goss Skrevet 4. mars 2008 Skrevet 4. mars 2008 Håper her er noen som er flinke til å bake som kan hjelpe meg litt! Prøver å lage denne sjokolademoussekaken: http://www.aperitif.no/index.db2?id=67&oppskriften=34614 Har lagd bunnen etter oppskriften. Piska eggedosis, og blanda inn mandler, kakao og appelsinskall. Stekte litt lenger enn det stod men likevel ble den helt rå. Helt klissete. Det var derfor også umulig å få den ut av formen i en hel kake. Noen som ser om det kan være noe feil i oppskriften, eller som har noen logisk forklaring på hvorfor den ble rå? Har nemlig laget den en gang før og det samme skjedde da.. Det jeg gjorde sist var å bare forme den oppsmuldra kaken sammen, den ble da litt mindre enn springformen. Så når jeg tok på fyllet la det seg også rundt kaken og ut til formen. Så det ble en veldig fin og jevn kant og kaka både så fin ut (utenpå) og smakte godt. Men bunnen var jo likevel rå. Kan kanskje få vondt i magen av sånnt? Lurer på om jeg kan gjøre det samme denne gangen, eller om jeg bør begynne på nytt, og hva jeg evt må gjøre annerledes for at den skal bli riktig.. 0 Siter
Lillemus Skrevet 4. mars 2008 Skrevet 4. mars 2008 Jeg har oppskrift på en kake med lignende bunn og jeg skiller eggene, pisker eggedosis av plommer og sukker og pisker så eggehvitene stive og blander dem med malte nøtter eller mandler. Blander så det hele. Du kan jo prøve det? For jeg skjønner ikke helt at den blir rå hos deg, men det er mulig det er litt for mye med to hele egg? 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 4. mars 2008 Skrevet 4. mars 2008 Jeg har en lignende oppskrift der jeg bruker 5 eggehviter, 150 gram sukker og 150 gram mandler. Den røra deler jeg og har i to former. 30 min i ovnen. Du kan nok helt sikkert øke tiden endel neste gang. Hvordan ser kaka ut på toppen? Den skal sikkert være godt gylden. 0 Siter
goss Skrevet 4. mars 2008 Forfatter Skrevet 4. mars 2008 Begynte plutselig å lure på om den kanskje skal være sånn.. Er jo enkelte kaker som skal være seige. Er jo ikke mel i den.. Er det mel i de som dere lager? Hvordan kan jeg finne ut om det er meninga? Og kan jeg risikere å få magevondt viss ikke? (Skal spises av gravide og ammende...) 0 Siter
Debra-irl Skrevet 4. mars 2008 Skrevet 4. mars 2008 Kanskje det er meningen at du bare skal bruke eggehvitene? Stivpiske dem og så blande inn det andre? I de nøttebunnene jeg lager bruker jeg hvertfall bare eggehviten. 0 Siter
Jølsen Skrevet 5. mars 2008 Skrevet 5. mars 2008 Skjønner ikke at du må forsøke deg på å bake hele tiden jeg. Det er ikke noe vits i å prøve hele tiden, når det finnes så mye godt å få kjøpt som er ferdig. 0 Siter
Sofline Skrevet 5. mars 2008 Skrevet 5. mars 2008 Stekelengde i kakeoppskrifter er sjelden verdt noe her i huset. Jeg steker dem til de ikke er deigne lenger, noen ganger betyr det å fordoble stekelengden som står i oppskriften. 0 Siter
Jølsen Skrevet 5. mars 2008 Skrevet 5. mars 2008 Stekelengde i kakeoppskrifter er sjelden verdt noe her i huset. Jeg steker dem til de ikke er deigne lenger, noen ganger betyr det å fordoble stekelengden som står i oppskriften. Bruker du egg i kakene dine? 0 Siter
Sofline Skrevet 5. mars 2008 Skrevet 5. mars 2008 Bruker du egg i kakene dine? Hvis det står egg i oppskriften, ja. Hva har det med saken å gjøre? 0 Siter
Jølsen Skrevet 5. mars 2008 Skrevet 5. mars 2008 Hvis det står egg i oppskriften, ja. Hva har det med saken å gjøre? Ingenting, jeg bare lurte. Det kan jo hende at du glemte å ha egg i kakene dine, i allefall noen ganger. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.