tuss&troll Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Hva med hjemmelaget? Har aldri laget den selv før Kanskje jeg skulle prøvd med det .... Er det vanskelig ? 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Her i huset er det is og karamellpudding som er tradisjon på julaften. Is til barna¨for de liker ikke karamellpudding. MEN i år får jeg et stort problem, til jul av en eller annen grunn, har jeg alltid lagd Gautes karamellpudding, den er desidert best, og nå får ikke butikkene tak i denne karamellpuddingen lenger, ....... den andre typen er ikke så god ...... Karamellpuddig fra PAKKE julaften!? Nei, skal man ha karamellpudding til fest må den i hvertfall være hjemmelaget! 0 Siter
Lillemus Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Sviskegrøt på julaften!? Nei, da MÅ det være riskrem (helst med malte mandler i fremfor mandelessens) og varm kirsebærsaus laget av kirsebærkonmpott som er tynnet ut med litt kraftig blandet rød saft og varmet på komfyren. NAM!!!! 0 Siter
tuss&troll Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Karamellpuddig fra PAKKE julaften!? Nei, skal man ha karamellpudding til fest må den i hvertfall være hjemmelaget! Det kan du si Er det vanskelig å lage ? Har aldri prøvd, siden Gaute`s karamellpudding var så god allikevel 0 Siter
Lillemus Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Her er en appelsinsalat fra yndlingskokeboka mi (jeg har ikke prøvd å lage den selv da..): En halv dl grøtris, to appelsiner, 1 ss sukker, 1,5 dl kremfløte. Kok risen etter anvisningen på pakken, hell grynene i en sikt og skyll under kaldt vann. La vannet renne av. Skrell appelsinene, del dem i båter og skjær eller klipp båtene i biter. Gjem noen appelsinbåter til pynt. Bland ris, appelsinbiter og sukker. Visp fløten stiv og bland i ris-appelsinblandingen. En moderne riskrem? Moderne er det ikke for appelsinris lagde vi på skolekjøkkenet på barneskolen, omtrent 3+ år siden. ) Men godt er det! Selv om jeg ikke har smakt det på sikkert 25 år. 0 Siter
Lillemus Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Tårnkake, er det det samme som kransekake ? Jepp, tårnkake og kransekake er det samme. ) 0 Siter
Sofline Skrevet 24. november 2007 Forfatter Skrevet 24. november 2007 Har aldri laget den selv før Kanskje jeg skulle prøvd med det .... Er det vanskelig ? Nei, det synes jeg ikke. Ikke at jeg har laget det så mange ganger men... Jeg har brukt denne oppskriften: 6 dl melk eller blanding av fløte og melk, 4 egg, 1 ss sukker, en halv vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker. 1,5 dl sukker til glasering av formen Ha sukkeret til glasering i en stekepanne. Rør til alt sukkeret er smeltet (det tar lang tid før det smelter, men når det først har begynt går det fort) og har fått en pen karamellfarge. Pass på at det ikke blir brent.Hell karamellen i en avlang aluminiumsform (brødform) og vri lit på formen så både bunn og sier får et tynt lag glasering. Avkjøl (avkjølingen går fort). Ildfast form kan evt. også brukes. Del vanlijestangen i to på tvers og skrap ut frøene. Kok melk, sukker og evt. vaniljestang og -frø i ca. 10 minutter. Avkjøl. Hvis du bruker vaniljesukker, tilsettes det først når melken er kald. Visp eggene og tilsett melken litt etter litt. Sil melkeblandingen over i den glaserte formen. Sett stekeovnen på 150 grader. Sett formen i langpanna og hell kokende vann i langpanna. Stek karamellpuddingen i 45-50 minutter. Vannet i langpanna må ikke boble under stekingen. Undersøk ved hjelp av en kniv om puddingen er ferdigstekt. La puddingen stå kjølig til neste dag. Hvelv den på et serveringsfat. Oppskriften er til fire. 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 I min familie har vi alltid hatt iskake til dessert på julaften. Mens når vi er hos familien til samboeren min blir det servert multekrem. Men det er gjerne iskake til barna, og til meg som ikke liker multekrem. 0 Siter
