Hushjelpen Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Kunne tenkt meg noen gode tips, vi har liksom ingen tradisjoner for denne dagen vi... 0 Siter
Gjest kalkuna Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Ofte kalkun. Eller helstekt ørret. Koldtbord har vi også hatt. 0 Siter
Jølsen Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Buffet. Mange forskjellige retter av alle mulige slag. 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 I år skal jeg bort, men ellers spiser vi helstekt indrefilèt! Med mandelpoteter, hjemmelaget saus og grønnsaker. Nam, det er snaddermat det! Hjortestek på julaften, ribbe førstedag og indrefilèt nyttårsaften er vår tradisjon 0 Siter
Gjest jølsa Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Ofte kalkun. Eller helstekt ørret. Koldtbord har vi også hatt. Her skal jeg steke kalkun. Med alt mulig deilig tilbehør til. Alltid vært tradisjon. 0 Siter
adelie Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 I år skal jeg bort, men ellers spiser vi helstekt indrefilèt! Med mandelpoteter, hjemmelaget saus og grønnsaker. Nam, det er snaddermat det! Hjortestek på julaften, ribbe førstedag og indrefilèt nyttårsaften er vår tradisjon ''Hjortestek på julaften'' Det var originalt - og så godt da! ) nam! 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Samme som julaften, pinnekjøtt. 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 ''Hjortestek på julaften'' Det var originalt - og så godt da! ) nam! Ja, det er aldeles nydelig og passe mild viltsmak til barn, så elsker de hjemmelaget viltsaus Lager ihvertfall 1 til 2 liter med saus... Jeg er ikke særlig glad i kalkun og ungene liker ikke svin, så da fant vi på noe nytt sammen. Kanskje de fortsetter med den tradisjonen? 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Vi hadde svineribbe julaften og skal ha pinnekjøtt nyttårsaften. 0 Siter
Hønemoren Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Ja, det er aldeles nydelig og passe mild viltsmak til barn, så elsker de hjemmelaget viltsaus Lager ihvertfall 1 til 2 liter med saus... Jeg er ikke særlig glad i kalkun og ungene liker ikke svin, så da fant vi på noe nytt sammen. Kanskje de fortsetter med den tradisjonen? Hjemmelaget viltsaus, vil du dele den med noen?:-) Bruker du kraften og har i fløte, brunost etc.? 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Hjemmelaget viltsaus, vil du dele den med noen?:-) Bruker du kraften og har i fløte, brunost etc.? Koker kraft på ben, legger i en løk, to fedd hvitløk ett par gulrøtter, lar det simre i en til to timer, siler kraften. Smelter smør sammen med mel og lar det få en fin brunfarge, sper med kraften. Lar det koke litt før jeg sper på med fløte og brunost pluss masse forskjellige krydder, etter smak. La susen smake "litt" sterkt, den blir mildere når den blander seg med poteter, grønnsaker og kjøtt. La den være litt "tjukk", hater selv saus som renner av poteten og er umulig å få inn i munnen! En god saus gjør alle andre synder små! Lykke til! 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Nyttårsaften er en festdag og "gåbortdag", har omtrent aldri laget mat den dagen, bortsett fra de få gangene vi har hatt mange gjester - og da har vi, så vidt jeg husker, servert kalkun. 0 Siter
org Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Altså, vi skal ha kalkun, selv om jeg _ikke_ er særlig glad i det. Liker heller kylling, det er mye saftigere. 0 Siter
pekkaline Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Kalkun Etter middagen er det kakebord og brus/kaffe 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Samme som ChiengMai, både julafta og nyttårsaften. 0 Siter
morsan Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 de gangene vi har hatt selskap selv, har vi stort sett hatt: * gravlaks med sennepssaus * helstekt indrefilét med fløtegratinerte poteter, saus og grønnsaker * dessert av varierende type, gjerne is med varme bær el lign. Men dit vi skal i år tror jeg vi får pinnekjøtt, og det er jo også godt. 0 Siter
Enina Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Vi er 4 par som går til hverandre på rundgang. Vi har alltid lammelår, fløtegratinerte poteter og waldorfsalat. Nydelig festmat! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Mannen min tok med seg sin barndoms tradisjon med å spise kalkun på nyttårsaften, så nå har hele familien min adoptert denne tradisjonen (dvs. både mine foreldre og mine to søstre med fam.). Vi har kalkun med hjemmelagede medisterkaker, poteter, saus og mammas hjemmelagede waldorfsalat 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.