Lotte :o) Skrevet 3. desember 2007 Skrevet 3. desember 2007 Skal vi sammen forske oss fram til ekte DOL-karameller til jul? Gjerne både myke og harde karameller (min favoritt) og knekk. Er det noen her som har den perfekte og velutprøvde oppskrift, så del gjerne! Jeg elsker karameller, men har ikke laget det på mange år 0 Siter
Gjest Høstløvet Skrevet 3. desember 2007 Skrevet 3. desember 2007 Ikke jeg heller:-) Ønsker meg en oppskrift med fløte i:-) 0 Siter
Mamma07 Skrevet 3. desember 2007 Skrevet 3. desember 2007 ååå jeg har en oppskrift på kjempekode karameller, men bare sjybert vet hvor den er nå vet det var noe greier med brunost, sukker,melk (?)og ...... ja, jeg husker ikke.. søren ass! puttet det hvertfall i steikepannen og når det var smeltet, helte vi det over på matpapir hvor det stivnet så skjærte vi de opp i biter. 0 Siter
Lotte :o) Skrevet 3. desember 2007 Forfatter Skrevet 3. desember 2007 ååå jeg har en oppskrift på kjempekode karameller, men bare sjybert vet hvor den er nå vet det var noe greier med brunost, sukker,melk (?)og ...... ja, jeg husker ikke.. søren ass! puttet det hvertfall i steikepannen og når det var smeltet, helte vi det over på matpapir hvor det stivnet så skjærte vi de opp i biter. Du må finne den oppskrifta, kan du skjønne! Let i vei... 0 Siter
Lotte :o) Skrevet 3. desember 2007 Forfatter Skrevet 3. desember 2007 Ikke jeg heller:-) Ønsker meg en oppskrift med fløte i:-) Mmmm... jeg også.. 0 Siter
Mamma07 Skrevet 3. desember 2007 Skrevet 3. desember 2007 [quote name=Lotte )' timestamp='1196692033' post='3737887] Du må finne den oppskrifta, kan du skjønne! Let i vei... hehe, ok. skal ha den på plass til neste jul 0 Siter
lurvelita Skrevet 3. desember 2007 Skrevet 3. desember 2007 MMMM. Jeg er så søtsyk... og når jeg leste dette innlegget fikk jeg kjempe lyst å lage karameller.. Når jeg først får lyst på noe, MÅ jeg ha det. Tenkt da jeg var gravid i fjor jul da he, he Skal finne en oppskrift og prøve den.. (selfv med fløte i, det er jo snart jul hvis den er god kan jeg legge den ut... 0 Siter
Gjest Høstløvet Skrevet 3. desember 2007 Skrevet 3. desember 2007 MMMM. Jeg er så søtsyk... og når jeg leste dette innlegget fikk jeg kjempe lyst å lage karameller.. Når jeg først får lyst på noe, MÅ jeg ha det. Tenkt da jeg var gravid i fjor jul da he, he Skal finne en oppskrift og prøve den.. (selfv med fløte i, det er jo snart jul hvis den er god kan jeg legge den ut... Supert:-) 0 Siter
Gjest Kjærringa Skrevet 3. desember 2007 Skrevet 3. desember 2007 Her er verdens beste karameller =) 1 bx fløte (3,3dl) has i kjele. Hell i sukker fra litt avstand så det blir et lite hvitt "fjell" som stikker opp fra fløten. Dekk "fjellet" med lys sirup. Kokes lenge og vel, sikkert en time. Ta i litt kakao hvis du vil ha sjokoladesmak. Ta gjerne i mandler også, som kan kokes med hele tiden. Dette blir i så fall verdens beste "brente mandler". Når er de ferdige? Ta et drypp i et glass kaldt vann ved jevne mellomrom og sjekk konsistensen. 0 Siter
Gjest Høstløvet Skrevet 3. desember 2007 Skrevet 3. desember 2007 Her er verdens beste karameller =) 1 bx fløte (3,3dl) has i kjele. Hell i sukker fra litt avstand så det blir et lite hvitt "fjell" som stikker opp fra fløten. Dekk "fjellet" med lys sirup. Kokes lenge og vel, sikkert en time. Ta i litt kakao hvis du vil ha sjokoladesmak. Ta gjerne i mandler også, som kan kokes med hele tiden. Dette blir i så fall verdens beste "brente mandler". Når er de ferdige? Ta et drypp i et glass kaldt vann ved jevne mellomrom og sjekk konsistensen. Hvor mye sukker og sirup? Her må alt inn med teskjed:-) 0 Siter
