Gå til innhold

med hva


Gjest moonalisa

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Nosferatu

Jeg er ikke utdannet ernærings fysiolog, men tror jeg kan svare på dette.

Vitamin E kalles også Tokoferol. Det er en livsviktig antioksidant, og viktig for energi produksjonen og bevaring av helsen.

E-vitamin lagres bare kort tid i kroppen, så den må tilføres jevnlig. Helst på daglig basis.

E-vitamin finnes i soyabønner, hvetekim, brokkoli, egg, hele korn, vegetabilske oljer, og en del grønne blader.

Det er best om disse er ferske, da harske matvarer er dårlige E-vitamin kilder.

E-vitamin beskytter mot oksidering, nevrologiske forstyrrelser, hjerte og kar sykdommer, hudproblemer og er antikoagulerende.

Det daglige inntaket bør være mellom 30 IE og 600 IE.

Mer enn 600 IE pr. dag kan være giftig, og bør kun tas i samråd med lege.

Jeg for min del bruker multivitamin kompleks. Det synes jeg er greiest, og man slipper å lide av vitamin mangel.

Mvh.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Janne Kvammen, Klinisk Ernæringsfysiolog

Hei moonalisa

Gode kilder til vitamin E er margarin og vegetabilske oljer (f.eks olivenolje, solsikkeolje og soyaolje). Du får også vitamin E fra tran, solsikkefrø, hasselnøtter, mandler, sammalt mel og eggeplomme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...