Gå til innhold

Oppskrift på hvit saus


Anbefalte innlegg

Gjest søtmons
Skrevet

Jeg skal ha fiskeboller til middag og må lage hvit saus fra bunnen av. Er det bare smør, mel og vann?

Fortsetter under...

Gjest Elextra
Skrevet

Ikke vann, men melk.

Du smelter smør, rører inn mel (rør godt!), og sper med melk, alt mens du rører hele tiden. Tynn med melk til passe tykkelse og la koke i min. 5 minutter. Riv gjerne litt muskattnøtt og ha i, i tillegg til litt salt og hvit pepper.

Kfr. evt. her: http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=687

villbringebær
Skrevet

Gjør som Elextra sier, men erstatt noe av melken med kraften fra fiskebollene (regner med at du har en boks, alá Bjellands e.l...?) Det blir god fiskebollesaus! :)

skorpion1975
Skrevet
  Elextra skrev (På 2.3.2008 den 9.06):

Ikke vann, men melk.

Du smelter smør, rører inn mel (rør godt!), og sper med melk, alt mens du rører hele tiden. Tynn med melk til passe tykkelse og la koke i min. 5 minutter. Riv gjerne litt muskattnøtt og ha i, i tillegg til litt salt og hvit pepper.

Kfr. evt. her: http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=687

100 g smør (2 stk i fam.)

5 ss hvetemel

ca 5 dl melk, tynnes ut etterhvert som sausen blir tykk ( ta så mye melk du syns sausen er tykk nok, jeg er ikke så nøye med mål på melken)

karri, så mye du liker (jeg syns det er best med karri)

Lykke til! :)

Gjest Elextra
Skrevet
  skorpion1975 skrev (På 2.3.2008 den 10.02):

100 g smør (2 stk i fam.)

5 ss hvetemel

ca 5 dl melk, tynnes ut etterhvert som sausen blir tykk ( ta så mye melk du syns sausen er tykk nok, jeg er ikke så nøye med mål på melken)

karri, så mye du liker (jeg syns det er best med karri)

Lykke til! :)

Oi, den var feit! Pleier bare bruke et par skiseskjeer med smør, jeg.

Men du skulle kanskje til trådstarter og ikke til meg?

Annonse

Gjest trolline
Skrevet

Smelt smør...ha i mel...ca 2-3 spiseskjeer på en halv liter melk og rør godt inn.Salt pepper og muskat.Vi har også litt av Rekekraften i sausen og pynter med Reker! Noen skiver stekt Bacon på sausen er også kjempegodt! Litt ekstra Stas:0)

Gjest ViViola
Skrevet

Et par spiseskjeer med smør smeltes i gryta. Ta gryta vekk fra plata og rør inn 3-4 spiseskjeer med hvetemel. Ha oppi litt melk, sett gryta tilbake på plata (som ikke må være for varm!), og rør. Når det begynner å tykne, tar du litt mer melk, og så litt mer melk igjen når det koker opp. Ha i så mye melk du trenger for å få ønsket konsistens. Det må røres hele tiden.

Som andre sier - bytt ut litt av melken med fiskebollkraften, det gir bedre smak.

Smak til med salt og pepper til slutt.

Må småkoke 5-10 minutter, gjerne med fiskebollene oppi.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...