pærebrus Skrevet 18. mars 2008 Skrevet 18. mars 2008 Prøver meg på et nytt matspørsmål, denne gangen om lammelår. Har kjøpt et ferdig krydret lammelår uten ben som jeg tror jeg skal lage til i morgen. Men har aldri laget dette før, så lurer på som er godt som tilbehør. Lurte på gratinerte poteter og grønnsaker(har gulrot og brokkoli). Eller er det bedre med ovnsstekte poteter, og så en saus i tillegg? I tilfelle, hva slags saus? Ja, jeg finner flere tips i oppskrifter, men det er litt tryggere å høre det fra noen her. 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 18. mars 2008 Skrevet 18. mars 2008 Jeg ville hatt kokte mandelpoteter til og hjemmelaget saus! Lammekjøtt er sterkere i smaken enn oksekjøtt, så da passer det bedre med kokte poteter, mener jeg. Hadde det selv forrige søndag og det smakte helt nydelig! Lager brun saus og hiver oppi litt forskjellige krydder + litt brunost og litt melk....Blomkål, broccoli og rosenkål smaker deilig til 0 Siter
pærebrus Skrevet 18. mars 2008 Forfatter Skrevet 18. mars 2008 Jeg ville hatt kokte mandelpoteter til og hjemmelaget saus! Lammekjøtt er sterkere i smaken enn oksekjøtt, så da passer det bedre med kokte poteter, mener jeg. Hadde det selv forrige søndag og det smakte helt nydelig! Lager brun saus og hiver oppi litt forskjellige krydder + litt brunost og litt melk....Blomkål, broccoli og rosenkål smaker deilig til Ok, spørs om jeg kjører med saus da. Det er forøvrig en slik krydret sak, med basilikum, rosmarin og timian. Men det går vel greit med brun saus til dette også? Kan jo bruke sjyen fra stekingen i sausen. 0 Siter
flowy Skrevet 18. mars 2008 Skrevet 18. mars 2008 Ok, spørs om jeg kjører med saus da. Det er forøvrig en slik krydret sak, med basilikum, rosmarin og timian. Men det går vel greit med brun saus til dette også? Kan jo bruke sjyen fra stekingen i sausen. Jeg ville lagt poteter i skiver og gulrøtter i skiver i en form sammen med masse løk, hvitløk, rosmarin og timian. Dette kan steke sammen med steken (under) i 40-45 minutter. Jeg ville også servert en lett salat til, evt en gresk salat med fetaost. Jeg synes ikke at lammestek skal serveres med det samme tilbehøret som oksestek/skinkestek. :-) 0 Siter
pærebrus Skrevet 18. mars 2008 Forfatter Skrevet 18. mars 2008 Jeg ville lagt poteter i skiver og gulrøtter i skiver i en form sammen med masse løk, hvitløk, rosmarin og timian. Dette kan steke sammen med steken (under) i 40-45 minutter. Jeg ville også servert en lett salat til, evt en gresk salat med fetaost. Jeg synes ikke at lammestek skal serveres med det samme tilbehøret som oksestek/skinkestek. :-) Men da har du ikke saus til, bare poteter, gulrot osv., og salat? 0 Siter
flowy Skrevet 18. mars 2008 Skrevet 18. mars 2008 Men da har du ikke saus til, bare poteter, gulrot osv., og salat? Ja, fordi kraften fra steken (låret) renner nedi i formen til grønnsakene og det pleier å bli kjempesaftig. Trenger ikke saus da. :-) 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 18. mars 2008 Skrevet 18. mars 2008 Ok, spørs om jeg kjører med saus da. Det er forøvrig en slik krydret sak, med basilikum, rosmarin og timian. Men det går vel greit med brun saus til dette også? Kan jo bruke sjyen fra stekingen i sausen. Ja, jeg bruker sjyen i sausen, om det ikke er altfor mye hvitløkssmak i den.... Har gjerne lammelår fullstappet med hvitløksbåter 0 Siter
pærebrus Skrevet 18. mars 2008 Forfatter Skrevet 18. mars 2008 Ja, fordi kraften fra steken (låret) renner nedi i formen til grønnsakene og det pleier å bli kjempesaftig. Trenger ikke saus da. :-) Ja når jeg tenker over det så bruker jeg å gjøre dette når jeg lager hel kylling, da bruker jeg poteter, sellerirot og hvitløk. Blir samme opplegget da. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 18. mars 2008 Skrevet 18. mars 2008 Gratinerte poteter, og en kjempegod saus du lager med sjyen fra steika - mmmmmmm. 0 Siter
pærebrus Skrevet 19. mars 2008 Forfatter Skrevet 19. mars 2008 Gratinerte poteter, og en kjempegod saus du lager med sjyen fra steika - mmmmmmm. Hm, det var dette jeg hadde tenkt til først, så lurte jeg på å enten koke poteter eller lage ovnsstekte som de andre tipser om. Ble vanskelig dette. Får gruble på det under skituren etterpå 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.