Gjest strawberrydream Skrevet 30. juni 2008 Skrevet 30. juni 2008 Har 6 korger jordbær, men hva skal jeg gjøre med de? Jeg ammer og flere venninner sier til meg at jeg ikke bør spise de pga jeg ammer, fordi barnet kan få luft i magen av det og sterke smerter.... og at barnet kan utvikle allergi. Er dette sant? Noen av vennene sier at dette kun gjelder "rå" jordbær, kokt jordbær, f.eks. sylte skal være trygt. Hva mener dere? Og har dere noen ideer om hva jeg kan lage av disse jordbærene - som evnt. tåles av babyen? Er spesielt interessert i oppskrift på jordbærsyltetøy. Kanskje jeg kan lage rullekake med jordbærsylte? hmmmmmmm 0 Siter
Lillemus Skrevet 30. juni 2008 Skrevet 30. juni 2008 Sylte = pålegg av svin. Syltetøy = rørte eller kokte bær med sukker Du kan jo bare prøve deg litt frem med noen jordbær og se om babyen reagerer? Ikke alle gjør det. 0 Siter
....AV Skrevet 30. juni 2008 Skrevet 30. juni 2008 Når det dreier seg om amming, er det vel bare det med luftsmerter som er relevant. Allergien kommer først når barnet spiser selv. Ikke alle barn reagerer på at mor spiser jordbær. Mine har for eksempel ikke reagert. Prøv deg frem med noen få bær først. 0 Siter
Speak Skrevet 30. juni 2008 Skrevet 30. juni 2008 Jeg spiste jordbær mens jeg ammet. Jeg hadde også hørt at det ikke var så bra, så jeg begrenset meg. Fikk ingen problem. (Ho er født i slutten av mai, og var jo veldig lita da jordbæra kom.) Jeg pleier å skjære opp jordbæra i litt mindre biter. Røre inn litt sukker og frysepulver. Det blir kjempegodt!!!! I tillegg er det jo nesten ikke noe sukker i forhold til i kjøpe-syltetøy. Bruker kanskje 100 gram pr. kilo bær. Om bæra er søte bruker jeg enda mindre. (Fryses ned i små posjoner.) 0 Siter
Sofline Skrevet 30. juni 2008 Skrevet 30. juni 2008 Det er ikke en myte at enkelte babyer reagerer når mor har spist jordbær, men det er en myte at alle babyer gjør det. En sykepleier sa da jeg var innlagt på barselsgangen at myten kom av at når jordbærsesongen kom spiste man plutselig mye jordbær på en gang uten å ha spist det før, og at man må spise alt med måte når man ammer. Babyen min reagerer ikke når jeg spiser jordbær. Det er bare tull at h*n kan bli allergisk. Luft i magen er ikke farlig hvis du skulle oppdage at h*n reagerer. 0 Siter
astridny Skrevet 30. juni 2008 Skrevet 30. juni 2008 Jeg spiste jordbær mens jeg ammet. Jeg hadde også hørt at det ikke var så bra, så jeg begrenset meg. Fikk ingen problem. (Ho er født i slutten av mai, og var jo veldig lita da jordbæra kom.) Jeg pleier å skjære opp jordbæra i litt mindre biter. Røre inn litt sukker og frysepulver. Det blir kjempegodt!!!! I tillegg er det jo nesten ikke noe sukker i forhold til i kjøpe-syltetøy. Bruker kanskje 100 gram pr. kilo bær. Om bæra er søte bruker jeg enda mindre. (Fryses ned i små posjoner.) Hei. Jeg gjør det samme som deg,men ejg har ikke frysepulver i. De blir kjempe gode som dessert når vinteren kommer. Nam nam. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 30. juni 2008 Skrevet 30. juni 2008 Selvsagt kan du spise jordbær selv om du ammer, bare ikke "overdo" det. Du vil fort merke om den lille reagerer. Ellers er det letteste å røre jordbæra. 0 Siter
Speak Skrevet 1. juli 2008 Skrevet 1. juli 2008 Hei. Jeg gjør det samme som deg,men ejg har ikke frysepulver i. De blir kjempe gode som dessert når vinteren kommer. Nam nam. Jeg bruker litt frysepulver så det ikke blir så rennende. Men smaken blir den samme:-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.