Gjest Shira :o) Skrevet 30. august 2008 Del Skrevet 30. august 2008 De fleste av de som anser seg som intolerante for gluten (unntatt cøliakere) har ikke fått det påvist av blodprøver som er anerkjente. Det ligger vanligvis diettutprøving til grunn for konklusjonen. Hm., nå må jeg si at jeg ble veldig nyskjerrig. Du har helt sikkert rett, men da er det rart at to uavhengige av hverandre har tatt blodprøver hos sin lege, og fått bekreftet glutenintoleranse. Det er ikke cøliaki de har. Ingen av de testet ut diett i forkant, men startet opp etter prøveresultat. Vanlig almennlege de går hos. Hun ene kan jeg være tilbøyelig til å tro at kan ha misforstått eller "lagt" på litt selv, mens andremann stoler jeg på at forteller det slik det er. Mon tro hvilke blodprøver de tok da? Uansett så har hun ene fått ett mye bedre liv, og det var jo målet ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/313311-matvarer-og-psykose/page/2/#findComment-2557118 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prøva Skrevet 30. august 2008 Del Skrevet 30. august 2008 Jeg spiser fisk og har merkelige opplevelser rett som det er. Men dette er heeelt normalt for meg :-) Vet ikke sikkert men det kan være en stor fordel å sjekke ut om man har peptider i urinen p.g.a melk og gluten. Dessuten tror jeg at det er smart å kutte ut sukkker for å forebygge psykisk sykdom. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/313311-matvarer-og-psykose/page/2/#findComment-2557132 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 30. august 2008 Del Skrevet 30. august 2008 Vet ikke sikkert men det kan være en stor fordel å sjekke ut om man har peptider i urinen p.g.a melk og gluten. Dessuten tror jeg at det er smart å kutte ut sukkker for å forebygge psykisk sykdom. Godt kosthold er utvilsomt viktig. Når det gjelder urinanalyse mht peptider, så koster dette ca 1200,- kroner for pasienten og testresultatene er svært omstridte, både mht testenes kvalitet og hvilken betydning de kan tillegges. Det er påvist at dersom en person oppsøker flere av de klinikkene som har spesialisert seg på dette med matvareintoleranser, så vil vedkommende stort sett alltid få beskjed om at vedkommene har intoleranser, men i forhold til hvilke matvarer varierer fra klinikk til klinikk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/313311-matvarer-og-psykose/page/2/#findComment-2557145 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prøva Skrevet 30. august 2008 Del Skrevet 30. august 2008 Godt kosthold er utvilsomt viktig. Når det gjelder urinanalyse mht peptider, så koster dette ca 1200,- kroner for pasienten og testresultatene er svært omstridte, både mht testenes kvalitet og hvilken betydning de kan tillegges. Det er påvist at dersom en person oppsøker flere av de klinikkene som har spesialisert seg på dette med matvareintoleranser, så vil vedkommende stort sett alltid få beskjed om at vedkommene har intoleranser, men i forhold til hvilke matvarer varierer fra klinikk til klinikk. Ang peptider p.g.a melk og gluten så er det jo enten eller. Enten har man de enzymene som må til for å bryte ned desse proteinene eller så har man det ikke eller i veldig liten grad. Er klar over at teorien er omstridt men leser du nøye hva Reichelt skriver så blir du kanskje mere overbevist. De som har vært skeptiske til teorien har ofte ikke vært tålmodige og nøyen nok med å følge hans opplegg. Jeg vet om flere som har fått et helt nytt og bedre liv etter å ha funnet ut at de manglet enzymene og dermed kuttet ut desse matvarene. