Gå til innhold

Koking av karameller?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg har akkurat lært at det ikke er koketiden det kommer an på, men temperaturen. Det skal være ca. 125 grader visst, er det ikke varmt nok blir det ikke karameller uansett hvor lenge det koker.

Men hvordan vet man når det er 125 grader?

vi har ikke en sik temperatur måler.

Kan jeg bruke teflon kasserolle?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292932-koking-av-karameller/#findComment-2356312
Del på andre sider

Men hvordan vet man når det er 125 grader?

vi har ikke en sik temperatur måler.

Kan jeg bruke teflon kasserolle?

For å være sikker bør du kjøpe et termometer. Som Lillemus sier er det ikke koketiden det kommer an på. Du kan også putte litt karamellmasse i et glass kaldt vann. Får du en elastisk kule ut av det er den varm nok.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292932-koking-av-karameller/#findComment-2356335
Del på andre sider

For å være sikker bør du kjøpe et termometer. Som Lillemus sier er det ikke koketiden det kommer an på. Du kan også putte litt karamellmasse i et glass kaldt vann. Får du en elastisk kule ut av det er den varm nok.

Jeg har på full varme og får bare opp til 110 grader.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292932-koking-av-karameller/#findComment-2361786
Del på andre sider

Jeg har akkurat lært at det ikke er koketiden det kommer an på, men temperaturen. Det skal være ca. 125 grader visst, er det ikke varmt nok blir det ikke karameller uansett hvor lenge det koker.

Hei.

Hvordan ble din oppskrift på karameller?

Jeg laget en av 3 dl fløte,3 dl sukker og 3 dl sirup.

Det skulle bli myke karameller.

Men det ble stein hard,som knekk.

Aner ikke hva jeg har gjort galt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292932-koking-av-karameller/#findComment-2361888
Del på andre sider

Annonse

Hei.

Hvordan ble din oppskrift på karameller?

Jeg laget en av 3 dl fløte,3 dl sukker og 3 dl sirup.

Det skulle bli myke karameller.

Men det ble stein hard,som knekk.

Aner ikke hva jeg har gjort galt.

Mine ble til 1,1 kg sjokoaldekaramellmasse som ikke ble stiv nok... :o(

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292932-koking-av-karameller/#findComment-2361989
Del på andre sider

Hvor lenge trur du at det skal koke da på full varme?

Det spørs hvor mye du lager, men minst en time. Jeg må ofte koke mye lenger. Jeg laget karameller i dag og da la jeg merke til at de siste 10-15 gradene tar utrolig lang tid, og når man endelig tror temperaturen er der, synker den gjerne litt igjen.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292932-koking-av-karameller/#findComment-2362900
Del på andre sider

Det spørs hvor mye du lager, men minst en time. Jeg må ofte koke mye lenger. Jeg laget karameller i dag og da la jeg merke til at de siste 10-15 gradene tar utrolig lang tid, og når man endelig tror temperaturen er der, synker den gjerne litt igjen.

Jeg kokte kanskje for lite?

Jeg kokte i ca halv time og på ca 110 grader

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292932-koking-av-karameller/#findComment-2363172
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...