Gjest gimyten Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 Blodsocker och insulinfrigöringen från mat påverkar inte fettinlagring eller fettförbränning. GI har alltså ingen inverkning på kroppsammansättningen. http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=56139.0 0 Siter
jubalong70 Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 Det finnes nok av dokumentasjon, og empiri på det motsatte. 0 Siter
laban Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 Det er masse forskning som viser at det med "evne" til å gå opp eller ned i vekt, er en sann individuell suppe av gener, forbrenning / stoffskifte, miljø og matvaner. Jeg synes ikke vi skal forlange at ett kosthold skal fungere for alle. Hver og en får finne sin hverdagsformel. 0 Siter
Gjest gimyten Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 Det finnes nok av dokumentasjon, og empiri på det motsatte. Och det var linkad til dokumentation på sajten 0 Siter
Gjest gimyten Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 Stemmer ikke på meg ihvertfall. Med tanke på nutrition: Det är bara mängden mat, och fördelningen av protein/karbo/fett som är av egentlig betydelse. 0 Siter
ruskesnusk Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 Jeg sliter litt med å lese svensk, men jeg får iallfall med meg hovedpoenget, GI påvirker ikke fettforbrenning og kroppssammensetning. Det er mulig det stemmer, jeg har ikke fagkunnskapen til å debattere det. Det spiller da heller ingen rolle, for det er ikke det som er problemet! For meg, må jeg tilføye, jeg påstår ikke å inneha den hele og fulle sannhet. GI påvirker mitt inntak av mat! Jo flere raske karbohydrater jeg putter i meg, jo mer sniker jeg i skapene på jakt etter mer å spise, helst junk, selvfølgelig. Spiser jeg derimot lavglykemisk holder jeg meg mett _og_ tilfreds lenge og har ikke behov for å småspise/snope. GI påvirker kanskje ikke fettprosent og kroppssammensentning direkte i laboratorieforsøk/teoretiske formler eller hvadetnåer de har brukt for å komme frem til denne konklusjonen, men raske karbohydrater påvirker meg til å overspise, ergo påvirker det både fettprosent og kroppssammensetning. Med andre ord posteren tar feil ;-) Nå er jo ikke det innlegget noen sannhet heller, men en samling med noen få undersøkelser som konkluderer med at det ikke spiller noen rolle for helsen om man bruker lav GI eller høy. -med visse unntak ser jeg, når jeg skummer fort gjennom. Han kunne sikkert ha hostet opp like mange som beviser det motsatte. 0 Siter
ruskesnusk Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 Det er masse forskning som viser at det med "evne" til å gå opp eller ned i vekt, er en sann individuell suppe av gener, forbrenning / stoffskifte, miljø og matvaner. Jeg synes ikke vi skal forlange at ett kosthold skal fungere for alle. Hver og en får finne sin hverdagsformel. Vel talt laban! 0 Siter
Gjest Valnøtt Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 Med tanke på nutrition: Det är bara mängden mat, och fördelningen av protein/karbo/fett som är av egentlig betydelse. Jepp. Men spiser jeg høy-gi mat så spiser jeg mye og legger på meg. da er jeg sulten hele tiden og har et voldsomt sug døgnet rundt etter mer høy-gi mat. Dessuten blir jeg trøtt og energiløs. Spiser jeg lav gi mat så spiser jeg mindre mat, tenke ikke på mat på samme måte, har ikke sug etter mat og går ned i vekt. Så for meg er lav gi mat nøkkelen til et sunt liv, og jeg sier dermed at for meg har gi stor betydning. For andre er det andre løsninger - vi er jo ikke like noen av oss. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 Jepp. Men spiser jeg høy-gi mat så spiser jeg mye og legger på meg. da er jeg sulten hele tiden og har et voldsomt sug døgnet rundt etter mer høy-gi mat. Dessuten blir jeg trøtt og energiløs. Spiser jeg lav gi mat så spiser jeg mindre mat, tenke ikke på mat på samme måte, har ikke sug etter mat og går ned i vekt. Så for meg er lav gi mat nøkkelen til et sunt liv, og jeg sier dermed at for meg har gi stor betydning. For andre er det andre løsninger - vi er jo ikke like noen av oss. Jeg har samme erfaringen, men kanskje ikke like sterkt som deg. Men om jeg skjeler litt til GI og kutter de kjappe karbohydratene, får jeg mye mindre matsug og føler meg kvikkere. Om jeg kjører innpå masse høy GI-mat, blir jeg slappere og sultnere - og får oftere hodepine. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 Och det var linkad til dokumentation på sajten http://www.tidsskriftet.no/index.php?vp_SEKS_ID=923117 http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/foods/grains/gigl.html http://www.dagensmedisin.no/nyheter/2008/02/22/anbefalt-diabeteskost-gir-/index.xml http://www.matoghelse.no/index.php?cat=48969&id=311454 http://www.kostreform.no/ http://www.kostreform.no/ Vil du har mer? Ja, det er foreløpig ikke så veldig mye forskning på dette området. Likevel vil leger, overvektige, diabetikere og andre vitne om at et kosthold med hovedvekt på lav-glykemisk mat hjelpe til med å holde blodsukkeret stabilt, og øke vekttap hos de som er overvektige. 0 Siter