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/313311-matvarer-og-psykose/page/2/#findComment-2557171 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 30. august 2008 Del Skrevet 30. august 2008 Ang peptider p.g.a melk og gluten så er det jo enten eller. Enten har man de enzymene som må til for å bryte ned desse proteinene eller så har man det ikke eller i veldig liten grad. Er klar over at teorien er omstridt men leser du nøye hva Reichelt skriver så blir du kanskje mere overbevist. De som har vært skeptiske til teorien har ofte ikke vært tålmodige og nøyen nok med å følge hans opplegg. Jeg vet om flere som har fått et helt nytt og bedre liv etter å ha funnet ut at de manglet enzymene og dermed kuttet ut desse matvarene. Testen som utføres anses ikke for å gi sikre resultater. Hvis det var så enkelt som du antyder, hvorfor tilbyr da ikke Rikshospitalets laboratorium en analyse som påviser disse peptidene med sikkerhet? Ingen tvil om at Reichelt er overbevist om verdien av sine funn, men hans oppfatninger støttes ikke av så mange andre vitenskapsfolk såvidt meg bekjent. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/313311-matvarer-og-psykose/page/2/#findComment-2557179 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 30. august 2008 Del Skrevet 30. august 2008 De fleste av de som anser seg som intolerante for gluten (unntatt cøliakere) har ikke fått det påvist av blodprøver som er anerkjente. Det ligger vanligvis diettutprøving til grunn for konklusjonen. OK. Da legger jeg meg det på minnet. Merkelig at almennleger sier at blodprøven de tok var nok. Nå er det jo ikke aktuelt for meg, men synes det er interessant når jeg opplever at flere og flere rundt meg har intoleranse (etter eget utsagn). Jeg har ikke det, jeg tåler bare ikke alt annet ;o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/313311-matvarer-og-psykose/page/2/#findComment-2557205 Del på andre sider Flere delingsvalg…
guttas Skrevet 30. august 2008 Del Skrevet 30. august 2008 De fleste av de som anser seg som intolerante for gluten (unntatt cøliakere) har ikke fått det påvist av blodprøver som er anerkjente. Det ligger vanligvis diettutprøving til grunn for konklusjonen. Min datter tok blodprøver hos legen pga magesmerter over lang tid, da hun var liten. Blodprøvene viste intoleranse for gluten. Hun ble undersøkt videre på sykehuset med tanke på cøliaki, men det hadde hun ikke. Intoleranse for gluten ble stående som årsak til hennes magesmerter. Magesmertene gikk over da hun gikk over på glutenfri kost. Hun har aldri hatt noe psykiske problemer, verken før eller siden. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/313311-matvarer-og-psykose/page/2/#findComment-2557337 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kaka11365381158 Skrevet 30. august 2008 Del Skrevet 30. august 2008 Testen som utføres anses ikke for å gi sikre resultater. Hvis det var så enkelt som du antyder, hvorfor tilbyr da ikke Rikshospitalets laboratorium en analyse som påviser disse peptidene med sikkerhet? Ingen tvil om at Reichelt er overbevist om verdien av sine funn, men hans oppfatninger støttes ikke av så mange andre vitenskapsfolk såvidt meg bekjent. "Hvis det var så enkelt som du antyder, hvorfor tilbyr da ikke Rikshospitalets laboratorium en analyse som påviser disse peptidene med sikkerhet?" Svaret er enkelt. Her er det ikke penger å tjene, derfor er det heller ikke interessant. Markedskreftene ser desverre ut til å rå også i helsevesenet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/313311-matvarer-og-psykose/page/2/#findComment-2557429 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 30. august 2008 Del Skrevet 30. august 2008 "Hvis det var så enkelt som du antyder, hvorfor tilbyr da ikke Rikshospitalets laboratorium en analyse som påviser disse peptidene med sikkerhet?" Svaret er enkelt. Her er det ikke penger å tjene, derfor er det heller ikke interessant. Markedskreftene ser desverre ut til å rå også i helsevesenet. I følge fagfolk jeg har diskutert dette med er svaret noe annet, men uansett så er den testen som for tiden tilbys av et privat laboratorium i allefall svært omdiskutert mht pålitelighet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/313311-matvarer-og-psykose/page/2/#findComment-2557432 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.