Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det er masse forskning som viser at det med "evne" til å gå opp eller ned i vekt, er en sann individuell suppe av gener, forbrenning / stoffskifte, miljø og matvaner.

Jeg synes ikke vi skal forlange at ett kosthold skal fungere for alle. Hver og en får finne sin hverdagsformel.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/307778-myten-om-gi/#findComment-2503497
Del på andre sider

Annonse

Jeg sliter litt med å lese svensk, men jeg får iallfall med meg hovedpoenget, GI påvirker ikke fettforbrenning og kroppssammensetning. Det er mulig det stemmer, jeg har ikke fagkunnskapen til å debattere det. Det spiller da heller ingen rolle, for det er ikke det som er problemet! For meg, må jeg tilføye, jeg påstår ikke å inneha den hele og fulle sannhet.

GI påvirker mitt inntak av mat! Jo flere raske karbohydrater jeg putter i meg, jo mer sniker jeg i skapene på jakt etter mer å spise, helst junk, selvfølgelig. Spiser jeg derimot lavglykemisk holder jeg meg mett _og_ tilfreds lenge og har ikke behov for å småspise/snope.

GI påvirker kanskje ikke fettprosent og kroppssammensentning direkte i laboratorieforsøk/teoretiske formler eller hvadetnåer de har brukt for å komme frem til denne konklusjonen, men raske karbohydrater påvirker meg til å overspise, ergo påvirker det både fettprosent og kroppssammensetning. Med andre ord posteren tar feil ;-)

Nå er jo ikke det innlegget noen sannhet heller, men en samling med noen få undersøkelser som konkluderer med at det ikke spiller noen rolle for helsen om man bruker lav GI eller høy. -med visse unntak ser jeg, når jeg skummer fort gjennom. Han kunne sikkert ha hostet opp like mange som beviser det motsatte.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/307778-myten-om-gi/#findComment-2503508
Del på andre sider

Det er masse forskning som viser at det med "evne" til å gå opp eller ned i vekt, er en sann individuell suppe av gener, forbrenning / stoffskifte, miljø og matvaner.

Jeg synes ikke vi skal forlange at ett kosthold skal fungere for alle. Hver og en får finne sin hverdagsformel.

Vel talt laban!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/307778-myten-om-gi/#findComment-2503509
Del på andre sider

Gjest Valnøtt

Med tanke på nutrition: Det är bara mängden mat, och fördelningen av protein/karbo/fett som är av egentlig betydelse.

Jepp. Men spiser jeg høy-gi mat så spiser jeg mye og legger på meg. da er jeg sulten hele tiden og har et voldsomt sug døgnet rundt etter mer høy-gi mat. Dessuten blir jeg trøtt og energiløs.

Spiser jeg lav gi mat så spiser jeg mindre mat, tenke ikke på mat på samme måte, har ikke sug etter mat og går ned i vekt. Så for meg er lav gi mat nøkkelen til et sunt liv, og jeg sier dermed at for meg har gi stor betydning.

For andre er det andre løsninger - vi er jo ikke like noen av oss.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/307778-myten-om-gi/#findComment-2503520
Del på andre sider

Mrs. Wallace

Jepp. Men spiser jeg høy-gi mat så spiser jeg mye og legger på meg. da er jeg sulten hele tiden og har et voldsomt sug døgnet rundt etter mer høy-gi mat. Dessuten blir jeg trøtt og energiløs.

Spiser jeg lav gi mat så spiser jeg mindre mat, tenke ikke på mat på samme måte, har ikke sug etter mat og går ned i vekt. Så for meg er lav gi mat nøkkelen til et sunt liv, og jeg sier dermed at for meg har gi stor betydning.

For andre er det andre løsninger - vi er jo ikke like noen av oss.

Jeg har samme erfaringen, men kanskje ikke like sterkt som deg. Men om jeg skjeler litt til GI og kutter de kjappe karbohydratene, får jeg mye mindre matsug og føler meg kvikkere. Om jeg kjører innpå masse høy GI-mat, blir jeg slappere og sultnere - og får oftere hodepine.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/307778-myten-om-gi/#findComment-2503522
Del på andre sider

Och det var linkad til dokumentation på sajten

http://www.tidsskriftet.no/index.php?vp_SEKS_ID=923117

http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/foods/grains/gigl.html

http://www.dagensmedisin.no/nyheter/2008/02/22/anbefalt-diabeteskost-gir-/index.xml

http://www.matoghelse.no/index.php?cat=48969&id=311454

http://www.kostreform.no/

http://www.kostreform.no/

Vil du har mer?

