Gjest prøver å være husmor Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Hvilke typer bruker du mest eller må alltid ha i hus? Evt hvilken rett du bruker de forskjellige kryddersortene til. Jeg er lite flink til matlaging, er det noen som har et tips til internettside med oppskrifter som er enkle å forstå seg på? 0 Siter
Sofline Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Basilikum kan brukes til alt med tomat. Dill er godt til det meste med fisk. Laubærblader er gode til å gi ekstra smak i for eksempel supper (men må fjernes før servering). Rosmarin er veldig godt til kylling. 0 Siter
fresja Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Bruker mye karri og ingefær i middagsretter. Ingefær er også godt i kjeks; ingefærkaker er min favoritt blant julekaker. 0 Siter
frosken Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Synes matprat.no sine oppskrifter er forståelige. Forøvrig er jeg og den rutete kokeboken til Ingrid Espelid gode venner :-) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Salt,pepper,hvitløkspulver, paprikapulver, grillkrydder.. Bruker alt i det meste av matlaging ) 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 ''Hvilke typer bruker du mest eller må alltid ha i hus?'' Salt & pepper, har du det kan du redde de fleste matretter. Spiser du risengrynsgrøt, må du ha kanel. Ellers så har eg litt forskjellige kryddertyper, basilikum, rosmarin, karri og rød safran + 10-15 typer til, kjøp litt av hvert holdbarheten på krydder pleier å være god. Og ønsk deg den "Rutete kokeboken" til "Ingrid Espelid" til jul, selv om den er "stjelt" fra ei svensk dame. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Har nesten bestandig frisk basilikum hjemme, den setter en spiss svært mange ulike matretter og salater, også god på brødskiven. Og fersk hvitløk, selvfølgelig. Ellers bruker vi en del pepper, ulike franske (tørre) urter, evt. Provence-blanding, chili, curry, paprikapulver, muskatnøtt til den hvite sausen, ... har også en hel del annet som vi bruker mer sjelden. 0 Siter
tiliti Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Jeg har nok bortimot 100 forskjellige typer krydder i hus. Det som brukes aller mest: fersk hvitløk (teller denne også som krydder), pepper, GASTROMAT og buljong (jeg kan ikke leve uten, bruker det de fleste steder jeg ville brukt salt utenom til spaghettivann etc), salt, grillkrydder, oregano, timian. Ellers har jeg et tonn stuff som jeg er helt avhengig av å ha til enhver tid men som ikke brukes ofte: knust, tørket piripiri, provence-krydder, viltkrydder, muskattnøtt (hel), kanel, karri. Har i tillegg et dusin forskjellige krydderblandinger + andre krydder som jeg fint kan leve uten men som gir et ekstra piff til saker og ting. Til wok, til wraps av forskjellig slag, til pasta, viltretter osv osv. 0 Siter
Orio Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Salt og pepper, av forskjellig slag. Basilikum og oregano, til det meste med tomat i. Fersk hvitløk (kommer an på hvem som skal spise, hvitløksfobi er utbredt i familien). Sukker, bruker det mye sammen med tomat og løk. Rosmarin. Laurbærblader. Nellik, muskatnøtt, kanel og kardemomme, mest til baking. Appelsinsalat (skrelte appelsiner delt i skiver, med litt sukker hvis de er sure) som får stå og trekke med to-tre nellikspiker noen timer er veldig godt, server som den er eller med litt vispet krem eller vaniljeis. Har du prøvd kanel i risotto? I det siste har jeg virkelig fått øynene opp for timian, har før bare brukt det sammen med rosmarin til lammelår, men det passer ypperlig til svinekjøtt og en blanding av poteter og grønnsaker, f.eks. sopp og løk. 0 Siter
Orio Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Basilikum kan brukes til alt med tomat. Dill er godt til det meste med fisk. Laubærblader er gode til å gi ekstra smak i for eksempel supper (men må fjernes før servering). Rosmarin er veldig godt til kylling. Rosmarin til kylling? Det må jeg prøve. Noen gode oppskrifter? 0 Siter
