Hushjelpen Skrevet 22. november 2007 Skrevet 22. november 2007 Har dere noen tradisjon på middagsmat i jula utenom julaften? Hva spiser dere lille julaften, 1., 2., 3., osv. og hva har dere på nyttårsaften? Trenger noen tips til middag de andre dagene og... 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 22. november 2007 Skrevet 22. november 2007 Da bør du lese alle trådene som handler om mat og tradisjoner i jula, som ligger her..... Utallige av dem 0 Siter
birdie Skrevet 22. november 2007 Skrevet 22. november 2007 Pinnekjøtt som middag julaften, med riskrem. Koldtbord på førstedagen, sånn ca i ett-totida med repetisjon om kvelden. Ribbe en av dagene. Pinnekjøtt igjen nyttårsaften. Ingen andre tradisjonsmiddager, men det blir gjerne en steik-middag i løpet av jula også. 0 Siter
Hushjelpen Skrevet 22. november 2007 Forfatter Skrevet 22. november 2007 Da bør du lese alle trådene som handler om mat og tradisjoner i jula, som ligger her..... Utallige av dem Nå har jeg bladd meg bakover for å finne disse julemat-trådene, men jeg finner ingen jeg:o) Bare en om hvordan man tilbereder pinnekjøtt, men det kan jeg faktisk...) Så jeg håper på maaaange svar her jeg! 0 Siter
Incubo Skrevet 22. november 2007 Skrevet 22. november 2007 Spiser hos foreldrene mine, så mamma som står for maten. Så heldig er jeg;) Der er det pinnekjøtt på julaften, ribbe første juledag.. Så spiser "de voksne" (hehe..vant til å kalle de det..men må vel innse at jeg faktisk har blitt d jeg og;) lutefisk andre dagen..da spiser vi som ikke er så glad i det, rester fra ribbe og pinnekjøtt.. så er det litt forskjellig..gjerne stek og andre kjøttretter i juledagene..og en del ribbe og pinnekjøtt..og litt av alt de siste dagene;) Nyttårsaften er det kalkun. 0 Siter
Gjest Høstløvet Skrevet 22. november 2007 Skrevet 22. november 2007 Julekvelden: Pinnekjøtt og ribbe 1. Ribbe og kjøttkaker 2. Kokt kveite Nyttårsaften: kalkun 0 Siter
Lucretia Skrevet 22. november 2007 Skrevet 22. november 2007 vi pleier å ha risengrynsgrøt på lillejulaften. julaften har familien sursteik, mens jeg spiser enten vegetarisk "viltgryte" eller en god krydra viana biff med god saus og samme tilbehør som resten av folka. 0 Siter
Tralla Skrevet 22. november 2007 Skrevet 22. november 2007 Pinnekjøtt Svineribbe Kveite Laks Kalkun 0 Siter
Gjest zilja Skrevet 22. november 2007 Skrevet 22. november 2007 Nå har jeg bladd meg bakover for å finne disse julemat-trådene, men jeg finner ingen jeg:o) Bare en om hvordan man tilbereder pinnekjøtt, men det kan jeg faktisk...) Så jeg håper på maaaange svar her jeg! Lutefisk på julaften,nam,nam. ribbe eller kalkun 1dag, kokt kveite 2 dag. Nyttårsaften har vi kalkun. 0 Siter
Gjest mumsa Skrevet 22. november 2007 Skrevet 22. november 2007 Første dag har vi (jeg!) innført kald kveite. Senere i jula har vi lutefisk og ribbe. Nyttårsaften er det som regel kalkun eller rester av julemiddagen (pinnekjøtt). 0 Siter
Sofline Skrevet 22. november 2007 Skrevet 22. november 2007 Første juledag har vi julebrunch med hele familien. Jeg synes når alt kommer til alt det er hyggeligere enn selv julaften, uten alt gavestyret. Det blir servert typiske julepålegg som sylte og andre lekre greier. En annen dag i romjula spiser vi dessuten pinnekjøtt. 0 Siter
