AneM1365380603 Skrevet 13. desember 2007 Skrevet 13. desember 2007 Vi har også hatt det til/på pølse i pølsebrød. Det er noe som er veldig vanlig lenger nord i landet, men her jeg bor er det en umulig kombinasjon. Altså pølse med brød, med mos på toppen. Så kan man jo ha litt rekesalat og rå løk i brødet, og ketchup og sennep på toppen. En nordlending er muligens stor nok i kjeften til å gape over alt dette 0 Siter
Gjest mors2 Skrevet 13. desember 2007 Skrevet 13. desember 2007 Blander hun sammen alt før hun har det i ildfast form? Nei.. Hun hun blander kjøttdeig,løk og tomatpure,litt katsup, legger det på bunnen,så legger hun grønnsakene,og mosen på toppen. Gjerne med litt ost oppå.. Visst jeg husker riktig... 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 13. desember 2007 Skrevet 13. desember 2007 Det er noe som er veldig vanlig lenger nord i landet, men her jeg bor er det en umulig kombinasjon. Altså pølse med brød, med mos på toppen. Så kan man jo ha litt rekesalat og rå løk i brødet, og ketchup og sennep på toppen. En nordlending er muligens stor nok i kjeften til å gape over alt dette Jeg bor ikke i nord. Og det er ikke så mye oppå, men jeg har det altså ved siden av. 0 Siter
Sofline Skrevet 13. desember 2007 Skrevet 13. desember 2007 Brennende kjærlighet. Jeg kan forresten ikke fordra potetstappe. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 13. desember 2007 Skrevet 13. desember 2007 Jeg bor ikke i nord. Og det er ikke så mye oppå, men jeg har det altså ved siden av. Den kombinasjonen jeg nevnte var det vanlig å be om på kiosker og gatekjøkken der jeg bodde for et halvt liv siden Da jeg spurte om det her jeg bor nå svarte de "Hæ???". 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 14. desember 2007 Skrevet 14. desember 2007 Det er noe som er veldig vanlig lenger nord i landet, men her jeg bor er det en umulig kombinasjon. Altså pølse med brød, med mos på toppen. Så kan man jo ha litt rekesalat og rå løk i brødet, og ketchup og sennep på toppen. En nordlending er muligens stor nok i kjeften til å gape over alt dette ''Det er noe som er veldig vanlig lenger nord i landet,'' Hvor langt nord i landet, da? Selv er jeg fra nordre Nordland og har slekt mer eller mindre over hele fylket + Troms, men jeg har aldri hørt om at pølse med brød og potetmos å toppen er noe man spiser sammen. 0 Siter
Flaxseed Skrevet 14. desember 2007 Skrevet 14. desember 2007 Fisk er en kjempesunt å spise. Si til pappaen at han må skjerpe seg. Han skal være rollemodell for sine barn. 0 Siter
Atene Skrevet 14. desember 2007 Skrevet 14. desember 2007 Jeg er ikke vant til juleskinke, men jeg har sett det i butikken. Er det til middag altså? Er det ikke mye fett på? Jeg skjærer av fettet. Det er ikke veldig mye, toppen 1 cm øverst. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 14. desember 2007 Skrevet 14. desember 2007 Har ikke lest de andre svarene, men jeg synes nærmest at potetmos passer sammen med det meste - ja, alt som poteter passer med. Skulle til å foreslå at potetmos er kjempegodt med fisk, men synd familien ikke liker det. Er du sikker på at du ikke kunne lure fisk i dem på et vis? Husker blant annet en oppskrift jeg fant på nettet med laks og potetmos i form som var kjempepopulær hos oss. Da blir fisken litt kamuflert og får en noe annen konsistens enn den får servert alene. 0 Siter
Gjest Tatjana Skrevet 14. desember 2007 Skrevet 14. desember 2007 Hjemmelagde karbonader (helst elg, men storfekjøtt går fint det også), rosenkål og rømmesaus. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 14. desember 2007 Skrevet 14. desember 2007 ''Det er noe som er veldig vanlig lenger nord i landet,'' Hvor langt nord i landet, da? Selv er jeg fra nordre Nordland og har slekt mer eller mindre over hele fylket + Troms, men jeg har aldri hørt om at pølse med brød og potetmos å toppen er noe man spiser sammen. Enda lenger nord enn det. Det kan jo hende det var en greie på det stedet jeg bodde. Jeg fikk det forresten en gang jeg var i Sverige også. Der la de mosen på toppen i store kuler, nesten som kuleis. 0 Siter
morsan Skrevet 14. desember 2007 Skrevet 14. desember 2007 Det er noe som er veldig vanlig lenger nord i landet, men her jeg bor er det en umulig kombinasjon. Altså pølse med brød, med mos på toppen. Så kan man jo ha litt rekesalat og rå løk i brødet, og ketchup og sennep på toppen. En nordlending er muligens stor nok i kjeften til å gape over alt dette Det er verre med Østfold, der man spiser pølse i vaffel! ,-) 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 14. desember 2007 Skrevet 14. desember 2007 Det er verre med Østfold, der man spiser pølse i vaffel! ,-) Vanlige vafler? 0 Siter
morsan Skrevet 14. desember 2007 Skrevet 14. desember 2007 Vanlige vafler? Ja, jeg har forstått det slik, ja. Det var flisa som fortalte at pølser i vaffel var en stor 'hit' der nede;-) 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 14. desember 2007 Skrevet 14. desember 2007 Ja, jeg har forstått det slik, ja. Det var flisa som fortalte at pølser i vaffel var en stor 'hit' der nede;-) Såpass, he he. Først pølser, så vafler etterpå. Å blande de to greiene der høres ikke så fristende ut. 0 Siter
Mirabell Skrevet 14. desember 2007 Skrevet 14. desember 2007 Potetmos passer da til alt som passer til poteter? Koteletter, annet stekt kjøtt, stekt fisk, gryteretter osv. Fordelen er jo også at man ikke trenger (like mye) saus. 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 14. desember 2007 Skrevet 14. desember 2007 Vi har potetmos av og til ved siden av gryterett. Av og til putter jeg gryteretten i en form, legger potetmos over og gratinerer den i ovnen, gjerne litt ost oppå mosen også da. Godt. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 14. desember 2007 Skrevet 14. desember 2007 Det høres bedre ut med spaghetti og mos enn bare spaghetti til pølsene. Jeg laget en gang hjemmelaga mos til noen unger som aldri hadde spist det. De syntes det var ekkelt med klumpene, he he. Mannen min kunne ikke forstå poenget med alt det arbeidet første gangen jeg laget mos til han. Han mente det ville være enklere med posemos. Da han var ferdig å spise forsto han godt ) Nå vil han helst ikke ha posemos. Jeg synes den fra Toro er ok, de andre er ekle. Jeg moser potetene i foodprosessoren, så slipper vi klumper. Tror ikke ungene hadde likt det like godt da, nei ;-) Enig i at posemos ikke er på langt nær like godt som "ekte" vare! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 14. desember 2007 Skrevet 14. desember 2007 Vi har potetmos av og til ved siden av gryterett. Av og til putter jeg gryteretten i en form, legger potetmos over og gratinerer den i ovnen, gjerne litt ost oppå mosen også da. Godt. Jeg skjønner at jeg må prøve det sammen med gryterett! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.