Annabeth Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Hva kan jeg servere som et småvarmt forspill til kaker og kaffe? Noe som er raskt å lage til, som passer til 8 voksne? Det holder ikke med fingermat, for å si det sånn. Heller noe i bane - pai e.l. Sleng på oppskrift eller link til dette hvis du har - da blir jeg såååå glad!!! Hjernen er tom for forslag (bortsett fra den paien, da..) - hjelp meg noen??? )) 0 Siter
Gjest vity Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Hva med sånne fylte skjell med fiskepudding, reker, erter ol i hvit saus. Det er kjempegodt og lettvint. Men du bør nok beregne to skjell pr pers 0 Siter
Gjest Gurojenta Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Enchilada er jo ganske greit å lage. Eller Tacopai. Gratinert blomkål? 0 Siter
Lillemus Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Lasagne? Kan lages på forhånd i alle fall. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Hva med sånne fylte skjell med fiskepudding, reker, erter ol i hvit saus. Det er kjempegodt og lettvint. Men du bør nok beregne to skjell pr pers ''Hva med sånne fylte skjell med fiskepudding, reker, erter ol i hvit saus. '' Jeg var sikker på at dette fenomenet var noe som ville dø ut med vår foreldregenerasjon - i tillegg til cabaret! 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Lasagne har noen nevnt under her, det lager du ferdig på forhånd og slenger i ovnen en halvtime før dere skal spise eller noe. Også serverer du en god salat og kanskje godt brød til. Kyllingrisotto går fint å lage til 8 voksne. http://www.nrk.no/programmer/tv/frokost_tv/5017847.html Hjemmelaga pizza slår jo også alltid godt an. 0 Siter
KaVa Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Jeg holder meg til gratinert blomkål, jeg. Enkelt og kjapt å lage. Deilig å spise :-) ha nok blomkål til gjestene (jeg beregner at til kosespising (ikke til middag) holder en blomkål til to-tre porsjoner). Del i buketter, kok opp - noen få minutter (blomkålbukettene skal være kokt, men ikke overkokte - litt fast i fisken) Lag saus av: Så mange pakker blomkålsuppe som du har blomkålhoder, men med litt under halv mengde væske i forhold til det som står på pakken. For litt rikere smak, ha i en dæsj fløte, dersom du vil. Strø over litt smårettskinke, ha ost på toppen - hiv i ovnen i 15 minutter. Serveres varm med rundstykker el.lign til. nammenamm! 0 Siter
Lillemus Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Jeg holder meg til gratinert blomkål, jeg. Enkelt og kjapt å lage. Deilig å spise :-) ha nok blomkål til gjestene (jeg beregner at til kosespising (ikke til middag) holder en blomkål til to-tre porsjoner). Del i buketter, kok opp - noen få minutter (blomkålbukettene skal være kokt, men ikke overkokte - litt fast i fisken) Lag saus av: Så mange pakker blomkålsuppe som du har blomkålhoder, men med litt under halv mengde væske i forhold til det som står på pakken. For litt rikere smak, ha i en dæsj fløte, dersom du vil. Strø over litt smårettskinke, ha ost på toppen - hiv i ovnen i 15 minutter. Serveres varm med rundstykker el.lign til. nammenamm! Mmmm.... *Skriver ut* 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 ''Hva med sånne fylte skjell med fiskepudding, reker, erter ol i hvit saus. '' Jeg var sikker på at dette fenomenet var noe som ville dø ut med vår foreldregenerasjon - i tillegg til cabaret! Ja, jeg får stadig slike hos min svigermor - til fest - og må ærlig innrømme at jeg ikke synes det er særlig godt. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Risotto! Altså ikke noe Torogreier eller kjøttdeig- og risblanding, men skikkelig italiensk risotto med mengder av parmesan. Kjempegodt! Finnes masse oppskrifter i kokebøker og på nett, selv bruker jeg gjerne ikke oppskrift. Men hva med Jamies'? http://www.nrk.no/programmer/tv/jamies_kjokken/1497334.html 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Risotto! Altså ikke noe Torogreier eller kjøttdeig- og risblanding, men skikkelig italiensk risotto med mengder av parmesan. Kjempegodt! Finnes masse oppskrifter i kokebøker og på nett, selv bruker jeg gjerne ikke oppskrift. Men hva med Jamies'? http://www.nrk.no/programmer/tv/jamies_kjokken/1497334.html *sikle* 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Ja, jeg får stadig slike hos min svigermor - til fest - og må ærlig innrømme at jeg ikke synes det er særlig godt. Min eks-svigermor serverte det også et par ganger, men det er heldigvis lenge siden. Det er så innmari 80-talls, ass! 0 Siter
