Gjest ikke-kake-baker Skrevet 16. mars 2008 Skrevet 16. mars 2008 At det går an! Skal ha dåp, og tester ut et par kaker i helga, ENKLE kaker! Prøvde meg først på en bountykake. Gikk forsåvidt bra, men syns den var for søt/mektig. Bestemte meg for å lage en vanlig langpannekake (som jeg har fått fint til før), men å lage den i rund springform for at den skulle bli litt mer selskapelig. Oppskrifta sier stek i 20-30min men siden den var i springform og dermed dobbelt så tykk som vanlig stekte jeg den i 45 min. Tok den ut og avkjølte den, tok den ut av forma og den var RÅ. Så jeg putta den rett og slett tilbake i ovnen. Går det an det da? Dumt å bruke langpanneoppskrift på rund kake? Greit å steike kake så lenge eller blir den tørr? Skal jeg droppe denne kaka til dåpen eller hva gjør jeg?? Jeg er jo helt håpløs, en smule stressa for dåpen nå. 0 Siter
Gjest Angela26 Skrevet 16. mars 2008 Skrevet 16. mars 2008 Jeg vet ikke jeg altsà, men du kan sjekke ut denne linken. Masse kaker :-) http://www.mineoppskrifter.no/recipes.php?recipe_category=Kaker 0 Siter
cathlin Skrevet 16. mars 2008 Skrevet 16. mars 2008 Ja, du kan fint sette den inn igjen. Og ev. legge et bakepapir over så den ikke blir brent. Minner meg om en gang jeg hadde bursdag og skulle lage to kaker som begge ble mislykka, så jeg måtte lage dem om igjen. Skikkelig stress, og feiringen endte med at noen ble skikkelig sure og jeg ble lei meg. Siden den gang har jeg ikke giddet å lage noe kake på bursdagen min, jeg hater den dagen. Men nok om det! Håper det blir en fin barndåp og at du klarer å nyte det. Drit i at alle kakene skal bli perfekte. 0 Siter
Gjest ikke-kake-baker Skrevet 16. mars 2008 Skrevet 16. mars 2008 Ja, du kan fint sette den inn igjen. Og ev. legge et bakepapir over så den ikke blir brent. Minner meg om en gang jeg hadde bursdag og skulle lage to kaker som begge ble mislykka, så jeg måtte lage dem om igjen. Skikkelig stress, og feiringen endte med at noen ble skikkelig sure og jeg ble lei meg. Siden den gang har jeg ikke giddet å lage noe kake på bursdagen min, jeg hater den dagen. Men nok om det! Håper det blir en fin barndåp og at du klarer å nyte det. Drit i at alle kakene skal bli perfekte. Ble de sure for at kakene ikke var bra? Så utrolig frekt! Da skjønner jeg ihvertfall at du ble lei deg. Jeg er litt sånn at jeg må prøve om og om igjen til jeg får det til for å slippe å ha den følelsen av at jeg ikke får det til... 0 Siter
cathlin Skrevet 16. mars 2008 Skrevet 16. mars 2008 Ble de sure for at kakene ikke var bra? Så utrolig frekt! Da skjønner jeg ihvertfall at du ble lei deg. Jeg er litt sånn at jeg må prøve om og om igjen til jeg får det til for å slippe å ha den følelsen av at jeg ikke får det til... Det var ikke kakene de ble sure for. De ble nesten ikke rørt forresten. Jeg hadde stressa for å gjøre det hyggelig for alle og legge alt til rette for det, men den gang ei. Så moralen min var noe sånt som at selv om kakene er gode, er det ikke sikkert at stemningen blir god;-) MEN, du får det nok til etter hvert:-) Ikke gi deg hvis du syns det er morsomt å få til sånne ting. 0 Siter
gunrika Skrevet 16. mars 2008 Skrevet 16. mars 2008 Et lite tips for å se om sjokoladekaka er ferdig, stikk en strikkepinne el lign i kaka og se at det ikke henger deig på den. Er den uten deig, er kaka ferig 0 Siter
Gjest ikke-kake-baker Skrevet 16. mars 2008 Skrevet 16. mars 2008 Et lite tips for å se om sjokoladekaka er ferdig, stikk en strikkepinne el lign i kaka og se at det ikke henger deig på den. Er den uten deig, er kaka ferig ja jeg gjorde det, hang ikke deig igjen, så trodde det skulle gå bra. Men mulig at jeg ikke stakk den dypt nok. Men kan jeg trygt steke en sånn kake i f.eks en time uten at den blir tørr? Et spm til. Jeg stekte den litt til og tok på glasur. Tok en smakebit og den var fortsatt litt rå i midten. Har tenkt å fryse kaka. Kan jeg steke den litt til når jeg tar den opp fra fryseren? Med glasur altså? Glasuren består av sjokolade, smør, kaffe og melis. 0 Siter
tiliti Skrevet 16. mars 2008 Skrevet 16. mars 2008 ja jeg gjorde det, hang ikke deig igjen, så trodde det skulle gå bra. Men mulig at jeg ikke stakk den dypt nok. Men kan jeg trygt steke en sånn kake i f.eks en time uten at den blir tørr? Et spm til. Jeg stekte den litt til og tok på glasur. Tok en smakebit og den var fortsatt litt rå i midten. Har tenkt å fryse kaka. Kan jeg steke den litt til når jeg tar den opp fra fryseren? Med glasur altså? Glasuren består av sjokolade, smør, kaffe og melis. Glasuren vil smelte og renne av. Funker ikke. Jeg anbefaler sånne kaker fra pose, det fungerer utmerket. Og stikk hele veien ned til bånn når du tester. 0 Siter
Gjest lykke til Skrevet 16. mars 2008 Skrevet 16. mars 2008 Kan du få en venninne til å lage en kake? La kakene bli som de blir; det gjør ingenting om de ser hjemmelaget ut! Det er da bare et pluss. Kan du få kjøpt en kake? Hva med å kjøpe iskake? Det er godt sammen med kransekake. 0 Siter
Gjest ikke-kake-baker Skrevet 17. mars 2008 Skrevet 17. mars 2008 Kan du få en venninne til å lage en kake? La kakene bli som de blir; det gjør ingenting om de ser hjemmelaget ut! Det er da bare et pluss. Kan du få kjøpt en kake? Hva med å kjøpe iskake? Det er godt sammen med kransekake. Vi har mange kaker, bakt av min mor, min veninne ++. Så jeg kan egentlig godt la være å bake. Men poenget var egentlig mer at jeg hadde veldig lyst å lage en kake jeg også. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.