lurvelita Skrevet 3. desember 2007 Skrevet 3. desember 2007 Hvor mye sukker og sirup? Her må alt inn med teskjed:-) nammenammenammenam 0 Siter
Gjest Kjærringa Skrevet 3. desember 2007 Skrevet 3. desember 2007 Hvor mye sukker og sirup? Her må alt inn med teskjed:-) Beklager, jeg vet ikke hvor mye....Du tømmer sukkeret midt i kjelen sånn at det blir et lite "fjell" som stikker opp, også dekker du dette fjellet med sirup (ca 1 dl kanskje?). Siden dette er en slumpe-oppskrift, betyr det at den blir god uansett om det blir litt mye av det ene, og litt mindre av det andre. Kos deg =) 0 Siter
Sofline Skrevet 3. desember 2007 Skrevet 3. desember 2007 Denne er god, men om det er i kategorien myke eller harde karameller kan jeg visst ikke svare på. 3 dl (250 g) sukker 1 dl vann 2 ss eddik 1/3 ts natron 2,5 dl følte Kok opp sukker, vann og eddik og kok til det er lysegult. Ta kjelen av varmen og rør i natron. Pisk fløten i litt av gangen. Sett kjelen over på kraftig varme og kok til den har riktig konsistens. Riktig konsistens er når en teskje av massen kan puttes i et glass kaldt vann, formes til en kule og kjennes elastisk. Bruk evt. termometer: temperatur 122 grader. Det står også under ingredienslisten "for seg selv" "dessuten: 25 g smør", men jeg aner ikke hva smøret skal brukes til og jeg har laget karamellene uten det. Noen som har forslag til hva smøret skal brukes til? 0 Siter
Gjest Høstløvet Skrevet 3. desember 2007 Skrevet 3. desember 2007 Denne er god, men om det er i kategorien myke eller harde karameller kan jeg visst ikke svare på. 3 dl (250 g) sukker 1 dl vann 2 ss eddik 1/3 ts natron 2,5 dl følte Kok opp sukker, vann og eddik og kok til det er lysegult. Ta kjelen av varmen og rør i natron. Pisk fløten i litt av gangen. Sett kjelen over på kraftig varme og kok til den har riktig konsistens. Riktig konsistens er når en teskje av massen kan puttes i et glass kaldt vann, formes til en kule og kjennes elastisk. Bruk evt. termometer: temperatur 122 grader. Det står også under ingredienslisten "for seg selv" "dessuten: 25 g smør", men jeg aner ikke hva smøret skal brukes til og jeg har laget karamellene uten det. Noen som har forslag til hva smøret skal brukes til? Kanskje til å smøre bakepapiret med?? 0 Siter
Sofline Skrevet 3. desember 2007 Skrevet 3. desember 2007 Kanskje til å smøre bakepapiret med?? Mulig det er meningen, og at de da ikke klistrer så lett sammen senere. 0 Siter
miia Skrevet 3. desember 2007 Skrevet 3. desember 2007 Letingen etter oppskriften er i gang - det viste seg at søster hadde den, så den kommer...! Synes såklart at de jeg lager er verdens beste karameller da... Hehe... De er harde og seige, og setter seg skikkelig fast i tennene... Skal skrive den inn (i detalj) så fort jeg får den...! Må jo snart se å få laget dem også... 0 Siter
Lotte :o) Skrevet 3. desember 2007 Forfatter Skrevet 3. desember 2007 Letingen etter oppskriften er i gang - det viste seg at søster hadde den, så den kommer...! Synes såklart at de jeg lager er verdens beste karameller da... Hehe... De er harde og seige, og setter seg skikkelig fast i tennene... Skal skrive den inn (i detalj) så fort jeg får den...! Må jo snart se å få laget dem også... Bra! 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 3. desember 2007 Skrevet 3. desember 2007 Lyst på en oppskrift på sånn myk karamellmasse som er i festkaramellr jeg. Men det finnes vel ikke ( 0 Siter
Lotte :o) Skrevet 3. desember 2007 Forfatter Skrevet 3. desember 2007 Lyst på en oppskrift på sånn myk karamellmasse som er i festkaramellr jeg. Men det finnes vel ikke ( Spør Lillemus ;o) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.