KaVa Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Mmmm.... *Skriver ut* Sunt er det det også (spesielt hvis man kutter fløtet - og det pleier vi å gjøre :-). Til lørdagskveldskos for to voksne, holder et blomkålhode og en pose suppe lenge..... 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Sunt er det det også (spesielt hvis man kutter fløtet - og det pleier vi å gjøre :-). Til lørdagskveldskos for to voksne, holder et blomkålhode og en pose suppe lenge..... Har pleid å lage noe lignende, men da med en tykk hvit saus med masse ost. Men er nok mye sunnere med suppe, ja! 0 Siter
KaVa Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Har pleid å lage noe lignende, men da med en tykk hvit saus med masse ost. Men er nok mye sunnere med suppe, ja! Jeg er ikke en så stor fan av hvitsøus i utgangspunktet, derfor falt jeg for denne varianten :-) 0 Siter
jancka1365381087 Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Jeg lager ofte noe jeg kaller "osteloff", faller alltid i smak, den serverer jeg med grønn salat. Til 8 voksne lager du i langpanne. Lag en stor loff-deig, ca 7-8 dl melk. Hev på vanlig måte, smør langpanna godt og klapp deigen utover i langpanna. Etterhev, og stek på 200 gr. i ca 40 min. Avkjøl, og skjær av toppen på loffen. ( øverste skalken ) Lag fyll av 2 bx.kokt skinke, 10 hardkokte egg, 2 dl.revet ost, 10-12 ss sennep, 10-12ss majones og 1 stor purre. Skjær alt i småbiter og bland sammen. Ha fyllet over loffen, etterstek på 200 gr. i 20 min. Skjær i serveringsbiter. Loffen kan du steke dagen i forveinen. Lykke til 0 Siter
Katt-ja Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 ''Hva med sånne fylte skjell med fiskepudding, reker, erter ol i hvit saus. '' Jeg var sikker på at dette fenomenet var noe som ville dø ut med vår foreldregenerasjon - i tillegg til cabaret! Jeg syns faktisk både sånne skjell og cabaret er godt, jeg. Og det smaker vel egentlig enda bedre nå til dags, når man får det veldig sjelden... 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 ''Hva med sånne fylte skjell med fiskepudding, reker, erter ol i hvit saus. '' Jeg var sikker på at dette fenomenet var noe som ville dø ut med vår foreldregenerasjon - i tillegg til cabaret! Det er sikkert 10-15 år siden jeg spiste sånne fylte skjell sist, kan ikke si jeg savner det heller da. Syntes aldri det var noe godt, men mora mi digga det tydeligvis, så vi hadde det av og til til lødags 'kos', det og krabbeskjell, som jeg heller ikke likte. Litt av en barndom... Hehe. Men kabaret synes jeg er godt, og lager det minst en gang i året selv, til julefrokosten. 0 Siter
adelie Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Har pleid å lage noe lignende, men da med en tykk hvit saus med masse ost. Men er nok mye sunnere med suppe, ja! ''Men er nok mye sunnere med suppe, ja!'' Jeg tror det er mye sunnere det man lager selv. Ikke så mange E-er og smakstilsetninger av den lugubre sorten. 0 Siter
adelie Skrevet 24. januar 2008 Skrevet 24. januar 2008 Det er sikkert 10-15 år siden jeg spiste sånne fylte skjell sist, kan ikke si jeg savner det heller da. Syntes aldri det var noe godt, men mora mi digga det tydeligvis, så vi hadde det av og til til lødags 'kos', det og krabbeskjell, som jeg heller ikke likte. Litt av en barndom... Hehe. Men kabaret synes jeg er godt, og lager det minst en gang i året selv, til julefrokosten. Jeg synes kabaret smaker så intetsigende liksom. Vet ikke hvorfor. Har du noe spennende oppi? Eller noe knep med buljongen/geleen? 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.