Gjest La vidar loca Skrevet 20. januar 2008 Del Skrevet 20. januar 2008 Jeg er en mann som har satt meg som mål å endre på matvanene mine, samt å komme i bedre form. Jeg er forholdsvis normal mtp vekt (bmp 23,1), men har en mage som jeg ønsker å bli kvitt. Jeg har kommet i gang med tre ukentlige treningsøkter, og stortrives med det. Mitt største problem er at jeg er total grønn på hva som er ja og nei mat. Jeg har alltid spiste det jeg har lyst på, uten å legge mye vekt på hva som er sunt/usunt. Jeg har dog innsett at når man passerer 30 så trengs det mer innsats for å holde kroppen vedlike, samt at man bør tenke på hjertet/blodårer etc. Finnes det noen nettsider som enkelt viser hva man med god samvittighet kan spise, og hva man bør ligge unna for å holde seg fast og fin? Trenger en veiledning til å lage sunnere matpakker/middager og generelle kostholdstips. Er det noen som kan hjelpe meg anbefalninger på gode nettsider rundt dette temaet (ikke for avanserte sider med telling av kalorier etc)? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Aimabel Skrevet 20. januar 2008 Del Skrevet 20. januar 2008 Ikke gjør det mer komplisert enn det er, pass på å få i deg mye frukt og grønt, og velg magre melkeprodukter. Spis tre hovedmåltider og et par mellommåltider ( en liten neve urøstede nøtter, frukt, yoghurt naturell..) Her har du en link til en veldig bra side: http://www.iform.nu/Crosslink.jsp?d=120 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest La vidar loca Skrevet 20. januar 2008 Del Skrevet 20. januar 2008 Ikke gjør det mer komplisert enn det er, pass på å få i deg mye frukt og grønt, og velg magre melkeprodukter. Spis tre hovedmåltider og et par mellommåltider ( en liten neve urøstede nøtter, frukt, yoghurt naturell..) Her har du en link til en veldig bra side: http://www.iform.nu/Crosslink.jsp?d=120 Takk for tips Aimabel Tittet på linken du sendte og under "Sjekk maten du spiser" kan man finne ut hva forskjellige matvarer inneholder. Jeg testet leverpostei(som jeg bruker ofte på maten) og fikk opp følgende(se lenger ned). Hva sier dette meg? Ingenting!! Hvor er konklusjonen for hvorvidt leverpostei anbefales eller ei? Er det virkelig noen som greier å lese slikt? Jeg som bare ønsker å vite om leverpostei er greit eller ikke Leverpostei Energi: 269 Kcal pr. 100 g Energifordeling: Protein 16.13 Fett 75.8 Karbohydrat 8.07 Alkohol 0.0 Innhold pr. 100 g Protein, total 10.8 g Fett, total 22.7 g Karbohydrat, total 5.4 g Alkohol 0.0 g Vitaminer Innhold pr. 100 g A-vitamin 4100.0 RE Retinol 4100.0 µg b-karoten 0.0 µg D-vitamin 0.6 µg E-vitamin 0.15 aTE K1-vitamin 10.0 µg Tiamin, B1-vitamin 0.09 mg Riboflavin, B2-vitamin 1.0 mg Niacin 6.7 NE B6-vitamin 0.2 mg Pantotensyre 2.78 mg Folinsyre 114.0 µg B12-vitamin 9.5 µg C-vitamin 