Gå til innhold

God hytteferiemat tips..


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen med gode tips til meg?

Gjerne ikke altfor innviklet, liten hytte, med ovn, men få kokeplater:o)

Heller ikke altfor dyrt kanskje??

Suppemiddager, lapskauser ol trenger jeg oppskrift og step-by- step forklaring:o)

Håper på mange gode tips, vi skal være der i 7 dager!

Gjest Shira :o)
Skrevet

Betasuppepose fra Toro, hiv oppi noen pølser i biter.

Tomatsuppe med makaroni.

Skrevet

Har du mulighet til å ha frosne varer på hytta (fryseboks eller ute i snøen) kan du lage ferdig noen middager hjemme.

Og husk, det er ikke meningen at du, enten du nå er hushjelp eller mora/kona i familien skal lage mat hele dagene, mens de andre er på tur!

Kåre Kruttlapp
Skrevet

Ta med bankekjøtt,potetbåter,løk,sylteagurker,og pariserloff + minst 1 liter soyaolje og selvfølgelig friske tomater og salat.Skjær bankekjøttet i biter og varm opp oljen i en kjele på ovnen. Test en kjøttbit når oljen er så varm at biten freser.Da kan du be folket sette seg ved bordet.Dette er egentlig fondue men fikses veldig lett på samme måten med kun en plate.

Legg kjøttbiter og poteter + løkringer til en person av gangen i oljen og så går det på rundtur med alle voksne ved gryta så alle får spist. Glem ikke krydderet fra knorr som heter "aromat" til kjøttet! Det setter en kjempespiss på kjøttet og potetene.

Server med en god rødvin og et smil. Ps! dette blir suksess.

Skrevet

Ta med bankekjøtt,potetbåter,løk,sylteagurker,og pariserloff + minst 1 liter soyaolje og selvfølgelig friske tomater og salat.Skjær bankekjøttet i biter og varm opp oljen i en kjele på ovnen. Test en kjøttbit når oljen er så varm at biten freser.Da kan du be folket sette seg ved bordet.Dette er egentlig fondue men fikses veldig lett på samme måten med kun en plate.

Legg kjøttbiter og poteter + løkringer til en person av gangen i oljen og så går det på rundtur med alle voksne ved gryta så alle får spist. Glem ikke krydderet fra knorr som heter "aromat" til kjøttet! Det setter en kjempespiss på kjøttet og potetene.

Server med en god rødvin og et smil. Ps! dette blir suksess.

wow, det hørtes digg ut:o)

Det skal vi jammen prøve...

Men legger du potetene og løken oppi der og??? Hvor lenge da tro? Sånne ferdigstekte potetbåter fra frysen eller kutte selv? Hvis man kutter selv må de kanskje kokes eller stekes først??

Det krydderet, du hakke det oppi der og? Det tas på etterpå, ikke sant?

Åh, nå fikk jeg skikklig lyst på det....

Skrevet

Ta med bankekjøtt,potetbåter,løk,sylteagurker,og pariserloff + minst 1 liter soyaolje og selvfølgelig friske tomater og salat.Skjær bankekjøttet i biter og varm opp oljen i en kjele på ovnen. Test en kjøttbit når oljen er så varm at biten freser.Da kan du be folket sette seg ved bordet.Dette er egentlig fondue men fikses veldig lett på samme måten med kun en plate.

Legg kjøttbiter og poteter + løkringer til en person av gangen i oljen og så går det på rundtur med alle voksne ved gryta så alle får spist. Glem ikke krydderet fra knorr som heter "aromat" til kjøttet! Det setter en kjempespiss på kjøttet og potetene.

Server med en god rødvin og et smil. Ps! dette blir suksess.

... og du, har du ikke noe saus til??

Hvor lenge skal bitene ligge oppi der sånn ca før de er ferdige??

Gleder meg til dette:o)

Skrevet

Har du mulighet til å ha frosne varer på hytta (fryseboks eller ute i snøen) kan du lage ferdig noen middager hjemme.

Og husk, det er ikke meningen at du, enten du nå er hushjelp eller mora/kona i familien skal lage mat hele dagene, mens de andre er på tur!

Lurt:o)

Men jeg rekker neppe lage så mye nå før vi drar i morgen tidlig...

Men et godt tips til neste gang!

Skrevet

[quote name=Shira :o)' timestamp='1203087480' post='3806307]

Betasuppepose fra Toro, hiv oppi noen pølser i biter.

Tomatsuppe med makaroni.

Betasuppen står allerede på planen, den er bankers...:o)

Gjest Shira :o)
Skrevet

Betasuppen står allerede på planen, den er bankers...:o)

Den er bankers ja, og alltid med på våre turer på stølen.

Grillpølser også, og en liten grill. Vi har bygd en enkel en og bruker ved, stølen ligger langt oppå fjellet, så vi bærer helst mulig.

Kåre Kruttlapp
Skrevet

wow, det hørtes digg ut:o)

Det skal vi jammen prøve...

Men legger du potetene og løken oppi der og??? Hvor lenge da tro? Sånne ferdigstekte potetbåter fra frysen eller kutte selv? Hvis man kutter selv må de kanskje kokes eller stekes først??

Det krydderet, du hakke det oppi der og? Det tas på etterpå, ikke sant?

Åh, nå fikk jeg skikklig lyst på det....

Du får kjøpt ferdige potetbåter fra eldorado! kikk i frysedisken! Putt bare kjøttbitene opp i den "meget" varme oljen! (og ingen barn i nærheten! pass på pass på!) Sammen med løkringene og potetbåtene.Obs! Ha gjerne et brannslokkings apparat i nærheten hvis man er uheldig! Varm olje er lettantennelig hvis man ikke er forsiktig!

Salat og annet ligger ferdig på alles tallerkner fra før med loffen i kurven på bordet.Så lar du kjøttbitene og løkringene samt potetbåtene til 1 person ligge et par minutter! Server vedkommende!

Og så er det neste person som overtar! Runden går blandt de voksne slik at ingen må slite med å servere hele hurven! "men husk knorr aromat" "du bare måååå det!" Det krydderet på de kjøttbitene er bare himmelsk" ikke glem det" "smiler" "bon apetite og skål"

Skrevet

Vi lager som regel ganske vanlig mat på hytta, til tross for at vi bare har en hybelkomfyr og ikke innlagt vann.

Ungene vil som regel ha taco (enkelt), pizza (ferdigpose med både deig og saus fra toro, pizzaost fra tine og oppskjært smårettskinke fra gilde.

Også blir det viltmiddag, ei eller annen stek/indrefilet som freses i panna og stekes i ovnen. Viltasus fra pose som tilsettes brusost, rødvin, konjakk, krydder, rømme, fløte eller hva man har. Og løk og sopp freses i panna med smør. Mandelpoteteter, eller ferdig gratinerte poteter som varmes.

Det meste kan lages på hytta også, bare en har råvarene :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...