Hushjelpen Skrevet 15. februar 2008 Skrevet 15. februar 2008 Noen med gode tips til meg? Gjerne ikke altfor innviklet, liten hytte, med ovn, men få kokeplater:o) Heller ikke altfor dyrt kanskje?? Suppemiddager, lapskauser ol trenger jeg oppskrift og step-by- step forklaring:o) Håper på mange gode tips, vi skal være der i 7 dager! 0 Siter
Gjest Ino Skrevet 15. februar 2008 Skrevet 15. februar 2008 se på denne: http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?tema=&artid=8515 mange gode tips til enkel og god mat :-) 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 15. februar 2008 Skrevet 15. februar 2008 Betasuppepose fra Toro, hiv oppi noen pølser i biter. Tomatsuppe med makaroni. 0 Siter
fresja Skrevet 15. februar 2008 Skrevet 15. februar 2008 Har du mulighet til å ha frosne varer på hytta (fryseboks eller ute i snøen) kan du lage ferdig noen middager hjemme. Og husk, det er ikke meningen at du, enten du nå er hushjelp eller mora/kona i familien skal lage mat hele dagene, mens de andre er på tur! 0 Siter
Kåre Kruttlapp Skrevet 15. februar 2008 Skrevet 15. februar 2008 Ta med bankekjøtt,potetbåter,løk,sylteagurker,og pariserloff + minst 1 liter soyaolje og selvfølgelig friske tomater og salat.Skjær bankekjøttet i biter og varm opp oljen i en kjele på ovnen. Test en kjøttbit når oljen er så varm at biten freser.Da kan du be folket sette seg ved bordet.Dette er egentlig fondue men fikses veldig lett på samme måten med kun en plate. Legg kjøttbiter og poteter + løkringer til en person av gangen i oljen og så går det på rundtur med alle voksne ved gryta så alle får spist. Glem ikke krydderet fra knorr som heter "aromat" til kjøttet! Det setter en kjempespiss på kjøttet og potetene. Server med en god rødvin og et smil. Ps! dette blir suksess. 0 Siter
Hushjelpen Skrevet 15. februar 2008 Forfatter Skrevet 15. februar 2008 Ta med bankekjøtt,potetbåter,løk,sylteagurker,og pariserloff + minst 1 liter soyaolje og selvfølgelig friske tomater og salat.Skjær bankekjøttet i biter og varm opp oljen i en kjele på ovnen. Test en kjøttbit når oljen er så varm at biten freser.Da kan du be folket sette seg ved bordet.Dette er egentlig fondue men fikses veldig lett på samme måten med kun en plate. Legg kjøttbiter og poteter + løkringer til en person av gangen i oljen og så går det på rundtur med alle voksne ved gryta så alle får spist. Glem ikke krydderet fra knorr som heter "aromat" til kjøttet! Det setter en kjempespiss på kjøttet og potetene. Server med en god rødvin og et smil. Ps! dette blir suksess. wow, det hørtes digg ut:o) Det skal vi jammen prøve... Men legger du potetene og løken oppi der og??? Hvor lenge da tro? Sånne ferdigstekte potetbåter fra frysen eller kutte selv? Hvis man kutter selv må de kanskje kokes eller stekes først?? Det krydderet, du hakke det oppi der og? Det tas på etterpå, ikke sant? Åh, nå fikk jeg skikklig lyst på det.... 0 Siter
Hushjelpen Skrevet 15. februar 2008 Forfatter Skrevet 15. februar 2008 Ta med bankekjøtt,potetbåter,løk,sylteagurker,og pariserloff + minst 1 liter soyaolje og selvfølgelig friske tomater og salat.Skjær bankekjøttet i biter og varm opp oljen i en kjele på ovnen. Test en kjøttbit når oljen er så varm at biten freser.Da kan du be folket sette seg ved bordet.Dette er egentlig fondue men fikses veldig lett på samme måten med kun en plate. Legg kjøttbiter og poteter + løkringer til en person av gangen i oljen og så går det på rundtur med alle voksne ved gryta så alle får spist. Glem ikke krydderet fra knorr som heter "aromat" til kjøttet! Det setter en kjempespiss på kjøttet og potetene. Server med en god rødvin og et smil. Ps! dette blir suksess. ... og du, har du ikke noe saus til?? Hvor lenge skal bitene ligge oppi der sånn ca før de er ferdige?? Gleder meg til dette:o) 0 Siter
