pekkaline Skrevet 19. juni 2008 Skrevet 19. juni 2008 Og maten bør være rimelig og kjapp å få laget istand. Pengene til maten tas fra klassekassen (8.trinn ) pga de er på dugnadstur. Brødmat og pålegg medbringes. Vi skal kjøre bil ca fire timer så jeg regner med at de er skrubbsultne når vi kommer frem. Pølser i brød er en enkel sak, men det tar vi dagen etter før vi drar hjem igjen. Forslag tar jeg imot med takk 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 19. juni 2008 Skrevet 19. juni 2008 Har aldri selv laget pizzasnurrer, men synes det er godt! . Tar jo litt tid å lage (antar jeg), men er jo deilig enkelt å ta frem. 0 Siter
pekkaline Skrevet 19. juni 2008 Forfatter Skrevet 19. juni 2008 Har aldri selv laget pizzasnurrer, men synes det er godt! . Tar jo litt tid å lage (antar jeg), men er jo deilig enkelt å ta frem. Det høres godt ut og pizza har vært i tankene, men det tar litt tid å tilberede.... Kan slike pizzasnurrer lages i forveien og pakkes med tro? 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 19. juni 2008 Skrevet 19. juni 2008 Det høres godt ut og pizza har vært i tankene, men det tar litt tid å tilberede.... Kan slike pizzasnurrer lages i forveien og pakkes med tro? Ja, det må vel kunne gjøres!? Men som sagt innledningsvis er ikke dette min spesialitet. Et tips, som gjelder all bakst: Pakk dem inn i papir før du legger dem i plast, så beholder de bedre litt av sprøheten. 0 Siter
pekkaline Skrevet 19. juni 2008 Forfatter Skrevet 19. juni 2008 Ja, det må vel kunne gjøres!? Men som sagt innledningsvis er ikke dette min spesialitet. Et tips, som gjelder all bakst: Pakk dem inn i papir før du legger dem i plast, så beholder de bedre litt av sprøheten. Takk for tips! 0 Siter
Gjest mammamiaaa Skrevet 19. juni 2008 Skrevet 19. juni 2008 Kok lapskaus eller betasuppe og ha på termoser, rykende varmt og deilig når dere kommer frem :-) 0 Siter
pekkaline Skrevet 19. juni 2008 Forfatter Skrevet 19. juni 2008 Kok lapskaus eller betasuppe og ha på termoser, rykende varmt og deilig når dere kommer frem :-) Ja det kunne vært noe, men jeg vet om minst to som ikke er så begeistret for det. Men takk for tips 0 Siter
jubalong70 Skrevet 19. juni 2008 Skrevet 19. juni 2008 En gryterett av noe slag, servert med godt grovt brød. 0 Siter
Gjest Håper du kan bruke tipset :) Skrevet 19. juni 2008 Skrevet 19. juni 2008 Har det perfekte forslaget: Kok opp litt pastaskruer (tar 15 min) Mens det koker skjærer du opp en boks med skinke (et dyrere alternativ er å kjøpe ferdigkutta i plastboks) Skjær opp litt rød paprika (ikke for smått - da det må være lett å plukke vekk for de som ikke like det). Sil av vannet, hell matfløte over, og dryss i litt krydder (Aromat fra Knorr eller piffi eller noe lignende). La det småputre noen minutter, så alt blir varm og fløten får mulighet til å trekke litt inn i pastaen. Alternativt lager du dette FØR dere reiser og serverer kaldt sammen med varme baguetter. Ungene her i huset (og de voksne) digger det. Vanligvis til 4- stk, bruker jeg ca 1/3 del av pakken (av og til halve pakken) En boks med skinke, og en paprika og en pakke matfløte. Dere bør vel fordoble porsjonen? Som sagt smaker kjempegodt kaldt også, og oppleves som en "skikkelig" middag. 0 Siter
