skal prøve den rotstappa di neste gang! 0 Siter
morsan Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Mmmm. Tror forresten jeg skal prøve den rotstappa di neste gang! :-) Jeg synes faktisk det er bedre med to stapper enn med en stappe + pottitt. Det kan bli litt tørt med poteter til. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Nymotens og nymotens fru Blom;-) Rotstappe er vel ikke noe nytt, men søtpotet oppi den er jo nytt. Prøv da vel - det smaker nydelig:-) Men vær forsiktig med sellerien så den ikke dominerer for mye. :-) Tenkte mest på at det ikke akkurat er vanlig til pinnekjøtt når jeg skrev nymotens. :-) Tror jeg må prøve det med noe annet først, er utrolig konservativ når det gjelder maten på julaften, det skal være som i fjor. 0 Siter
morsan Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Tenkte mest på at det ikke akkurat er vanlig til pinnekjøtt når jeg skrev nymotens. :-) Tror jeg må prøve det med noe annet først, er utrolig konservativ når det gjelder maten på julaften, det skal være som i fjor. Men du kan jo ha det som i fjor bare med litt slik stappe _i tillegg_! ;-) 0 Siter
nick Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Jeg tror kanskje ikke jeg skal herpe pinnekjøtt-tråden, så jeg lager en ny tråd om det i kveld. Minn meg på det om jeg ikke husker det da;-) Må løpe..Skal hente ungene:) Psst: Gruer meg til å ta opp nøkkelknippet. Det bråker noe helt for j....... ;-) Kult! 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Men du kan jo ha det som i fjor bare med litt slik stappe _i tillegg_! ;-) Hehe, sant nok. *revurdere* Men... sellerirot, det kan man vel skippe? 0 Siter
morsan Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Hehe, sant nok. *revurdere* Men... sellerirot, det kan man vel skippe? Selvsagt - skipp det du ikke liker. Og juster styrkeforholdet ut fra hva du liker best. Kan sikkert bruke andre rotfrukter som pastinakk og slikt, men det har jeg ikke prøvd. Jeg har også enkelte ganger kuttet ut gulrota. Godt, men ikke alltid så vakkert - den gjør stappa litt 'prikkete'. Men søtpotet er veldig godt - mer likt kålrot enn potet. 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 :-) Jeg synes faktisk det er bedre med to stapper enn med en stappe + pottitt. Det kan bli litt tørt med poteter til. Der er jeg mer på potet + stappevarianten jeg. Med litt sø på poteten for at det ikke skal bli tørt. Og faktisk litt grovpølse til også - et etterslep etter å ha bodd i Bergen mens jeg studerte... 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 ''Så - i motsetning til flere her så bruker vi grillen til slutt, vi da, i noen små sekunder bare. Gir utrolig nydelig smak!'' Det gjør vi også! Det gir en bittelitt crispy overflate, og gjør det hele bare enda bedre. *Smatt!* 0 Siter
Gjest Mitt råd Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Klart du kan koke det på vanlig måte. Det gjør vi, og det har vi alltid gjort. Det er bvare noe jåleri dette med bjørkerist osv. Kok kjøttet på vanlig måte: Til det løsner fra benet. Så kan du grille det i ovnen noen minutter etterpå om du vil, eller du kan også steke det i pannen. Noen steker ikke i det hele tatt. God Jul ) 0 Siter
morsan Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Klart du kan koke det på vanlig måte. Det gjør vi, og det har vi alltid gjort. Det er bvare noe jåleri dette med bjørkerist osv. Kok kjøttet på vanlig måte: Til det løsner fra benet. Så kan du grille det i ovnen noen minutter etterpå om du vil, eller du kan også steke det i pannen. Noen steker ikke i det hele tatt. God Jul ) ''Det er bvare noe jåleri dette med bjørkerist osv.'' ???? Synes du det er jåleri å f eks dame grønnsaker over rist også, fremfor å koke i vann? Det er da vitterlig to ulike måter å tilberede mat på. Et annet spørsmål er om det er nødvendig med trepinner, eller om en vanlig metallrist gjør samme nytten. Selv mener jeg at en helt vanlig rist i metall duger i massevis - ikke noe behov for hjemmespikkede pinner. 0 Siter
morsan Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 ''Det er bvare noe jåleri dette med bjørkerist osv.'' ???? Synes du det er jåleri å f eks dame grønnsaker over rist også, fremfor å koke i vann? Det er da vitterlig to ulike måter å tilberede mat på. Et annet spørsmål er om det er nødvendig med trepinner, eller om en vanlig metallrist gjør samme nytten. Selv mener jeg at en helt vanlig rist i metall duger i massevis - ikke noe behov for hjemmespikkede pinner. ..ble borte en p i farta 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.