Hushjelpen Skrevet 15. februar 2008 Forfatter Skrevet 15. februar 2008 Har du mulighet til å ha frosne varer på hytta (fryseboks eller ute i snøen) kan du lage ferdig noen middager hjemme. Og husk, det er ikke meningen at du, enten du nå er hushjelp eller mora/kona i familien skal lage mat hele dagene, mens de andre er på tur! Lurt:o) Men jeg rekker neppe lage så mye nå før vi drar i morgen tidlig... Men et godt tips til neste gang! 0 Siter
Hushjelpen Skrevet 15. februar 2008 Forfatter Skrevet 15. februar 2008 [quote name=Shira )' timestamp='1203087480' post='3806307] Betasuppepose fra Toro, hiv oppi noen pølser i biter. Tomatsuppe med makaroni. Betasuppen står allerede på planen, den er bankers...) 0 Siter
Hushjelpen Skrevet 15. februar 2008 Forfatter Skrevet 15. februar 2008 se på denne: http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?tema=&artid=8515 mange gode tips til enkel og god mat :-) Mye digg der ja, men litt vel innviklet for min kokkekunst og litt sært for mine barns ganer tror jeg...??? Men man vet aldri, kanskje de hadde digga det:o) Men det var mye bra der... 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 15. februar 2008 Skrevet 15. februar 2008 Betasuppen står allerede på planen, den er bankers...) Den er bankers ja, og alltid med på våre turer på stølen. Grillpølser også, og en liten grill. Vi har bygd en enkel en og bruker ved, stølen ligger langt oppå fjellet, så vi bærer helst mulig. 0 Siter
Kåre Kruttlapp Skrevet 15. februar 2008 Skrevet 15. februar 2008 wow, det hørtes digg ut:o) Det skal vi jammen prøve... Men legger du potetene og løken oppi der og??? Hvor lenge da tro? Sånne ferdigstekte potetbåter fra frysen eller kutte selv? Hvis man kutter selv må de kanskje kokes eller stekes først?? Det krydderet, du hakke det oppi der og? Det tas på etterpå, ikke sant? Åh, nå fikk jeg skikklig lyst på det.... Du får kjøpt ferdige potetbåter fra eldorado! kikk i frysedisken! Putt bare kjøttbitene opp i den "meget" varme oljen! (og ingen barn i nærheten! pass på pass på!) Sammen med løkringene og potetbåtene.Obs! Ha gjerne et brannslokkings apparat i nærheten hvis man er uheldig! Varm olje er lettantennelig hvis man ikke er forsiktig! Salat og annet ligger ferdig på alles tallerkner fra før med loffen i kurven på bordet.Så lar du kjøttbitene og løkringene samt potetbåtene til 1 person ligge et par minutter! Server vedkommende! Og så er det neste person som overtar! Runden går blandt de voksne slik at ingen må slite med å servere hele hurven! "men husk knorr aromat" "du bare måååå det!" Det krydderet på de kjøttbitene er bare himmelsk" ikke glem det" "smiler" "bon apetite og skål" 0 Siter
Tralla Skrevet 15. februar 2008 Skrevet 15. februar 2008 Vi lager som regel ganske vanlig mat på hytta, til tross for at vi bare har en hybelkomfyr og ikke innlagt vann. Ungene vil som regel ha taco (enkelt), pizza (ferdigpose med både deig og saus fra toro, pizzaost fra tine og oppskjært smårettskinke fra gilde. Også blir det viltmiddag, ei eller annen stek/indrefilet som freses i panna og stekes i ovnen. Viltasus fra pose som tilsettes brusost, rødvin, konjakk, krydder, rømme, fløte eller hva man har. Og løk og sopp freses i panna med smør. Mandelpoteteter, eller ferdig gratinerte poteter som varmes. Det meste kan lages på hytta også, bare en har råvarene 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.