Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Aimabel

Men hvordan grillpanne er det du har da, er det jern eller hvilket materiale? Vi har jernpanne og den skal ikke vaskes, bare skylles og tørkes og smøres inn med olje. Likevel må man ha endel stekefett når man lager mat. Jerngrillpanne har jevn og fin varme og egner seg godt til fin saftig biff.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/308131-grillpanne/#findComment-2507221
Del på andre sider

Men hvordan grillpanne er det du har da, er det jern eller hvilket materiale? Vi har jernpanne og den skal ikke vaskes, bare skylles og tørkes og smøres inn med olje. Likevel må man ha endel stekefett når man lager mat. Jerngrillpanne har jevn og fin varme og egner seg godt til fin saftig biff.

Jern tror jeg. Jeg skjønner jo at rillene gjør at det kommer luft til under og at det sikkert gjør noe med det som stekes, men hva er poenget liksom? Biff spiser vi nesten aldri så dersom det er hovedpoenget med panna så blir den nok stående...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/308131-grillpanne/#findComment-2507224
Del på andre sider

Gjest Aimabel

Jern tror jeg. Jeg skjønner jo at rillene gjør at det kommer luft til under og at det sikkert gjør noe med det som stekes, men hva er poenget liksom? Biff spiser vi nesten aldri så dersom det er hovedpoenget med panna så blir den nok stående...

Hvis den er veldig tung så er det jern:-) Du kan steke altmulig i den, men det er jo det at man trenger mer fett enn til panner med slipp-lett-belegg

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/308131-grillpanne/#findComment-2507241
Del på andre sider

Hvis den er veldig tung så er det jern:-) Du kan steke altmulig i den, men det er jo det at man trenger mer fett enn til panner med slipp-lett-belegg

Kan vel ikke steke egg og pannekaker? ;o) Men steker den bedre enn en vanlig panne? For det må jo være et poeng med denne rillete bunnen.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/308131-grillpanne/#findComment-2507250
Del på andre sider

Gjest Aimabel

Kan vel ikke steke egg og pannekaker? ;o) Men steker den bedre enn en vanlig panne? For det må jo være et poeng med denne rillete bunnen.

Har jobbet i butikk som solgte sånne panner, men det er lenge siden så jeg husker ikke salgsargumentet, annet enn at kjøttet skal bli mer saftig og stekingen gir jevn varme, og bedre resultat.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/308131-grillpanne/#findComment-2507254
Del på andre sider

Annonse

Grillpanne i jern et flott verktøy på kjøkkenet. Vi bruker det mye her i huset. Du kan bruke den til kjøtt, fisk (eks. laks) og pølser. Jeg ser at du får noen svar her som sier at du skal bruke en del fett. Det er feil, har du for mye fett i panna får du ikke grilleffekten. En av de store fordelene med en grillpanne er jo at du faktisk kan redusere fettbruken. Skal du grille en biff eller lignende så kan du spraye panna med litt formfett. Det skal ikke være så mye fett at det flyter i panna, bare et tynt lag. Når du legger kjøttet i panna så stekes det fint på rillene, og det som måtte dryppe fra kjøttet (eller fisken) legger seg nede i fordypningene. I og med at panna er varmere nede i fordypningene så "brennes" disse kjøttsaftene/fettet og gir en liten røykeffekt, omtrent som en grill.

Brukt riktig så får du mat med mer smak og mindre fett. Det blir også saftigere, fordi du ikke "presser" kjøttet så mye som i en vanlig panne, på grunn av at steketemperaturen blir lavere. Også blir det jo så vakkert mønster på biffen. Skal du imponere så kan du snu kjøttet 90 grader når du snur det, og få et perfekt rutemønster ;-) Du kan ikke bruke panna til egg eller pannekaker. Men du kan jo grille grønnsaker, prøv skiver av squash og aubergine. Temperaturen skal være middels høy, prøv deg frem. Eneste ulempen jeg kommer på med grillpanne, er at det kan bli en del stekeos, særlig hvis du har litt for høy temperatur.

Lykke til med den nye grillpanna, håper du blir like frelst som det vi er her i huset.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/308131-grillpanne/#findComment-2507271
Del på andre sider

candyqueen_83

Jern tror jeg. Jeg skjønner jo at rillene gjør at det kommer luft til under og at det sikkert gjør noe med det som stekes, men hva er poenget liksom? Biff spiser vi nesten aldri så dersom det er hovedpoenget med panna så blir den nok stående...

Hvorfor kjøpte dere panna i det hele tatt? Når dere ikke vet hva den skal brukes til? Lønner seg å spørre på forhånd da :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/308131-grillpanne/#findComment-2507501
Del på andre sider

Annonse

Grillpanne i jern et flott verktøy på kjøkkenet. Vi bruker det mye her i huset. Du kan bruke den til kjøtt, fisk (eks. laks) og pølser. Jeg ser at du får noen svar her som sier at du skal bruke en del fett. Det er feil, har du for mye fett i panna får du ikke grilleffekten. En av de store fordelene med en grillpanne er jo at du faktisk kan redusere fettbruken. Skal du grille en biff eller lignende så kan du spraye panna med litt formfett. Det skal ikke være så mye fett at det flyter i panna, bare et tynt lag. Når du legger kjøttet i panna så stekes det fint på rillene, og det som måtte dryppe fra kjøttet (eller fisken) legger seg nede i fordypningene. I og med at panna er varmere nede i fordypningene så "brennes" disse kjøttsaftene/fettet og gir en liten røykeffekt, omtrent som en grill.

Brukt riktig så får du mat med mer smak og mindre fett. Det blir også saftigere, fordi du ikke "presser" kjøttet så mye som i en vanlig panne, på grunn av at steketemperaturen blir lavere. Også blir det jo så vakkert mønster på biffen. Skal du imponere så kan du snu kjøttet 90 grader når du snur det, og få et perfekt rutemønster ;-) Du kan ikke bruke panna til egg eller pannekaker. Men du kan jo grille grønnsaker, prøv skiver av squash og aubergine. Temperaturen skal være middels høy, prøv deg frem. Eneste ulempen jeg kommer på med grillpanne, er at det kan bli en del stekeos, særlig hvis du har litt for høy temperatur.

Lykke til med den nye grillpanna, håper du blir like frelst som det vi er her i huset.

Jeg skjønte det måtte være en grunn til rillene i bunnen ja. :o) Takk for super forklaring! Da skal jeg prøve den på selvfisket ørret i dag! *Slafse*

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/308131-grillpanne/#findComment-2507792
Del på andre sider

Jeg bruker ikke noe på min grillpanne.

Plasserer bare kjøttet (evt fisken) rett på rillene.

Saftig og godt *yum*

Min favoritt er kyllingfilet :-)

Vasker den med vann etter at panne er kjølt ned

Prøvde å steke ørret på den i dag og det var ikke veldig vellykket. Når jeg steker den i vanlig stekepanne blir skinnet sprøtt og godt, i grillpanna ble det bare mjukt og ekkelt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/308131-grillpanne/#findComment-2507918
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...