Gjest Geir Skrevet 18. februar 2008 Skrevet 18. februar 2008 Har fått tak i en halv gris og planlegger stormiddag med de nærmeste vennene, men lurer på noe. Kan eg "presse" hele (halve) grisen inn i steikeovnen, og steike den hel? Kor lenge bør den stå på fks. 200 grader? 0 Siter
pekkaline Skrevet 18. februar 2008 Skrevet 18. februar 2008 Hehe, jeg har aldri hørt noen gjøre det bokstavlig talt Er det ikke greiere å skjære av kotelettene, stek osv slik at du har mye rart i frysen? 0 Siter
Gjest slaketerhjelp Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 Nei, jeg tror du vil sitte igjen med mye uspiselig kjøtt på den måten, noe vil være brent og noe vil være for lite stekt. få hjelp av de som selger kjøttet (eller av andre kyndige) til å dele opp i indre- og ytrefilet, koteletter, skinkestek, ribbe osv osv Selv om det evt koster litt, vil du få mye mer godt og spiselig kjøtt ut av dyret slik. 0 Siter
mrxx Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 Det tror jeg blir en dårlig løsning. Blir nok både godt og lite godt stekt da vil jeg tro. Hvordan du skal klare å få en halv gris inn i stekeovnen blir jo ei gåte i seg selv:-) 0 Siter
pekkaline Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 Innlegget ditt gjorde nok inntrykk på meg, for i natt har jeg drømt at jeg mått ut å stikke griser! Huff for en jobb........ 0 Siter
Lisabeth Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 Det burde gå bra. Sett på grillen de siste 10 min så har du baconsvor til hele gjenget. ;-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 Hvor stor komfyr har du da!? Har du i det hele tatt anelse om hvor stor en halv gris er? 0 Siter
Gjest GA Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 Kanaldri se for meg at du får en halv voksen gris inn i en stekovn? Spegris kanskje ja ;-) Det er nok best å få det oppdelt hos en slakter. 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 Hehe, jeg har aldri hørt noen gjøre det bokstavlig talt Er det ikke greiere å skjære av kotelettene, stek osv slik at du har mye rart i frysen? Jo, det er sikkert det vanligste, men her må det gå litt raskt. De steiker jo kalkunene hele, så koffor ikkje ei geit? 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 Nei, jeg tror du vil sitte igjen med mye uspiselig kjøtt på den måten, noe vil være brent og noe vil være for lite stekt. få hjelp av de som selger kjøttet (eller av andre kyndige) til å dele opp i indre- og ytrefilet, koteletter, skinkestek, ribbe osv osv Selv om det evt koster litt, vil du få mye mer godt og spiselig kjøtt ut av dyret slik. Eg ser poenget ditt, og skjønner at du har peiling. Takk for gode råd. 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 Det tror jeg blir en dårlig løsning. Blir nok både godt og lite godt stekt da vil jeg tro. Hvordan du skal klare å få en halv gris inn i stekeovnen blir jo ei gåte i seg selv:-) ''Hvordan du skal klare å få en halv gris inn i stekeovnen blir jo ei gåte i seg selv:-)'' Må nok (som eg skreiv) "presse" den inn med makt, må sikkert bruke spett eller ku(!)bein! :-) 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 [quote name=Lotte )' timestamp='1203414130' post='3808735] Det forsvant all tvil... ;o) Om ka for noe? - At eg ikkje er helt god i huet? eller - At eg og Jølsen (gjesp..) er samme person? :-) 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 Innlegget ditt gjorde nok inntrykk på meg, for i natt har jeg drømt at jeg mått ut å stikke griser! Huff for en jobb........ Unnskyld. 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 Det burde gå bra. Sett på grillen de siste 10 min så har du baconsvor til hele gjenget. ;-) Nam, namm...Det hørtes godt ut. 0 Siter
pekkaline Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 Unnskyld. haha, og nå begynner du å nevne geit.... 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 Hvor stor komfyr har du da!? Har du i det hele tatt anelse om hvor stor en halv gris er? Det blir jo ett problem, er klar over det. Og selvfølgelig vet eg kor stor en halv gris er, men de kan faktisk variere voldsomt i størrelse. Eller så er en halv gris ca. halvparten så stor som en hel gris, altså ca. 50%. 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 haha, og nå begynner du å nevne geit.... Det var en liten trykkfeil, desverre. 0 Siter
Kalevala Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 Det blir jo ett problem, er klar over det. Og selvfølgelig vet eg kor stor en halv gris er, men de kan faktisk variere voldsomt i størrelse. Eller så er en halv gris ca. halvparten så stor som en hel gris, altså ca. 50%. Jah - en 50% gris går vel fint inn i stekeovnen ;-) 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 Jah - en 50% gris går vel fint inn i stekeovnen ;-) Om en bare husker å ta ut hyllene først så burde vel det gå helt fint, og om døra må stå litt på gløtt så er ikkje det så farlig. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.