Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Gjest histamine

Jeg lider av en nevrologisk sykdom som heter blefarospasme/dystoni (en atypisk variant som ikke gir blinking, men bare problemer med å åpne øynene) og har mistanke om at jeg har utviklet den pga langvarig bruk av antihistamin. Jeg har derfor prøvd å eksprimentere med mat/drikke med mye histamin for å finne ut av dette og for å finne ut om det er noe som kan gjøre meg bedre. Det er en del ting jeg trenger hjelp til å forstå i denne forbindelse. - Jeg har lest at det er mye histamin i ingefær og lurer på om det er riktig? Samtidig har jeg lest at ingefær brukes mot kvalme på samme måte som antihistamin. Hvis begge disse tingene stemmer så blir det jo motsigelsesfylt. Hvordan kan en matvare med mye histamin virke som et antihistamin? - På et tidspunkt drakk jeg store mengder ingefærte. Jeg kjente da en prikking/stikking i kroppen, hovedsakelig i ansiktet. Så var det liksom som om hele ansiktet falt sammen. Muskulaturen i ansiktet var i utgangspunktet forstyrret, siden ringmuskelen rundt øyet er unormalt stram pga blefarospasmen. Nå virket det som om jeg fikk en svekkelse i muskulaturen i ansiktet nedenfor øynene og jeg fikk til og med problemer med å snakke fordi muskukaturen ikke fungerte skikkelig. Det har ikke gitt seg helt enda. Det jeg lurer på er selvfølgelig hva som skjedde? Hvordan kan ingefær ha en så voldsom effekt? Jeg har lest at histamin utvider blodårene slik at blodsirkulasjonen øker. Kan musklene ha blitt svekket av å få for mye blod? - Jeg vet at histamin er virksom i forbindelse med allergier. Jeg har ikke allergi, så dette har ikke betydning for meg. Det jeg lurer på er hvilken andre virkninger histamin har i kroppen? Har det noe med væsken i kroppen å gjøre? Hvilket forhold har det til dopamin og cholin? Hvis dette er et for omfattende tema til å skrive om det her, kan du anbefale noe litteratur om dette emnet? - Til slutt lurer jeg på om det finnes noe oppslagsverk hvor man kan lese om hvilke matvarer som inneholder mye histamin? Og om du vet om chili, appelsiner, hvitløk og nyper inneholder mye histamin?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/309756-histamin/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...