Orio Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Bruker mye karri og ingefær i middagsretter. Ingefær er også godt i kjeks; ingefærkaker er min favoritt blant julekaker. Oppskrift på ingefærkaker? 0 Siter
Orio Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Synes matprat.no sine oppskrifter er forståelige. Forøvrig er jeg og den rutete kokeboken til Ingrid Espelid gode venner :-) Jeg liker også matprat, men den rutete kokeboka er jeg aldri blitt venner med. (Enda så glad jeg er i kokebøker.) Hva er det som er så fantastisk med den? 0 Siter
Orio Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 ''Hvilke typer bruker du mest eller må alltid ha i hus?'' Salt & pepper, har du det kan du redde de fleste matretter. Spiser du risengrynsgrøt, må du ha kanel. Ellers så har eg litt forskjellige kryddertyper, basilikum, rosmarin, karri og rød safran + 10-15 typer til, kjøp litt av hvert holdbarheten på krydder pleier å være god. Og ønsk deg den "Rutete kokeboken" til "Ingrid Espelid" til jul, selv om den er "stjelt" fra ei svensk dame. Salt, pepper og kanel. Det var alt søsteren min hadde da hun bodde alene, det var litt av et sjokk første gang jeg var hos henne og skulle lage mat. Et alvorlig, kulinarisk handikap vil jeg si. 0 Siter
Orio Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Har nesten bestandig frisk basilikum hjemme, den setter en spiss svært mange ulike matretter og salater, også god på brødskiven. Og fersk hvitløk, selvfølgelig. Ellers bruker vi en del pepper, ulike franske (tørre) urter, evt. Provence-blanding, chili, curry, paprikapulver, muskatnøtt til den hvite sausen, ... har også en hel del annet som vi bruker mer sjelden. Greier du å holde liv i basilikumen? Hvordan får du det til? Mine visner alltid etter noen få dager, så det har jeg gitt opp. 0 Siter
Sofline Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Rosmarin til kylling? Det må jeg prøve. Noen gode oppskrifter? Ikke annet enn å drysse kyllingen med rosmarin før man steker den i ovnen. Hele kyllingen altså. Det kan også smake godt med noen sitronbåter til og ovnsstekte poteter. 0 Siter
Sofline Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Greier du å holde liv i basilikumen? Hvordan får du det til? Mine visner alltid etter noen få dager, så det har jeg gitt opp. Vann hver dag. Den eneste grunnen til at jeg ikke har frisk basilikum i hus er at den ser ut til å avle småfluer. 0 Siter
Orio Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Ikke annet enn å drysse kyllingen med rosmarin før man steker den i ovnen. Hele kyllingen altså. Det kan også smake godt med noen sitronbåter til og ovnsstekte poteter. Enkelt og greit, det liker jeg. 0 Siter
Orio Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Vann hver dag. Den eneste grunnen til at jeg ikke har frisk basilikum i hus er at den ser ut til å avle småfluer. Vann hver dag? Kanskje det er problemet, jeg er ikke flink til å vanne blomster. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Greier du å holde liv i basilikumen? Hvordan får du det til? Mine visner alltid etter noen få dager, så det har jeg gitt opp. Ja, jeg har gjerne basilkumen i flere uker, den vokser og trives. Den må ha mye lys og vann. Men aldri for mye vann; la den gjerne tørke ganske godt ut (slik at potten blir lett), da har du godt med vann i potten. Etter at den har trukket opp vann et par minutter, heller du ut det overflødige. Har bedre erfaring med basilikum kjøpt hos grønnsakshandler enn i matbutikken, selv om sistnevnte også lever minst et par uker. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 25. november 2007 Skrevet 25. november 2007 Vann hver dag? Kanskje det er problemet, jeg er ikke flink til å vanne blomster. Jeg vanner ikke hver dag, men har i godt med vann ca. hver tredje dag, kfr. over. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.