Gjest Geir Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Er ikke særlig begeistret for fett kjøtt jeg, hverken svor eller annet.. men er vel litt sær der. Nå kaster jeg inn årene *gjesp* - god natt! God natt! Noen kaster inn årene, mens andre tar skiene frem, for en merkelig verden vi lever i ! :-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Er ikke særlig begeistret for fett kjøtt jeg, hverken svor eller annet.. men er vel litt sær der. Nå kaster jeg inn årene *gjesp* - god natt! Natta:) 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Riskrem med rød saus! Det må vi ha julaften! 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 [quote name=Shira )' timestamp='1195938129' post='3728970] Det er veldig forfriskendes etter ett stort og tungt måltid. De fleste liker det også. Å, nå fikk jeg ett lite blaff av glede-seg-til-jul-følelse ) Det MÅ være riskrem! 0 Siter
filiokus81 Skrevet 24. november 2007 Skrevet 24. november 2007 Vi spiser multekrem (og krumkaker) julaften, jeg trodde det var ganske vanlig? 0 Siter
Sofline Skrevet 24. november 2007 Forfatter Skrevet 24. november 2007 Vi spiser multekrem (og krumkaker) julaften, jeg trodde det var ganske vanlig? Hvis jeg skulle nevnt en typisk norsk dessert julaften ville jeg også gjettet på multekrem med krumkaker, men det ser ut som riskrem er gjengangeren i de dolske hjem i hvert fall. 0 Siter
Sofline Skrevet 24. november 2007 Forfatter Skrevet 24. november 2007 Det viktigste er at dere liker det Vi spiser forøvrig ikke desserten før etter gaveoppåpningen. Er stapp mette etter middagen og koser oss desto mer med dessert, småkaker og sjokolade til kaffien senere på kvelden. Jeg tror en slik fruktsalat er super på julaften. Den ser lekker ut med sjokoladestrø og oppi ei stor skål med stett Vi spiser som oftest heller ikke desserten før etter gavene. Eller rettere sagt: Bestemor bærer ut desserten og kakene mens resten av gjengen river papir av og er klare når desserten står på bordet. :-) 0 Siter
Sofline Skrevet 24. november 2007 Forfatter Skrevet 24. november 2007 Da så ;-) Julaften er den eneste dagen i året jeg eter så jeg nesten sprekker.... Gubben spiser svineribbe og jeg (og ungene) pinnekjøtt. Svineribbe liker jeg ikke særlig godt, men den sprø svora er god!! Jula for to år siden åt jeg ganske mange biter av svor og ble skikkelig sjuk på natta. Magesjau til tusen!! Svigerfar mente det var fordi jeg ikke er vant til å spise så mye fett på en gang... *urk* Ingen andre ble syke, så jeg heller nesten til svigerfars teori :-/ Jeg har også blitt syk av å spise for mye fett en gang. Det var første gang jeg fikk and -bare jeg og kjæresten som skulle dele på en hel and. 0 Siter
tzatziki1365380058 Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Har aldri laget den selv før Kanskje jeg skulle prøvd med det .... Er det vanskelig ? Det finnes ikke vanskelig. Bare husk å sile eggeblandingen når du heller i forma, eller sil eggene når du har dem i væsken. Og husk å la formen stå i ca 10 minutter før du setter den i ovnen i vannbad. Da unngår du slintrer og blærer i puddingen. Hjemmelaget karamellpudding er like lett som å lage vaffelrøre, den bare tar litt tid å steke. Jeg bruker samme oppskrift som Sofline, men med 4 dl helmelk og 2 dl. kremfløte, og en hel vaniljestang. 0 Siter
tzatziki1365380058 Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Da så ;-) Julaften er den eneste dagen i året jeg eter så jeg nesten sprekker.... Gubben spiser svineribbe og jeg (og ungene) pinnekjøtt. Svineribbe liker jeg ikke særlig godt, men den sprø svora er god!! Jula for to år siden åt jeg ganske mange biter av svor og ble skikkelig sjuk på natta. Magesjau til tusen!! Svigerfar mente det var fordi jeg ikke er vant til å spise så mye fett på en gang... *urk* Ingen andre ble syke, så jeg heller nesten til svigerfars teori :-/ Jeg blir også syk av for mye fett, og spiser jeg ribbesvor er er både natten og dagen derpå helt ødelagt. Blir kvalm og uvel i hele kroppen, ikke bra. Har kastet opp også. Så det gjør jeg ikke mer! Synd, for det er godt da... 0 Siter
