Gå til innhold

Hvite kakemenn


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvordan lager du hvite kakemenn? Har søkt litt på nettet og det varierer litt mellom oppskriftene da - noen steder står det h-melk, andre steder bare melk (kan jeg bruke lettmelk?), noen steder skal bare smøret smeltes, andre steder skal også melken og sukkeret varmes med samøret.

*Lettere forvirret*

hare1365380455
Skrevet

Jeg laget litt i går med lettmelk. Smøret skulle smeltes og avkjøles, og så skulle smør og melk i det tørre.

Skrevet

Jeg smelter smult, tar i melk og sukker og varmer det opp. Så avkjøler jeg det før jeg tar i resten. Deigen står over natta for da blir den lettere å jobbe med.

Vi lager tynne hvite kakemenn. Denne oppskriften fikk jeg av ei venninne og de er kjempegode.

Halv kilo farin

150gram smult (flott)

3,5dl melk

2ts hjortetakksalt

En snau kilo hvetemel (resten av kiloposen bruker du til utkjevlingen)

Skrevet

Jeg smelter smult, tar i melk og sukker og varmer det opp. Så avkjøler jeg det før jeg tar i resten. Deigen står over natta for da blir den lettere å jobbe med.

Vi lager tynne hvite kakemenn. Denne oppskriften fikk jeg av ei venninne og de er kjempegode.

Halv kilo farin

150gram smult (flott)

3,5dl melk

2ts hjortetakksalt

En snau kilo hvetemel (resten av kiloposen bruker du til utkjevlingen)

200`c i 5-10min

hare1365380455
Skrevet

Jeg smelter smult, tar i melk og sukker og varmer det opp. Så avkjøler jeg det før jeg tar i resten. Deigen står over natta for da blir den lettere å jobbe med.

Vi lager tynne hvite kakemenn. Denne oppskriften fikk jeg av ei venninne og de er kjempegode.

Halv kilo farin

150gram smult (flott)

3,5dl melk

2ts hjortetakksalt

En snau kilo hvetemel (resten av kiloposen bruker du til utkjevlingen)

Smult? :0

hare1365380455
Skrevet

ja? Hva kaller du det? matfett? ;)

Hehe, jeg bare visste ikke at noen kakemenn hadde smult i. ;)

fuji1365380447
Skrevet

Jeg har forsøkt ulike oppskrifter - noen med melk, andre uten.

Det har ikke så mye å si - mel, smør (eller annet fett),sukker og hjortetakksalt.

Det smaker uansett godt. Variere litt hvor myke de blir inni. Det er ulike oppfatninger om en kakemann skal være myk eller hard.

Skrevet

Jeg har forsøkt ulike oppskrifter - noen med melk, andre uten.

Det har ikke så mye å si - mel, smør (eller annet fett),sukker og hjortetakksalt.

Det smaker uansett godt. Variere litt hvor myke de blir inni. Det er ulike oppfatninger om en kakemann skal være myk eller hard.

Har du oppskrift på kakemenn som blir myke?

Skrevet

Hehe, jeg bare visste ikke at noen kakemenn hadde smult i. ;)

Vi bruker også en oppskrift med smult istedet for smør. I tillegg er det også både kardemomme og kanel i deigen. De blir kjempegode!

Skrevet

Etter å ha prøvd maange forskjellig oppskrifter på kakemenn, har vi funnet den beste :-) Den er godkjent av min Trondhjems-mann som har sterke meninger om slike kaker:

Kakemenn - Wenkes

100 g smør smeltes

0.5 l tynn fløte (melk)

0.5 l farin

3 ts hjortetakksalt (toppede)

1 kg hvetemel

Stekes ved 180 grader i ca. 8 min.

Skrevet

Mine kakermenner blir knallgode - hvite, ikke helt tynne og litt myke inni. Jeg bruker kun vann, sukker, mel og hornsalt. De har vært gjenganger hver jul i årevis.

Men husker jo ikke blandingsforholdet nå her jeg sitter på jobb. Husker bare at jeg koker opp vann og sukker (masse sukker) avkjøler det og blander mel og hornsalt i.

Skrevet

Etter å ha prøvd maange forskjellig oppskrifter på kakemenn, har vi funnet den beste :-) Den er godkjent av min Trondhjems-mann som har sterke meninger om slike kaker:

Kakemenn - Wenkes

100 g smør smeltes

0.5 l tynn fløte (melk)

0.5 l farin

3 ts hjortetakksalt (toppede)

1 kg hvetemel

Stekes ved 180 grader i ca. 8 min.

Ok - da prøver jeg denne i år! *Printer ut*

fuji1365380447
Skrevet

Har du oppskrift på kakemenn som blir myke?

Bruk en oppskrift med smør og melk. Lag dem litt tykke og stek dem 1 min mindre enn vanlig.

Da blir de myke inni.

hare1365380455
Skrevet

Vi bruker også en oppskrift med smult istedet for smør. I tillegg er det også både kardemomme og kanel i deigen. De blir kjempegode!

Har du oppskrift? :)

hare1365380455
Skrevet

Mine kakermenner blir knallgode - hvite, ikke helt tynne og litt myke inni. Jeg bruker kun vann, sukker, mel og hornsalt. De har vært gjenganger hver jul i årevis.

Men husker jo ikke blandingsforholdet nå her jeg sitter på jobb. Husker bare at jeg koker opp vann og sukker (masse sukker) avkjøler det og blander mel og hornsalt i.

Så mange forskjellige oppskrifter det er!

:)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...