Gå til innhold

kaloriene i HONNING


Nedia

Anbefalte innlegg

Hei, jeg leste utenpå honning krukka at det inneholder mange kalorier, men ikke noe fett, altså mange karbohydrater....

Så derfor lurer jeg på om man legger på seg av de kaloriene???

Eller er honning bare sundt?

Er det bra som erstattning for sukketter eller sukker i te?

Er honning egentlig så sundt som det er beryktet for?

Vil bare på forhånd si takk for svar!!!!!

klem fra honningelskeren

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest motisaz

honnig er jo sunt da..men en kan jo legge på seg like mye av sunne ting, det er jo noe som heter sunne kalorier..vet du (:

jeg spiser også en del honnign..istedenfor sukker.

Lurer også litt på om det er så sunt som sitt rykte....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest magifa

Hei !

Såvidt jeg vet, inneholder honning mange vitaminer, spesielt C-vitammin.Altså antokosidanter, det er jo ikke uten grunn at honning er mye brukt til å kurere forkjølelse ol. i alle kjerringråd.

Vitaminer er det som kjent lite av i kunstig søtestoff og sukker, dessuten tviler jeg på at honning er kreftfremkallende - heller det motsatte.

og Nedia, jeg tror nok ikke at du vil komme til å legge på deg av å bruke honning i teen. Honning er garantert mye sunnere, og bedre, enn sukketter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Janne Kvammen, Klinisk Ernæringsfysiolog

Hei Nedia

Honning består av de tre sukkerartene fruktose (41%), glukose (34%) og sukrose (2,4%), samt vann (18,3%). Søtsmaken til honning varierer, men honning generelt ansett for å være søtere enn vanlig sukker (sukrose).

1 bordskje honning gir 64 kcal, mens 1 bordskje vanlig sukker gir 46 kcal. Det er ikke honning alene som avgjør om du legger på deg når du spiser den, men det totale inntaket av energi.

Honning inneholder i motsetning til vanlig sukker vitaminer og mineraler, men i små mengder. Slik sett vil nok ikke bruk av honning ha noen betydning for det daglige næringsstoffinntaket.

Det unike med honning er det høye fruktose innholdet. Fruktose omdannes til glykogen i leveren uten behov for insulin, noe som kan være en fordel.

Honning skal ikke gis til barn under 1 års alder pga risiko for en svært farlig forgiftning (botulisme). Dette henger sammen med at sporer av bakterien Clostridium botulinum kan overleve i honning. Når disse kommer ned i tarmen hos små barn (under 1 år) kan sporene komme "til live" og begynne å produsere et svært giftig stoff som kan resultere i død av respirasjonsstans.

For mennesker eldre enn 1 år kan honning brukes som pålegg eller som søtningsstoff f.eks i te. Noen bruker honning ved forkjølelse fordi de mener det er bra for helsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...