Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Har du aldri verken sett eller smakt cc??

*lettere sjokkert ettersom dette har vært i butikkene siden tidenes morgen mens kesam er nokså nytt* ;-)

CC er mer klumpete, ja, jeg synes ikke de ligner hverandre eller kan erstatte hverandre, men jeg liker begge deler. CC er mer mild i smaken, kesam har litt mer "karakter".

Har du aldri verken sett eller smakt cc??

*lettere sjokkert ettersom dette har vært i butikkene siden tidenes morgen mens kesam er nokså nytt* ;-)

CC er mer klumpete, ja, jeg synes ikke de ligner hverandre eller kan erstatte hverandre, men jeg liker begge deler. CC er mer mild i smaken, kesam har litt mer "karakter".

Nei, jeg kan ikke si at jeg har stiftet noe nærmere bekjentskap med cc. Ikke med kesam heller før i forrige uke. ;o) *Inspirert av Valnøtt*

Må vel bare kjøpe en boks cc og prøve da, men jeg mente å huske at det var litt klumpete i konsistensen ja. Lite karbo og masse proteiner i den sjø. :o)

Har du virkelig ikke smakt cottage cheese etter alle disse årene med fokus på vekt... Hmmm, det hadde jeg aldri trodd var mulig!

Men for å svare, så er både smak og konsistens helt forskjellig. CC har en nøytral smak i motsetning til den syrlige (eller hva det nå heter) i kesam. Bruksområdene er også forskjellige, men jeg synes begge smaker godt, og du som vil ha mer proteiner i kosten bør hive deg over begge produktene.

... og nå skal jeg gjøre det jeg egentlig skal gjøre, og ikke surre bort tiden her på dol...*s*

Har du aldri verken sett eller smakt cc??

*lettere sjokkert ettersom dette har vært i butikkene siden tidenes morgen mens kesam er nokså nytt* ;-)

CC er mer klumpete, ja, jeg synes ikke de ligner hverandre eller kan erstatte hverandre, men jeg liker begge deler. CC er mer mild i smaken, kesam har litt mer "karakter".

Jeg er også i sjokktilstand etter denne avsløringen!

Har du virkelig ikke smakt cottage cheese etter alle disse årene med fokus på vekt... Hmmm, det hadde jeg aldri trodd var mulig!

Men for å svare, så er både smak og konsistens helt forskjellig. CC har en nøytral smak i motsetning til den syrlige (eller hva det nå heter) i kesam. Bruksområdene er også forskjellige, men jeg synes begge smaker godt, og du som vil ha mer proteiner i kosten bør hive deg over begge produktene.

... og nå skal jeg gjøre det jeg egentlig skal gjøre, og ikke surre bort tiden her på dol...*s*

''Har du virkelig ikke smakt cottage cheese etter alle disse årene med fokus på vekt...''

Jeg har såvidt vært borti det for mange år siden. :o) Denslags var ikke noe vanlig innslag i heimen hos oss, men jeg skal prøve det snarest!

Annonse

Gjest Valnøtt

Jeg bruker ikke kesam, så jeg vet ikke hvordan den er. Cottage cheese har konsistens som tykk risgrøt omtrent. Den har en ganske nøytral smak og er veldig sunn. Jeg bruker den i de merkeligste sammenhenger.

Den danner feks en helt nydelig "riskrem" sammen med krem...

Jeg bruker ikke kesam, så jeg vet ikke hvordan den er. Cottage cheese har konsistens som tykk risgrøt omtrent. Den har en ganske nøytral smak og er veldig sunn. Jeg bruker den i de merkeligste sammenhenger.

Den danner feks en helt nydelig "riskrem" sammen med krem...

Jeg bruker for tiden kesam med litt lett eplesyltetøy (med sukker ikke kunstig søtning) og havreknekkebrød i biter - knallgodt! Men så at cc hadde mindre karbo og mer proteiner så jeg må vel gi den et forsøk også. :o)

Gjest Valnøtt

Jeg bruker for tiden kesam med litt lett eplesyltetøy (med sukker ikke kunstig søtning) og havreknekkebrød i biter - knallgodt! Men så at cc hadde mindre karbo og mer proteiner så jeg må vel gi den et forsøk også. :o)

Bringebør som er rørt med litt sukrin hvis man er glad i søtt - over et par skjeer med cc... Det er utrolig godt, kjempesunt med masse protein og antioksidanter - og man blir mett lenge av en moderat porsjon :-)

Eller cc med sukrin og kanel - kjempegodt.

