Gjest hoppsideisi Skrevet 18. januar 2008 Del Skrevet 18. januar 2008 I perioder føles det ut som blodsukkeret mitt kjører berg og dalbane. En halvtime-time etter et måltid, kan jeg være helt desperat pga sultfølelse, svimmelhet, behov for noe som gir energi fort (men det gir enda verre virkning etterpå...). Får lett hodepine i slike perioder, muskelsmerter (kan våkne og være helt "betent" i kroppen), mye sliten og trøtt, får diarè spesielt av hvetemel. Derfor unngår jeg hvetemel. Unngår også i stor grad produkter med høy GI. Er ganske ukonsentrert og hissig. Forslag? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 18. januar 2008 Del Skrevet 18. januar 2008 Gå inn på www.lavkarbo.no og les litt ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gunn Helene Arsky, ernæringsfysiolog Skrevet 21. januar 2008 Del Skrevet 21. januar 2008 Hei! Det kan godt tenkes at blodsukkeret ditt svinger mer enn det som er normalt - og det er lett å finne ut av. Du kan få kjøpt et blodsukkerapparat på apoteket, og så måle blodsukkeret før du spiser, og deretter hvert 20. minutt fra siste bit/slurk er svelget og i et par timers tid. Da kan du se hvordan blodsukkeret svinger. Normalt vil blodsukkeret ligge mellom 3,5 og 5 mmol/L på fastende hjerte, og så (selvsagt litt avhengiv av hva du spiser) stige til 5-6-7-8 innen en time etter maten. Dette er helt normalt. Innen de to timene er gått, skal du så være tilbake på start, for å si det sånn. Ofte vil du se en liten dip til under utgangsverdiene dine også - det er spesielt vanlig dersom måltidet inneholder en del sukker. Hvis du ikke vil måle, er det selvsagt fornuftig å lytte til kroppen også. Føler du deg uvel av hvetemel, så kan du selvsagt la det være. Men du bør finne ut om det er loff, lyst brød, pannekaker og kaker du reagerer på - og droppe disse (altså svært melrike matvarer) - og se om du ikke tåler hvete der det brukes i bare små mengder, slik som i supper, sauser, grove rugbrød, grove frokostblandinger og så videre. Fordi det ikke dreier seg om en allergi, så gjør du livet mye enklere for deg selv om du ikke kutter ut ALT med hvete, men bare de store, lyse (og usunne) kildene. For å forebygge svingende blodsukker, er det viktig at de karbohydratene du spiser, følges av mye fiber, protein og noe sunt fett. I frokost- og lunsjsammenheng betyr dette for eksempel grovt rugbrød med skinke og gulost eller makrell i tomat. I middagssammenheng betyr det å velge rene kylling-, fiske- eller kjøttstykker, spise bønner, salat og rotgrønnsaker (halve tallerkenen med det), og så velge brun ris, villris, fullkorns- eller fiberpasta, eller bare en potet. Ha noen dråper god olivenolje over grønnsakene. Dette vil gi deg det beste utgangspunktet for å stabiliere blodsukkeret. Dette kan igjen påvirke konsentrasjonen og humøret - spesielt om du er flink med fet fisk to ganger i uken! Omega-3 er nemlig viktig for humøret. Et siste råd - noen har effekt av å ta tilskudd med krom i tilfelle som dine. Om du ikke får det til med kosten alene, kan det være verdt et forsøk. Lykke til! Hilsen Gunn Helene 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.