Gjest gimyten Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 http://www.tidsskriftet.no/index.php?vp_SEKS_ID=923117 http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/foods/grains/gigl.html http://www.dagensmedisin.no/nyheter/2008/02/22/anbefalt-diabeteskost-gir-/index.xml http://www.matoghelse.no/index.php?cat=48969&id=311454 http://www.kostreform.no/ http://www.kostreform.no/ Vil du har mer? Ja, det er foreløpig ikke så veldig mye forskning på dette området. Likevel vil leger, overvektige, diabetikere og andre vitne om at et kosthold med hovedvekt på lav-glykemisk mat hjelpe til med å holde blodsukkeret stabilt, og øke vekttap hos de som er overvektige. Blodsocker och insulinfrigöringen från mat påverkar inte fettinlagring eller fettförbränning. GI har alltså ingen inverkning på kroppsammansättningen. Det är givetvis ingen dokumentation du framlagt på det motsatta fall, bara reklam för at tjäna pängar på diet. 0 Siter
ruskesnusk Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 Blodsocker och insulinfrigöringen från mat påverkar inte fettinlagring eller fettförbränning. GI har alltså ingen inverkning på kroppsammansättningen. Det är givetvis ingen dokumentation du framlagt på det motsatta fall, bara reklam för at tjäna pängar på diet. Du har misforstått gimyten. Det er ingen som tjener penger på at jeg spiser lavglykemisk fremfor høyglykemisk. Snarere tvertimot. Snop og junkfoodprodusentene taper på det. Du må gjerne spise lavglykemisk og kose deg med det hvis det virker for deg, men kom ikke her og kom her og fortell meg at det ikke har noen betydning å spise høyglykemisk. Jeg går jo rundt som et vandrende bevis for at det gjør det ;-) 0 Siter
fyrlykt Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 Jeg hører heller på min egen kropp en overbetalte forskere 0 Siter
Gjest Valnøtt Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 Blodsocker och insulinfrigöringen från mat påverkar inte fettinlagring eller fettförbränning. GI har alltså ingen inverkning på kroppsammansättningen. Det är givetvis ingen dokumentation du framlagt på det motsatta fall, bara reklam för at tjäna pängar på diet. Hvem er det som tjener penger på at jeg kjøper egg istedenfor brød på butikken??? Iallefall ikke de som driver forskning på lav gi mat. 0 Siter
Gjest Valnøtt Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 Jeg har samme erfaringen, men kanskje ikke like sterkt som deg. Men om jeg skjeler litt til GI og kutter de kjappe karbohydratene, får jeg mye mindre matsug og føler meg kvikkere. Om jeg kjører innpå masse høy GI-mat, blir jeg slappere og sultnere - og får oftere hodepine. Hodepinen ja - den glemte jeg å nevne - med lav gi mat har jeg kunnet slutte med migrenemedisiner :-) 0 Siter
Speak Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 Høyt blodsukker gir høy forbrenning. Lavt blodsukker gir lav forbrenning. Dette trodde jeg var veldokumentert, og faktisk noe som i hvertfall de fleste som forsker på dette er enige om. For å få høyt blodsukker _som varer lenge_ trenger du lavglykemisk mat. (Sukker får blodsukkeret rett i været, men også rett i kjelleren veldig fort) De fleste ernæringsguruer er jo veldig enige om å spise grovt og grønt (= lavglykemisk) + spise ofte nok (= holde blodsukkeret sabilt) 0 Siter
Gjest Valnøtt Skrevet 2. juni 2008 Skrevet 2. juni 2008 Høyt blodsukker gir høy forbrenning. Lavt blodsukker gir lav forbrenning. Dette trodde jeg var veldokumentert, og faktisk noe som i hvertfall de fleste som forsker på dette er enige om. For å få høyt blodsukker _som varer lenge_ trenger du lavglykemisk mat. (Sukker får blodsukkeret rett i været, men også rett i kjelleren veldig fort) De fleste ernæringsguruer er jo veldig enige om å spise grovt og grønt (= lavglykemisk) + spise ofte nok (= holde blodsukkeret sabilt) ''Høyt blodsukker gir høy forbrenning. Lavt blodsukker gir lav forbrenning. '' Det skjønte jeg ikke? Det er aktivitetsnivået som gir forbrenningen såvidt jeg vet? Hvis du bytter ut forbrenning med fettlagring så stemmer det bedre? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 4. juni 2008 Skrevet 4. juni 2008 Det er masse forskning som viser at det med "evne" til å gå opp eller ned i vekt, er en sann individuell suppe av gener, forbrenning / stoffskifte, miljø og matvaner. Jeg synes ikke vi skal forlange at ett kosthold skal fungere for alle. Hver og en får finne sin hverdagsformel. Enig ) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.