pærebrus Skrevet 12. juni 2008 Skrevet 12. juni 2008 Husker det har vært så mye prat om ostekaka til Gemini(?). Noen som kan legge ut oppskriften på den? Får ikke opp noe når jeg prøver å søke. På forhånd takk! 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 12. juni 2008 Skrevet 12. juni 2008 Jeg fant den ved og søke her jeg. Jeg synes kaka er knallgod ) Jeg bruker bare en pakke av alt, altså en pakke philadelphiaost, 200 gr. GEMINIS OSTEKAKE - 1 - 1 1/2 pk Bixit eller annen søt havrekjeks - 125-150gr romtemperert smør * Blandes godt, og trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm) - 250 g Philadelphia-ost - 1 boks creme fraiche - 125 gr melis - 1 ts vaniljesukker * Kjøres i miksmaster - 1 pk sitrongelé (eller stikkelsbærgele) kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. * Tilsett geléen i resten av røra, tynn stråle mens miksmasteren går. - 2,5 dl fløte, piskes og tilsettes resten. * Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele (ev. annen gele) oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Den blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn... 0 Siter
pærebrus Skrevet 12. juni 2008 Forfatter Skrevet 12. juni 2008 [quote name=Shira )' timestamp='1213293539' post='3898364] Jeg fant den ved og søke her jeg. Jeg synes kaka er knallgod ) Jeg bruker bare en pakke av alt, altså en pakke philadelphiaost, 200 gr. GEMINIS OSTEKAKE - 1 - 1 1/2 pk Bixit eller annen søt havrekjeks - 125-150gr romtemperert smør * Blandes godt, og trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm) - 250 g Philadelphia-ost - 1 boks creme fraiche - 125 gr melis - 1 ts vaniljesukker * Kjøres i miksmaster - 1 pk sitrongelé (eller stikkelsbærgele) kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. * Tilsett geléen i resten av røra, tynn stråle mens miksmasteren går. - 2,5 dl fløte, piskes og tilsettes resten. * Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele (ev. annen gele) oppå kaka. Lag gele fra 2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Den blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn... Ah, takk skal du ha! Oppdaget at ved å bruke søkefeltet oppe til høyre her så blir det bare søkt i artikler(?). Visste ikke at jeg måtte inn på søk-funksjonen. Jaja, da vet jeg det. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 12. juni 2008 Skrevet 12. juni 2008 Ah, takk skal du ha! Oppdaget at ved å bruke søkefeltet oppe til høyre her så blir det bare søkt i artikler(?). Visste ikke at jeg måtte inn på søk-funksjonen. Jaja, da vet jeg det. Den er knallgod ) Jeg som ikke spiste ostekake før elsker det nå. Alle her i huset elsker den kaka. Da jeg nylig laget kake til en konfirmasjon vi var i ble det nesten litt pinlig, for alle som bor her i huset forsynte seg av nettopp den kaka ;o) Unntatt meg da. 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 12. juni 2008 Skrevet 12. juni 2008 Ah, takk skal du ha! Oppdaget at ved å bruke søkefeltet oppe til høyre her så blir det bare søkt i artikler(?). Visste ikke at jeg måtte inn på søk-funksjonen. Jaja, da vet jeg det. Jeg lærer stadig noe nytt jeg ) Forresten så bruker jeg bare 1 pakke gele som lokk. Etter jeg begynte med denne oppskriften, blir jeg alltid bedt om å lage ostekake til diverse anledninger. Også jeg da, som ellers aldri blir spurt, for jeg er ingen kakebaker. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 12. juni 2008 Skrevet 12. juni 2008 [quote name=Shira )' timestamp='1213295340' post='3898413] Jeg lærer stadig noe nytt jeg ) Forresten så bruker jeg bare 1 pakke gele som lokk. Etter jeg begynte med denne oppskriften, blir jeg alltid bedt om å lage ostekake til diverse anledninger. Også jeg da, som ellers aldri blir spurt, for jeg er ingen kakebaker. Jeg synes også det holder med 1 pakke gele til lokk. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.