Gå til innhold

diabetes og jul...


Gjest fikk diagnosen i dag

Anbefalte innlegg

Gjest fikk diagnosen i dag
Skrevet

Jeg lurer på om noen har tips til god oppskrift til julekake®. Jeg har vært inne på diabetes.no og funnet noen der, men ønsker flere.

Skrevet

Appelsin-mandelkake

Ingredienser:

300 g mandelmasse

3 egg

100 g hvetemel

100 g smeltet smør

1-2 appelsiner

revet skall av 1 appelsin

Fremgangsmåte:

Pisk egg og mandelmasse sammen til en porøs røre. Tilsett mel, avkjølt smør og revet skall av 1 appelsin. Hell røren over i en smurt kakeform. Inn i ovn, midterste rille, 175°C. Steketid ca. 35 min. Hvelv kaken. Hell presset appelsinsaft fra 1-2 appelsiner over kaker. La den stå og trekke til den blir kald.

Falsk smørkake

Ingredienser:

150 g smør

150 g hvetemel

150 g kokte knuste poteter

Fremgangsmåte:

Smuldre smøret i melet og ha i potetene. Elt fort i sammen. Kjevle ut 3 runde leiver og stek til de er lysegule ved 275 grader. Legges lagvis med usukret syltetøy (evt. krem).

Havregrynskake med epler

Ingredienser:

50 g margarin

3 ts flytende søtningsstoff

2 egg

50 g havregryn

100 g mel

1 1/2 ts bakepulver

1/2 dl melk

3/4 dl hakkete mandler

4 store epler i båter

kanel

Fremgangsmåte:

Smelt margarin. Ha i søtningsstoff. Rør inn ett egg om gangen. Bland havregryn, mel, bakepulver og nøtter oppi røra. Ha deigen i en smurt form og legg eplene i et fint mønster oppå. Dryss litt kanel over. Stek ved 175 C i 45 minutter.

Gjest fikk diagnosen i dag
Skrevet

Appelsin-mandelkake

Ingredienser:

300 g mandelmasse

3 egg

100 g hvetemel

100 g smeltet smør

1-2 appelsiner

revet skall av 1 appelsin

Fremgangsmåte:

Pisk egg og mandelmasse sammen til en porøs røre. Tilsett mel, avkjølt smør og revet skall av 1 appelsin. Hell røren over i en smurt kakeform. Inn i ovn, midterste rille, 175°C. Steketid ca. 35 min. Hvelv kaken. Hell presset appelsinsaft fra 1-2 appelsiner over kaker. La den stå og trekke til den blir kald.

Falsk smørkake

Ingredienser:

150 g smør

150 g hvetemel

150 g kokte knuste poteter

Fremgangsmåte:

Smuldre smøret i melet og ha i potetene. Elt fort i sammen. Kjevle ut 3 runde leiver og stek til de er lysegule ved 275 grader. Legges lagvis med usukret syltetøy (evt. krem).

Havregrynskake med epler

Ingredienser:

50 g margarin

3 ts flytende søtningsstoff

2 egg

50 g havregryn

100 g mel

1 1/2 ts bakepulver

1/2 dl melk

3/4 dl hakkete mandler

4 store epler i båter

kanel

Fremgangsmåte:

Smelt margarin. Ha i søtningsstoff. Rør inn ett egg om gangen. Bland havregryn, mel, bakepulver og nøtter oppi røra. Ha deigen i en smurt form og legg eplene i et fint mønster oppå. Dryss litt kanel over. Stek ved 175 C i 45 minutter.

Tusen takk!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...