Gjest Angela26 Skrevet 4. januar 2008 Skrevet 4. januar 2008 I maarra skal jeg steke kalkun til hele svigerfamilien. Jeg tror kalkunen er paa 3-4 kg...Det stod det ingenting om... Hva er steketemperaturen? Nederst i ovnen? Varmluft eller vanlig? Hvor lenge saann ca? 0 Siter
Gjest gudi Skrevet 4. januar 2008 Skrevet 4. januar 2008 På "bruksanvisningen" til kalkunen vi stekte til jul stod det: 160*C og 40 minutter pr kg kalkun. Brukte ikke varmluft. Når du skjærer inntil benet skal kjøttsaften være klar når den er ferdig. 0 Siter
villbringebær Skrevet 4. januar 2008 Skrevet 4. januar 2008 Man regner en halv times steketid per kg.kalkun, så hvis kalkunen er 3 kg.skal den da stå i 1 1/2 t. Den skal stå nederst i ovnen, helst på rist så fettet kan renne ned i en langpanne under, og 160 grader i vanlig ovn. Hell litt vann i langpanna en to, tre ganger i løpet av steketiden, og du får en kjemegod sky som du kan ha i sausen! Lykke til, det blir sikkert kjempegodt!! 0 Siter
Gjest mange gode tips på disse linkene Skrevet 5. januar 2008 Skrevet 5. januar 2008 Hva slags kalkun er det da? Til all kalkun kjøpt i butikk skal det følge med informasjon bl.a om vekt. Dette er tre leverandører, og deres tips: http://www.prior.no/produkt.html?tp=52&artid=174&catid=1&subcat=11&pgcat=17 http://www.denstoltehane.no/index.php?struct=17&id=48 http://www.stangekylling.no/publish.aspx?fid=29 Kalkun fra de store leverandørene følger det med steketermometer som hopper ut når den er gjennomstekt. Du kan jo bruke eget steketermometer også, da ville jeg googlet litt mht hvor du skal plassere det og hva det skal vise. Kalkun blir saftigere hvis den stekes lenge på lav temperatur. Er den ikke alt for stor, kan du putte den i en stor stekepose etter du har fylt den (masse gode oppskrifter på stuffing på nettet, de fleste består av epler, svisker, løk og valnøtter, i tillegg til en ting av ris/loff/couscous). Har du den i pose, slipper du å øse over kraft hele tiden for å unngå at den blir kraft. Og kraften fra fuglen samles i posen slik at den er lett å brukes til å lage sausen (kraft, fløte jevnes med mel/smørblanding). Stekeposevarianten er lettvint og renslig og veldig lur! Fuglen må tines _helt_ før steking, det kan ta noen døgn. http://www.prior.no/produkt.html?tp=52&artid=174&catid=1&subcat=11&pgcat=17 http://www.denstoltehane.no/index.php?struct=17&id=48 http://www.stangekylling.no/publish.aspx?fid=29 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.