pekkaline Skrevet 19. juni 2008 Forfatter Skrevet 19. juni 2008 Har det perfekte forslaget: Kok opp litt pastaskruer (tar 15 min) Mens det koker skjærer du opp en boks med skinke (et dyrere alternativ er å kjøpe ferdigkutta i plastboks) Skjær opp litt rød paprika (ikke for smått - da det må være lett å plukke vekk for de som ikke like det). Sil av vannet, hell matfløte over, og dryss i litt krydder (Aromat fra Knorr eller piffi eller noe lignende). La det småputre noen minutter, så alt blir varm og fløten får mulighet til å trekke litt inn i pastaen. Alternativt lager du dette FØR dere reiser og serverer kaldt sammen med varme baguetter. Ungene her i huset (og de voksne) digger det. Vanligvis til 4- stk, bruker jeg ca 1/3 del av pakken (av og til halve pakken) En boks med skinke, og en paprika og en pakke matfløte. Dere bør vel fordoble porsjonen? Som sagt smaker kjempegodt kaldt også, og oppleves som en "skikkelig" middag. Det hørtes ikke vrient ut å få til, og jeg har skrevet det ut her Nå står valget mellom dette og min tanke om spaghetti med kjøttsaus og baguetter. Vurderte å steke kjøttdeigen i kveld og legge den i frysen så den klarer en tur i kjølebagen. Tusen takk for tips 0 Siter
pekkaline Skrevet 19. juni 2008 Forfatter Skrevet 19. juni 2008 En gryterett av noe slag, servert med godt grovt brød. Takk, ja tanken har streifet meg. Må alternativt lage pasta i tillegg til ris som enkelte ikke kan ha.... 0 Siter
Gjest Håper du kan bruke tipset :) Skrevet 19. juni 2008 Skrevet 19. juni 2008 Det hørtes ikke vrient ut å få til, og jeg har skrevet det ut her Nå står valget mellom dette og min tanke om spaghetti med kjøttsaus og baguetter. Vurderte å steke kjøttdeigen i kveld og legge den i frysen så den klarer en tur i kjølebagen. Tusen takk for tips det som er saken med denne superenkle retten er at den på tross av bare fire ingredienser smaker kjempegodt og er litt "annerledes" i all sin enkelhet Barna sine venner er alltid superbegeistret for å smake denne "eksotiske" retten he- he 0 Siter
pekkaline Skrevet 19. juni 2008 Forfatter Skrevet 19. juni 2008 det som er saken med denne superenkle retten er at den på tross av bare fire ingredienser smaker kjempegodt og er litt "annerledes" i all sin enkelhet Barna sine venner er alltid superbegeistret for å smake denne "eksotiske" retten he- he Om ikke det blir denne på turen så skal den uansett prøves Fint med nye ting på middagsbordet 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 19. juni 2008 Skrevet 19. juni 2008 Har det perfekte forslaget: Kok opp litt pastaskruer (tar 15 min) Mens det koker skjærer du opp en boks med skinke (et dyrere alternativ er å kjøpe ferdigkutta i plastboks) Skjær opp litt rød paprika (ikke for smått - da det må være lett å plukke vekk for de som ikke like det). Sil av vannet, hell matfløte over, og dryss i litt krydder (Aromat fra Knorr eller piffi eller noe lignende). La det småputre noen minutter, så alt blir varm og fløten får mulighet til å trekke litt inn i pastaen. Alternativt lager du dette FØR dere reiser og serverer kaldt sammen med varme baguetter. Ungene her i huset (og de voksne) digger det. Vanligvis til 4- stk, bruker jeg ca 1/3 del av pakken (av og til halve pakken) En boks med skinke, og en paprika og en pakke matfløte. Dere bør vel fordoble porsjonen? Som sagt smaker kjempegodt kaldt også, og oppleves som en "skikkelig" middag. Vi lager ofte noe lignende, men da med en fortynnet pestosaus i stedet for fløte. Antakelig sunnere, og etter min mening bedre :-). Noen ganger har vi kyllingbiter i i stedet for skinke, og har i cherrytomater og frisk basilikum rett før serering. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 19. juni 2008 Skrevet 19. juni 2008 Takk, ja tanken har streifet meg. Må alternativt lage pasta i tillegg til ris som enkelte ikke kan ha.... Begge deler går jo raskt å lage, man trenger bare litt store kjeler 0 Siter
pekkaline Skrevet 19. juni 2008 Forfatter Skrevet 19. juni 2008 Begge deler går jo raskt å lage, man trenger bare litt store kjeler Sant det, er litt småforvirra enda her jeg sitter 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.