Ja, det er foreløpig ikke så veldig mye forskning på dette området. Likevel vil leger, overvektige, diabetikere og andre vitne om at et kosthold med hovedvekt på lav-glykemisk mat hjelpe til med å holde blodsukkeret stabilt, og øke vekttap hos de som er overvektige.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/307778-myten-om-gi/#findComment-2503532
Del på andre sider

Gjest gimyten

http://www.tidsskriftet.no/index.php?vp_SEKS_ID=923117

http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/foods/grains/gigl.html

http://www.dagensmedisin.no/nyheter/2008/02/22/anbefalt-diabeteskost-gir-/index.xml

http://www.matoghelse.no/index.php?cat=48969&id=311454

http://www.kostreform.no/

http://www.kostreform.no/

Vil du har mer?

Ja, det er foreløpig ikke så veldig mye forskning på dette området. Likevel vil leger, overvektige, diabetikere og andre vitne om at et kosthold med hovedvekt på lav-glykemisk mat hjelpe til med å holde blodsukkeret stabilt, og øke vekttap hos de som er overvektige.

Blodsocker och insulinfrigöringen från mat påverkar inte fettinlagring eller fettförbränning. GI har alltså ingen inverkning på kroppsammansättningen. Det är givetvis ingen dokumentation du framlagt på det motsatta fall, bara reklam för at tjäna pängar på diet.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/307778-myten-om-gi/#findComment-2503535
Del på andre sider

Blodsocker och insulinfrigöringen från mat påverkar inte fettinlagring eller fettförbränning. GI har alltså ingen inverkning på kroppsammansättningen. Det är givetvis ingen dokumentation du framlagt på det motsatta fall, bara reklam för at tjäna pängar på diet.

Du har misforstått gimyten. Det er ingen som tjener penger på at jeg spiser lavglykemisk fremfor høyglykemisk. Snarere tvertimot. Snop og junkfoodprodusentene taper på det.

Du må gjerne spise lavglykemisk og kose deg med det hvis det virker for deg, men kom ikke her og kom her og fortell meg at det ikke har noen betydning å spise høyglykemisk. Jeg går jo rundt som et vandrende bevis for at det gjør det ;-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/307778-myten-om-gi/#findComment-2503537
Del på andre sider

Annonse

Gjest Valnøtt

Blodsocker och insulinfrigöringen från mat påverkar inte fettinlagring eller fettförbränning. GI har alltså ingen inverkning på kroppsammansättningen. Det är givetvis ingen dokumentation du framlagt på det motsatta fall, bara reklam för at tjäna pängar på diet.

Hvem er det som tjener penger på at jeg kjøper egg istedenfor brød på butikken??? Iallefall ikke de som driver forskning på lav gi mat.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/307778-myten-om-gi/#findComment-2503540
Del på andre sider

Gjest Valnøtt

Jeg har samme erfaringen, men kanskje ikke like sterkt som deg. Men om jeg skjeler litt til GI og kutter de kjappe karbohydratene, får jeg mye mindre matsug og føler meg kvikkere. Om jeg kjører innpå masse høy GI-mat, blir jeg slappere og sultnere - og får oftere hodepine.

Hodepinen ja - den glemte jeg å nevne - med lav gi mat har jeg kunnet slutte med migrenemedisiner :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/307778-myten-om-gi/#findComment-2503549
Del på andre sider

Høyt blodsukker gir høy forbrenning. Lavt blodsukker gir lav forbrenning. Dette trodde jeg var veldokumentert, og faktisk noe som i hvertfall de fleste som forsker på dette er enige om.

For å få høyt blodsukker _som varer lenge_ trenger du lavglykemisk mat. (Sukker får blodsukkeret rett i været, men også rett i kjelleren veldig fort)

De fleste ernæringsguruer er jo veldig enige om å spise grovt og grønt (= lavglykemisk) + spise ofte nok (= holde blodsukkeret sabilt)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/307778-myten-om-gi/#findComment-2503665
Del på andre sider

Gjest Valnøtt

Høyt blodsukker gir høy forbrenning. Lavt blodsukker gir lav forbrenning. Dette trodde jeg var veldokumentert, og faktisk noe som i hvertfall de fleste som forsker på dette er enige om.

For å få høyt blodsukker _som varer lenge_ trenger du lavglykemisk mat. (Sukker får blodsukkeret rett i været, men også rett i kjelleren veldig fort)

De fleste ernæringsguruer er jo veldig enige om å spise grovt og grønt (= lavglykemisk) + spise ofte nok (= holde blodsukkeret sabilt)

''Høyt blodsukker gir høy forbrenning. Lavt blodsukker gir lav forbrenning. ''

Det skjønte jeg ikke?

Det er aktivitetsnivået som gir forbrenningen såvidt jeg vet? Hvis du bytter ut forbrenning med fettlagring så stemmer det bedre?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/307778-myten-om-gi/#findComment-2503732
Del på andre sider

candyqueen_83

Det er masse forskning som viser at det med "evne" til å gå opp eller ned i vekt, er en sann individuell suppe av gener, forbrenning / stoffskifte, miljø og matvaner.

Jeg synes ikke vi skal forlange at ett kosthold skal fungere for alle. Hver og en får finne sin hverdagsformel.

Enig :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/307778-myten-om-gi/#findComment-2505590
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...