adelie Skrevet 22. november 2007 Skrevet 22. november 2007 vi pleier å ha risengrynsgrøt på lillejulaften. julaften har familien sursteik, mens jeg spiser enten vegetarisk "viltgryte" eller en god krydra viana biff med god saus og samme tilbehør som resten av folka. ''mens jeg spiser enten vegetarisk "viltgryte" '' Hvordan får du grønnsakene til å bli "ville"? 0 Siter
adelie Skrevet 22. november 2007 Skrevet 22. november 2007 Er ganske tradisjonsfri og hemningsløs.. Liker ikke tvangstrøyer. Liker nye matvaner. Så da er jeg vel sær... 0 Siter
Lillemus Skrevet 22. november 2007 Skrevet 22. november 2007 Tidligere i verden hadde vi rester fra julemiddagen på 1. juledag (mener jeg i alle fall!) og så kveite (senere laks) på 2. juledag. Utover det hadde vi ikke noe spesielt. 0 Siter
Lillemus Skrevet 22. november 2007 Skrevet 22. november 2007 Første dag har vi (jeg!) innført kald kveite. Senere i jula har vi lutefisk og ribbe. Nyttårsaften er det som regel kalkun eller rester av julemiddagen (pinnekjøtt). Kald kveite!? Hvorfor ikke varm? 0 Siter
Gjest sola mi Skrevet 23. november 2007 Skrevet 23. november 2007 Julaften har vi kalkun. 1. juledag har vi svinestek og 2. juledag ender vi opp med ørret eller laksemiddag. De andre mellomdagene går det på pizza og annen lett fordøyelig? mat! he.he.. På nyttårsaften har vi nesten bestandig ferske reker. Namm.. 0 Siter
morsan Skrevet 23. november 2007 Skrevet 23. november 2007 Vi har bare tradisjon for mat på julaften (ribbe), men prøver å spise ymse tradisjonell julemat de påfølgende dagene, som lutefisk og pinnekjøtt. Nyttårsaften spiser vi 'annen festmat', og det har ofte vært av typen indrefilet, gratinert potet mm 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 23. november 2007 Skrevet 23. november 2007 Vi har våre tradisjoner som begynner lille julaften. Da har vi risengrynsgrøt m/mandel til middag. Senere på kvelden, når vi er ferdig med pynting og alt er i orden, koser jeg og gubben oss med ost, kjeks og rødvin. Julaften spiser vi ribbe til middag. 1. juledag har vi stort koldtbord-frokost. Til middag har vi pinnekjøtt. 2. juledag har vi gjerne laks. Nyttårsaften har vi gjerne kalkun, men da gjerne kalkunbryst. 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 23. november 2007 Skrevet 23. november 2007 Lille juleaften blir det sjelden middag hos oss, i beste fall noe særdeles enkelt. Julekveldsformiddag: Risengrynssuppe og prøvesmak av sylte og lefse. Julekvelden: Ribbe og reinsstek og julepølse og medisterkaker og masse ulike grønnsaker som tilbehør. 1. juledag: Da har vi etter hvert skjønt at det ikke blir plass til middag, fordi frokosten/lunsjen (de glir over i hverandre) tar sånn tid. Da spiser vi kald ribbe, sylte og lefse og alt annet deilig pålegg. Resten av jula inneholder middager som kveite, lammelår og pinnekjøtt, men i vilkårlig rekkefølge. Nyttårsaften har vi ingen spesiell mattradisjon for, men vi prøver litt forskjellig. Ett år var det rådyrsteik, et annet år kalkun, et tredje år lammelår osv. Litt avhengig av om vi er alene, har gjester eller er borte. 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Lille julaften: Haifinnesuppe, 1.: Frityrstekte pinnsvin, 2. : Spikersuppe, 3. : Trankake. Nyttårsaften: Risengrynsgrøt, pinnekjøtt og riskrem. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.