Gjest søtmons Skrevet 2. mars 2008 Skrevet 2. mars 2008 Jeg skal ha fiskeboller til middag og må lage hvit saus fra bunnen av. Er det bare smør, mel og vann? 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 2. mars 2008 Skrevet 2. mars 2008 Ikke vann, men melk. Du smelter smør, rører inn mel (rør godt!), og sper med melk, alt mens du rører hele tiden. Tynn med melk til passe tykkelse og la koke i min. 5 minutter. Riv gjerne litt muskattnøtt og ha i, i tillegg til litt salt og hvit pepper. Kfr. evt. her: http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=687 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 2. mars 2008 Skrevet 2. mars 2008 Uten fløte: http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=685 0 Siter
villbringebær Skrevet 2. mars 2008 Skrevet 2. mars 2008 Gjør som Elextra sier, men erstatt noe av melken med kraften fra fiskebollene (regner med at du har en boks, alá Bjellands e.l...?) Det blir god fiskebollesaus! 0 Siter
skorpion1975 Skrevet 2. mars 2008 Skrevet 2. mars 2008 Ikke vann, men melk. Du smelter smør, rører inn mel (rør godt!), og sper med melk, alt mens du rører hele tiden. Tynn med melk til passe tykkelse og la koke i min. 5 minutter. Riv gjerne litt muskattnøtt og ha i, i tillegg til litt salt og hvit pepper. Kfr. evt. her: http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=687 100 g smør (2 stk i fam.) 5 ss hvetemel ca 5 dl melk, tynnes ut etterhvert som sausen blir tykk ( ta så mye melk du syns sausen er tykk nok, jeg er ikke så nøye med mål på melken) karri, så mye du liker (jeg syns det er best med karri) Lykke til! 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 2. mars 2008 Skrevet 2. mars 2008 100 g smør (2 stk i fam.) 5 ss hvetemel ca 5 dl melk, tynnes ut etterhvert som sausen blir tykk ( ta så mye melk du syns sausen er tykk nok, jeg er ikke så nøye med mål på melken) karri, så mye du liker (jeg syns det er best med karri) Lykke til! Oi, den var feit! Pleier bare bruke et par skiseskjeer med smør, jeg. Men du skulle kanskje til trådstarter og ikke til meg? 0 Siter
Gjest trolline Skrevet 3. mars 2008 Skrevet 3. mars 2008 Smelt smør...ha i mel...ca 2-3 spiseskjeer på en halv liter melk og rør godt inn.Salt pepper og muskat.Vi har også litt av Rekekraften i sausen og pynter med Reker! Noen skiver stekt Bacon på sausen er også kjempegodt! Litt ekstra Stas:0) 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 3. mars 2008 Skrevet 3. mars 2008 Et par spiseskjeer med smør smeltes i gryta. Ta gryta vekk fra plata og rør inn 3-4 spiseskjeer med hvetemel. Ha oppi litt melk, sett gryta tilbake på plata (som ikke må være for varm!), og rør. Når det begynner å tykne, tar du litt mer melk, og så litt mer melk igjen når det koker opp. Ha i så mye melk du trenger for å få ønsket konsistens. Det må røres hele tiden. Som andre sier - bytt ut litt av melken med fiskebollkraften, det gir bedre smak. Smak til med salt og pepper til slutt. Må småkoke 5-10 minutter, gjerne med fiskebollene oppi. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.