5.0 mg Mineraler Innhold pr. 100 g Natrium, Na 662.0 mg Kalium, K 177.0 mg Kalsium, Ca 65.0 mg Magnesium, Mg 13.0 mg Fosfor, P 200.0 mg Jern, Fe 6.1 mg Kobber, Cu 0.54 mg Sink, Zn 2.3 mg Jod, I 3.1 µg Mangan, Mn 0.1 mg Krom, Ch 1.8 µg Selen, Se 2.4 µg Nikkel, Ni 21.0 µg Karbohydrater Innhold pr. 100 g Tilsatt sukker 0.0 g Fruktose 0.04 g Glukose 0.06 g Laktose 2.69 g Maltose 0.0 g Sakkarose 0.91 g Sukkerarter, i alt 3.7 g Stivelse 1.0 g Fettsyrer Innhold pr. 100 g C4:0 0.0 g C6:0 0.0 g C8:0 0.0 g C10:0 0.0 g C12:0 0.042 g C14:0 0.42 g C16:0 5.35 g C18:0 2.76 g C20:0 0.084 g C22:0 0.042 g C24:0 0.0 g Mettede fettsyrer, i alt 8.7 g C14:1, n-5 0.0 g C16:1, n-7 0.56 g C18:1, n-9 8.41 g C18:1, n-7 0.0 g C20:1, n-11 0.21 g C22:1, n-9 0.0 g C22:1, n-11 0.0 g Enumettede fettsyrer, i alt 9.18 g C18:2, n-6 2.13 g C18:3, n-3 0.29 g C18:4, n-3 0.0 g C20:5, n-3 0.0 g C22:5, n-3 0.084 g C22:6, n-3 0.063 g Flerumettede fettsyrer, i alt 2.57 g C24:1, n-9 0.0 g Andre fettsyrer 0.48 g Kolesterol Innhold pr. 100 g Kolesterol 134.0 mg Aminosyrer Innhold pr. 100 g Isoleucin 500.0 mg Leucin 940.0 mg Lysin 750.0 mg Metionin 230.0 mg Cystin 87.0 mg Fenylalanin 500.0 mg Tyrosin 350.0 mg Treonin 450.0 mg Tryptofan 120.0 mg Valin 640.0 mg Arginin 640.0 mg Histidin 280.0 mg Alanin 660.0 mg Asparaginsyre 900.0 mg Glutaminsyre 1400.0 mg Glycin 750.0 mg Prolin 640.0 mg Serin 520.0 mg *Ikke-menstruerende kvinner trenger bare 10 mg/dag. **Vegetarer skal ha 25% ekstra. **Gravide trenger min 5E%. Forklaring på forkortelser g = gram mg = milligram (1/1000 gram) ug = mikrogram (1/1.000.000 gram) RE = Retino ekvivalenter (1 ug RE = 6 ug betakaroten) NE = Niacin ekvivalenter (1 NE = 1 mg Niacin = 60 mg tryptofan) a-TE = a-tokoferol ekvivalenter E% = Energiprosent 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sjøstjerna Skrevet 20. januar 2008 Del Skrevet 20. januar 2008 Takk for tips Aimabel Tittet på linken du sendte og under "Sjekk maten du spiser" kan man finne ut hva forskjellige matvarer inneholder. Jeg testet leverpostei(som jeg bruker ofte på maten) og fikk opp følgende(se lenger ned). Hva sier dette meg? Ingenting!! Hvor er konklusjonen for hvorvidt leverpostei anbefales eller ei? Er det virkelig noen som greier å lese slikt? Jeg som bare ønsker å vite om leverpostei er greit eller ikke Leverpostei Energi: 269 Kcal pr. 100 g Energifordeling: Protein 16.13 Fett 75.8 Karbohydrat 8.07 Alkohol 0.0 Innhold pr. 100 g Protein, total 10.8 g Fett, total 22.7 g Karbohydrat, total 5.4 g Alkohol 0.0 g Vitaminer Innhold pr. 100 g A-vitamin 4100.0 RE Retinol 4100.0 µg b-karoten 0.0 µg D-vitamin 0.6 µg E-vitamin 0.15 aTE K1-vitamin 10.0 µg Tiamin, B1-vitamin 0.09 mg Riboflavin, B2-vitamin 1.0 mg Niacin 6.7 NE B6-vitamin 0.2 mg Pantotensyre 2.78 mg Folinsyre 114.0 µg