Kanel er forresten blodsukkerstabiliserende. Har man søtsug og slenger innpå en teskje kanel så forsvinner suget i løpet av en halvtimes tid - og blir borte lenge.

Bringebør som er rørt med litt sukrin hvis man er glad i søtt - over et par skjeer med cc... Det er utrolig godt, kjempesunt med masse protein og antioksidanter - og man blir mett lenge av en moderat porsjon :-)

Eller cc med sukrin og kanel - kjempegodt.

Kanel er forresten blodsukkerstabiliserende. Har man søtsug og slenger innpå en teskje kanel så forsvinner suget i løpet av en halvtimes tid - og blir borte lenge.

Nja... Jeg er hyperskeptisk til kunstige søtningsstoffer, selv de som er laget av "ødelagt" sukker.... Reagerer på de "vanlige" kunstige med vondt i magen og luft i magen og har ikke noen tro på at de er sunnere enn sukker.

Gjest Valnøtt

Nja... Jeg er hyperskeptisk til kunstige søtningsstoffer, selv de som er laget av "ødelagt" sukker.... Reagerer på de "vanlige" kunstige med vondt i magen og luft i magen og har ikke noen tro på at de er sunnere enn sukker.

Sukrin er ikke et slikt kunstig søtstoff. Det er naturlig og er akkurat det samme som du finner i sopp eller i vin. Ellers er jeg enig i at kunstig søtning ikke er noe å ete seg mett på ja.

Annonse

Sukrin er ikke et slikt kunstig søtstoff. Det er naturlig og er akkurat det samme som du finner i sopp eller i vin. Ellers er jeg enig i at kunstig søtning ikke er noe å ete seg mett på ja.

''Sukrin er ikke et slikt kunstig søtstoff. Det er naturlig og er akkurat det samme som du finner i sopp eller i vin.''

*Fremdeles skeptisk*

Men etter å ha lest litt kjapt på nettet ser det ikke så dumt ut da... Må tenke litt på det. :o)

Gjest Valnøtt

''Sukrin er ikke et slikt kunstig søtstoff. Det er naturlig og er akkurat det samme som du finner i sopp eller i vin.''

*Fremdeles skeptisk*

Men etter å ha lest litt kjapt på nettet ser det ikke så dumt ut da... Må tenke litt på det. :o)

Det ser ut som sukker - smaker som sukker og oppfører seg meget likt sukker. Også er det det med at det er naturlig da - jeg liker den biten med at vi har spist det i maten vår i lange tider.

Det ser ut som sukker - smaker som sukker og oppfører seg meget likt sukker. Også er det det med at det er naturlig da - jeg liker den biten med at vi har spist det i maten vår i lange tider.

''Også er det det med at det er naturlig da - jeg liker den biten med at vi har spist det i maten vår i lange tider.''

Ja, men vi har jo ikke akkurat spist det i større mengder da? De færreste av oss lever på pærer, sopp og vin....

Gjest Valnøtt

''Også er det det med at det er naturlig da - jeg liker den biten med at vi har spist det i maten vår i lange tider.''

Ja, men vi har jo ikke akkurat spist det i større mengder da? De færreste av oss lever på pærer, sopp og vin....

Vah???? Lever du ikke på vin???

Neida - men man spiser jo ikke så store mengden med sukrin heller. Jeg har en teskje i bringebæra hvis den er veldig syrlig. Eller litt i kakaoen eller de andre gangene jeg skal ha noe søtt. Men jeg gjør et poeng av å holde meg unna søtsmak - som gammal sukkernarkis :-)

''Har du virkelig ikke smakt cottage cheese etter alle disse årene med fokus på vekt...''

Jeg har såvidt vært borti det for mange år siden. :o) Denslags var ikke noe vanlig innslag i heimen hos oss, men jeg skal prøve det snarest!

Det er da vitterlig noen år siden du flyttet hjemmefra nå...*s*

Sukrin er ikke et slikt kunstig søtstoff. Det er naturlig og er akkurat det samme som du finner i sopp eller i vin. Ellers er jeg enig i at kunstig søtning ikke er noe å ete seg mett på ja.

Hva med fruktose da? Det bruker jeg endel, men er sukrin bedre?

Stakkars, Valnøtt, du er blitt min helse guru :-D

Jeg har min første selvkjøpte CC i kjøleskapet nå. Mamma brukte det endel husker jeg.

Jeg trengte di til en frokostpannekake oppskrift, men tror ikke jeg kommer til å spise den på knekkebrød. Men hvem vet ;-D

Snakk om at dette forumet plutselig har fått nytt liv. Så bra :-D

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...