Sofline Skrevet 24. november 2007 Forfatter Skrevet 24. november 2007 Sviskegrøt på julaften!? Nei, da MÅ det være riskrem (helst med malte mandler i fremfor mandelessens) og varm kirsebærsaus laget av kirsebærkonmpott som er tynnet ut med litt kraftig blandet rød saft og varmet på komfyren. NAM!!!! Sviske- OG aprikosgrøt. :-) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Det kan du si Er det vanskelig å lage ? Har aldri prøvd, siden Gaute`s karamellpudding var så god allikevel Har ikke prøvd, men tror ikke det er veldig vanskelig å lage. Er selv ikke noe puddingmenneske, men som også nevnt annet sted i tråden husker jeg en himmelsk karamellpudding med en likørsaus, tror oppskriften var fra Schønberg Erkens tradisjonsrike kokebok. 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Tårnkake, er det det samme som kransekake ? Sukk, jeg er visst en smule skaptrønder enda... 0 Siter
Sofline Skrevet 24. november 2007 Forfatter Skrevet 24. november 2007 Moderne er det ikke for appelsinris lagde vi på skolekjøkkenet på barneskolen, omtrent 3+ år siden. ) Men godt er det! Selv om jeg ikke har smakt det på sikkert 25 år. OK da... Jeg gir meg. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 I min familie har vi alltid hatt iskake til dessert på julaften. Mens når vi er hos familien til samboeren min blir det servert multekrem. Men det er gjerne iskake til barna, og til meg som ikke liker multekrem. Multekrem, ja! Det hadde jeg glemt, det pleide vi å ha da jeg var liten. Da likte jeg det ikke særlig godt, nå liker jeg det, selv om jeg ikke synes det er VELDIG godt. 0 Siter
Sofline Skrevet 24. november 2007 Forfatter Skrevet 24. november 2007 I min familie har vi alltid hatt iskake til dessert på julaften. Mens når vi er hos familien til samboeren min blir det servert multekrem. Men det er gjerne iskake til barna, og til meg som ikke liker multekrem. Multekrem får jeg altfor sjelden. 0 Siter
Lillemus Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Sviske- OG aprikosgrøt. :-) Sviske-og-aprikosgrøt høres ut som noe som gir kø på toalettet utpå kvelden... ;o) 0 Siter
Sofline Skrevet 24. november 2007 Forfatter Skrevet 24. november 2007 Sviske-og-aprikosgrøt høres ut som noe som gir kø på toalettet utpå kvelden... ;o) Det har jeg ikke lagt merke til. :-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Nam! Men kanskje ikke hva jeg forbinder med dessert julaften - synes liksom det må være noe mer tillaget. Eller kanskje ikke? Det viktigste er at dere liker det Vi spiser forøvrig ikke desserten før etter gaveoppåpningen. Er stapp mette etter middagen og koser oss desto mer med dessert, småkaker og sjokolade til kaffien senere på kvelden. Jeg tror en slik fruktsalat er super på julaften. Den ser lekker ut med sjokoladestrø og oppi ei stor skål med stett 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Det viktigste er at dere liker det Vi spiser forøvrig ikke desserten før etter gaveoppåpningen. Er stapp mette etter middagen og koser oss desto mer med dessert, småkaker og sjokolade til kaffien senere på kvelden. Jeg tror en slik fruktsalat er super på julaften. Den ser lekker ut med sjokoladestrø og oppi ei stor skål med stett Vi har alltid en viss plass til dessert . Hverken jeg eller noen andre i familien pleier å stappe i oss så veldig mye mer julaften enn andre gode middager. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Vi har alltid en viss plass til dessert . Hverken jeg eller noen andre i familien pleier å stappe i oss så veldig mye mer julaften enn andre gode middager. Da så ;-) Julaften er den eneste dagen i året jeg eter så jeg nesten sprekker.... Gubben spiser svineribbe og jeg (og ungene) pinnekjøtt. Svineribbe liker jeg ikke særlig godt, men den sprø svora er god!! Jula for to år siden åt jeg ganske mange biter av svor og ble skikkelig sjuk på natta. Magesjau til tusen!! Svigerfar mente det var fordi jeg ikke er vant til å spise så mye fett på en gang... *urk* Ingen andre ble syke, så jeg heller nesten til svigerfars teori :-/ 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Da så ;-) Julaften er den eneste dagen i året jeg eter så jeg nesten sprekker.... Gubben spiser svineribbe og jeg (og ungene) pinnekjøtt. Svineribbe liker jeg ikke særlig godt, men den sprø svora er god!! Jula for to år siden åt jeg ganske mange biter av svor og ble skikkelig sjuk på natta. Magesjau til tusen!! Svigerfar mente det var fordi jeg ikke er vant til å spise så mye fett på en gang... *urk* Ingen andre ble syke, så jeg heller nesten til svigerfars teori :-/ Er ikke særlig begeistret for fett kjøtt jeg, hverken svor eller annet.. men er vel litt sær der. Nå kaster jeg inn årene *gjesp* - god natt! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.