B12-vitamin 9.5 µg C-vitamin 5.0 mg Mineraler Innhold pr. 100 g Natrium, Na 662.0 mg Kalium, K 177.0 mg Kalsium, Ca 65.0 mg Magnesium, Mg 13.0 mg Fosfor, P 200.0 mg Jern, Fe 6.1 mg Kobber, Cu 0.54 mg Sink, Zn 2.3 mg Jod, I 3.1 µg Mangan, Mn 0.1 mg Krom, Ch 1.8 µg Selen, Se 2.4 µg Nikkel, Ni 21.0 µg Karbohydrater Innhold pr. 100 g Tilsatt sukker 0.0 g Fruktose 0.04 g Glukose 0.06 g Laktose 2.69 g Maltose 0.0 g Sakkarose 0.91 g Sukkerarter, i alt 3.7 g Stivelse 1.0 g Fettsyrer Innhold pr. 100 g C4:0 0.0 g C6:0 0.0 g C8:0 0.0 g C10:0 0.0 g C12:0 0.042 g C14:0 0.42 g C16:0 5.35 g C18:0 2.76 g C20:0 0.084 g C22:0 0.042 g C24:0 0.0 g Mettede fettsyrer, i alt 8.7 g C14:1, n-5 0.0 g C16:1, n-7 0.56 g C18:1, n-9 8.41 g C18:1, n-7 0.0 g C20:1, n-11 0.21 g C22:1, n-9 0.0 g C22:1, n-11 0.0 g Enumettede fettsyrer, i alt 9.18 g C18:2, n-6 2.13 g C18:3, n-3 0.29 g C18:4, n-3 0.0 g C20:5, n-3 0.0 g C22:5, n-3 0.084 g C22:6, n-3 0.063 g Flerumettede fettsyrer, i alt 2.57 g C24:1, n-9 0.0 g Andre fettsyrer 0.48 g Kolesterol Innhold pr. 100 g Kolesterol 134.0 mg Aminosyrer Innhold pr. 100 g Isoleucin 500.0 mg Leucin 940.0 mg Lysin 750.0 mg Metionin 230.0 mg Cystin 87.0 mg Fenylalanin 500.0 mg Tyrosin 350.0 mg Treonin 450.0 mg Tryptofan 120.0 mg Valin 640.0 mg Arginin 640.0 mg Histidin 280.0 mg Alanin 660.0 mg Asparaginsyre 900.0 mg Glutaminsyre 1400.0 mg Glycin 750.0 mg Prolin 640.0 mg Serin 520.0 mg *Ikke-menstruerende kvinner trenger bare 10 mg/dag. **Vegetarer skal ha 25% ekstra. **Gravide trenger min 5E%. Forklaring på forkortelser g = gram mg = milligram (1/1000 gram) ug = mikrogram (1/1.000.000 gram) RE = Retino ekvivalenter (1 ug RE = 6 ug betakaroten) NE = Niacin ekvivalenter (1 NE = 1 mg Niacin = 60 mg tryptofan) a-TE = a-tokoferol ekvivalenter E% = Energiprosent 267 kcal pr 100 g. Jeg velger magrere leverpostei med ca 100 kcal pr 100 g. Antall kcal pr 100g sier mye. Den linken du fikk oppgitt...der kan du beregne hvile-forbrenning. La oss si du får 2000kcal i hvileforbrenning...da kan du fort regne ut hvor mye du spiser pr dag ved å vite antall kcal pr 100g på ulike matvarer. Generelt så gir frukt og grønt lite kcal pr 100 g. Dessuten er de proppfulle av antioksidanter og annet som er bra. Så der kan man bare spise i dungevis (særlig grønnsaker). Hva lurer du egentlig på? Grønnsakter, frukt, grove kornprodukter, kylling og fisk er bra og bør og kan spises daglig. Hamburger, pølser, flesk, svidd mat, boller, brus, wienerbrød, krem-kaker, kjeks etc er ikke bra- og bør spises sjeldnere. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Geir Skrevet 20. januar 2008 Del Skrevet 20. januar 2008 Takk for tips Aimabel Tittet på linken du sendte og under "Sjekk maten du spiser" kan man finne ut hva forskjellige matvarer inneholder. Jeg testet leverpostei(som jeg bruker ofte på maten) og fikk opp følgende(se lenger ned). Hva sier dette meg? Ingenting!! Hvor er konklusjonen for hvorvidt leverpostei anbefales eller ei? Er det virkelig noen som greier å lese slikt? Jeg som bare ønsker å vite om leverpostei er greit eller ikke Leverpostei Energi: 269 Kcal pr. 100 g Energifordeling: Protein 16.13 Fett 75.8 Karbohydrat 8.07 Alkohol 0.0 Innhold pr. 100 g Protein, total 10.8 g Fett, total 22.7 g Karbohydrat, total 5.4 g Alkohol 0.0 g Vitaminer Innhold pr. 100 g A-vitamin 4100.0 RE Retinol 4100.0 µg b-karoten 0.0 µg D-vitamin 0.6 µg E-vitamin 0.15 aTE K1-vitamin 10.0 µg Tiamin, B1-vitamin 0.09 mg Riboflavin, B2-vitamin 1.0 mg Niacin 6.7 NE B6-vitamin 0.2 mg Pantotensyre 2.78 mg Folinsyre 114.0 µg B12-vitamin 9.5 µg C-vitamin 5.0 mg Mineraler Innhold pr. 100 g Natrium, Na 662.0 mg Kalium, K 177.0 mg Kalsium, Ca 65.0 mg Magnesium, Mg 13.0 mg Fosfor, P 200.0 mg Jern, Fe 6.1 mg Kobber, Cu 0.54 mg Sink, Zn 2.3 mg Jod, I 3.1 µg Mangan, Mn 0.1 mg Krom, Ch 1.8 µg Selen, Se 2.4 µg Nikkel, Ni 21.0 µg Karbohydrater Innhold pr. 100 g Tilsatt sukker 0.0 g Fruktose 0.04 g Glukose 0.06 g Laktose 2.69 g Maltose 0.0 g Sakkarose 0.91 g Sukkerarter, i alt 3.7 g Stivelse 1.0 g Fettsyrer Innhold pr. 100 g C4:0 0.0 g C6:0 0.0 g C8:0 0.0 g C10:0 0.0 g C12:0 0.042 g C14:0 0.42 g C16:0 5.35 g C18:0 2.76 g C20:0 0.084 g C22:0 0.042 g C24:0 0.0 g Mettede fettsyrer, i alt 8.7 g C14:1, n-5 0.0 g C16:1, n-7 0.56 g C18:1, n-9 8.41 g C18:1, n-7 0.0 g C20:1, n-11 0.21 g C22:1, n-9 0.0 g C22:1, n-11 0.0 g Enumettede fettsyrer, i alt 9.18 g C18:2, n-6 2.13 g C18:3, n-3 0.29 g C18:4, n-3 0.0 g C20:5, n-3 0.0 g C22:5, n-3 0.084 g C22:6, n-3 0.063 g Flerumettede fettsyrer, i alt 2.57 g C24:1, n-9 0.0 g Andre fettsyrer 0.48 g Kolesterol Innhold pr. 100 g Kolesterol 134.0 mg Aminosyrer Innhold pr. 100 g Isoleucin 500.0 mg Leucin 940.0 mg Lysin 750.0 mg Metionin 230.0 mg Cystin 87.0 mg Fenylalanin 500.0 mg Tyrosin 350.0 mg Treonin 450.0 mg Tryptofan 120.0 mg Valin 640.0 mg Arginin 640.0 mg Histidin 280.0 mg Alanin 660.0 mg Asparaginsyre 900.0 mg Glutaminsyre 1400.0 mg Glycin 750.0 mg Prolin 640.0 mg Serin 520.0 mg *Ikke-menstruerende kvinner trenger bare 10 mg/dag. **Vegetarer skal ha 25% ekstra. **Gravide trenger min 5E%. Forklaring på forkortelser g = gram mg = milligram (1/1000 gram) ug = mikrogram (1/1.000.000 gram) RE = Retino ekvivalenter (1 ug RE = 6 ug betakaroten) NE = Niacin ekvivalenter (1 NE = 1 mg Niacin = 60 mg tryptofan) a-TE = a-tokoferol ekvivalenter E% = Energiprosent Er det en slags form for Morse signaler du har i innlegget ditt? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Aimabel Skrevet 20. januar 2008 Del Skrevet 20. januar 2008 Takk for tips Aimabel Tittet på linken du sendte og under "Sjekk maten du spiser" kan man finne ut hva forskjellige matvarer inneholder. Jeg testet leverpostei(som jeg bruker ofte på maten) og fikk opp følgende(se lenger ned). Hva sier dette meg? Ingenting!! Hvor er konklusjonen for hvorvidt leverpostei anbefales eller ei? Er det virkelig noen som greier å lese slikt? Jeg som bare ønsker å vite om leverpostei er greit eller ikke Leverpostei Energi: 269 Kcal pr. 100 g Energifordeling: Protein 16.13 Fett 75.8 Karbohydrat 8.07 Alkohol 0.0 Innhold pr. 100 g Protein, total 10.8 g Fett, total 22.7 g Karbohydrat, total 5.4 g Alkohol 0.0 g Vitaminer Innhold pr. 100 g A-vitamin 4100.0 RE Retinol 4100.0 µg b-karoten 0.0 µg D-vitamin 0.6 µg E-vitamin 0.15 aTE K1-vitamin 10.0 µg Tiamin, B1-vitamin 0.09 mg Riboflavin, B2-vitamin 1.0 mg Niacin 6.7 NE B6-vitamin 0.2 mg Pantotensyre 2.78 mg Folinsyre 114.0 µg B12-vitamin 9.5 µg C-vitamin 5.0 mg Mineraler Innhold pr. 100 g Natrium, Na 662.0 mg Kalium, K 177.0 mg Kalsium, Ca 65.0 mg Magnesium, Mg 13.0 mg Fosfor, P 200.0 mg Jern, Fe 6.1 mg Kobber, Cu 0.54 mg Sink, Zn 2.3 mg Jod, I 3.1 µg Mangan, Mn 0.1 mg Krom, Ch 1.8 µg Selen, Se 2.4 µg Nikkel, Ni 21.0 µg Karbohydrater Innhold pr. 100 g Tilsatt sukker 0.0 g Fruktose 0.04 g Glukose 0.06 g Laktose 2.69 g Maltose 0.0 g Sakkarose 0.91 g Sukkerarter, i alt 3.7 g Stivelse 1.0 g Fettsyrer Innhold pr. 100 g C4:0 0.0 g C6:0 0.0 g C8:0 0.0 g C10:0 0.0 g C12:0 0.042 g C14:0 0.42 g C16:0 5.35 g C18:0 2.76 g C20:0 0.084 g C22:0 0.042 g C24:0 0.0 g Mettede fettsyrer, i alt 8.7 g C14:1, n-5 0.0 g C16:1, n-7 0.56 g C18:1, n-9 8.41 g C18:1, n-7 0.0 g C20:1, n-11 0.21 g C22:1, n-9 0.0 g C22:1, n-11 0.0 g Enumettede fettsyrer, i alt 9.18 g C18:2, n-6 2.13 g C18:3, n-3 0.29 g C18:4, n-3 0.0 g C20:5, n-3 0.0 g C22:5, n-3 0.084 g C22:6, n-3 0.063 g Flerumettede fettsyrer, i alt 2.57 g C24:1, n-9 0.0 g Andre fettsyrer 0.48 g Kolesterol Innhold pr. 100 g Kolesterol 134.0 mg Aminosyrer Innhold pr. 100 g Isoleucin 500.0 mg Leucin 940.0 mg Lysin 750.0 mg Metionin 230.0 mg Cystin 87.0 mg Fenylalanin 500.0 mg Tyrosin 350.0 mg Treonin 450.0 mg Tryptofan 120.0 mg Valin 640.0 mg Arginin 640.0 mg Histidin 280.0 mg Alanin 660.0 mg Asparaginsyre 900.0 mg Glutaminsyre 1400.0 mg Glycin 750.0 mg Prolin 640.0 mg Serin 520.0 mg *Ikke-menstruerende kvinner trenger bare 10 mg/dag. **Vegetarer skal ha 25% ekstra. **Gravide trenger min 5E%. Forklaring på forkortelser g = gram mg = milligram (1/1000 gram) ug = mikrogram (1/1.000.000 gram) RE = Retino ekvivalenter (1 ug RE = 6 ug betakaroten) NE = Niacin ekvivalenter (1 NE = 1 mg Niacin = 60 mg tryptofan) a-TE = a-tokoferol ekvivalenter E% = Energiprosent Oioi, dette var mye!! Leverpostei er sunt, men vel en mager variant, de fra Vita hjertego f.eks er bra. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.