tzatziki1365380058 Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Riskrem (kald) med mandel og rød saus (bringebær/jordbær). Før (når far min levde og mor mi bodde her) når vi var unge, spiste barna riskrem og de voksne spiste multekrem. ''Riskrem (kald) med mandel og rød saus (bringebær/jordbær).'' Finnes det noen som presterer å servere varm riskrem? Somehow ser jeg ikke for meg at varm grøt blandet med stivpisket fløte blir noen stor sukksess... Uææææh 0 Siter
Lillemus Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Vi spiser multekrem (og krumkaker) julaften, jeg trodde det var ganske vanlig? Min kjære er vant med multekrem og krumkaker, men har hatt riskrem noen ganger. Jeg synes multekrem er litt godt, men egentlig alt for mektig og søtt. 0 Siter
Lillemus Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 ''Riskrem (kald) med mandel og rød saus (bringebær/jordbær).'' Finnes det noen som presterer å servere varm riskrem? Somehow ser jeg ikke for meg at varm grøt blandet med stivpisket fløte blir noen stor sukksess... Uææææh *Humrer* Riskremen skal være kald, men sausen skal være varm. ) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Vi spiser som oftest heller ikke desserten før etter gavene. Eller rettere sagt: Bestemor bærer ut desserten og kakene mens resten av gjengen river papir av og er klare når desserten står på bordet. :-) Hehe, ekspressjulaften ;-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Jeg har også blitt syk av å spise for mye fett en gang. Det var første gang jeg fikk and -bare jeg og kjæresten som skulle dele på en hel and. Jeg trodde ikke det var mulig å bli så dårlig av fett, men ser ut som det er det, ja... Forøvrig synes jeg det er påfallende mange som dør 1.juledag (godt voksne mennesker), og det er ikke tull engang :-/ 0 Siter
Gjest togli Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Jeg blir også syk av for mye fett, og spiser jeg ribbesvor er er både natten og dagen derpå helt ødelagt. Blir kvalm og uvel i hele kroppen, ikke bra. Har kastet opp også. Så det gjør jeg ikke mer! Synd, for det er godt da... Ganske skremmende å tenke på hva alt fettet egentlig gjør med kroppen vår... 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Det MÅ være riskrem! Jammen hare da, hva skal jeg som ikke tåler krem spise da? *alvorlig fornærmet på hare* ;o) Vi hadde begge deler noen år, men alle spiste jo bare av fruktsalaten min. Så når jeg lager jul, så har jeg kuttet hele riskremen. 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 [quote name=Shira )' timestamp='1195985955' post='3729353] Jammen hare da, hva skal jeg som ikke tåler krem spise da? *alvorlig fornærmet på hare* ;o) Vi hadde begge deler noen år, men alle spiste jo bare av fruktsalaten min. Så når jeg lager jul, så har jeg kuttet hele riskremen. Ok, da... Det er greit! Jeg må ha riskrem fordi det har vi hatt hver jul siden "alltid", men fruktsalat høres friskt og godt ut. Det passer nok etter en god julemiddag det også! 0 Siter
Orio Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 [quote name=Shira )' timestamp='1195985955' post='3729353] Jammen hare da, hva skal jeg som ikke tåler krem spise da? *alvorlig fornærmet på hare* ;o) Vi hadde begge deler noen år, men alle spiste jo bare av fruktsalaten min. Så når jeg lager jul, så har jeg kuttet hele riskremen. Ikke riskrem juleaften? Går det an? Riskrem som er så godt.*sjokkert* Men julemiddagen er ganske mektig, så det er vanskelig å få spist nok riskrem etterpå. Fruktsalat er kanskje ikke så dumt, friskt og godt etter ribba og pølsene. Men jeg vet noen som ville protestert iherdig og boikottet hele julefeiringa, så det er nok ikke verdt å prøve. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.