Gå til innhold

Komler, komper, raspeballer, potetballer


Anbefalte innlegg

Skrevet

Finnes det flere navn på denne retten? ;-)

Jeg skal ihvertfall lage komler for første gang neste søndag og lurer på om noen har en god (enkel) oppskrift til meg? Tenkte å koke dem i salt lammekjøtt og ha kålrapistappe og tykke pølser til. Men kom gjerne med andre forslag til tilbehør! Hvor lang tid må jeg beregne sånn ca?

Gjest Trønderab
Skrevet

Klubb. :-) Resten av spørsmålet ditt kan jeg ikke svare på.

Skrevet

Klubb. :-) Resten av spørsmålet ditt kan jeg ikke svare på.

Oj. Trodde virkelig det ikke fantes flere navn. Er det trøndere som sier "klubb?

candyqueen_83
Skrevet

Stekt bacon i biter og baconfett må til, kokte poteter.

Skrevet

Nam - det skal jeg også lage til helga - er guttungens favoritt nr 1.

Min grunn-oppskrift: (jeg ganger den opp med 4 stort sett, og fryser eventuelle rester...)

1/2 l rå poteter - som jeg maler i hurtigmikseren og siler litt av

2 1/2 dl kokte, moste poteter

1 ts salt

1 1/2 dl byggmel

1 1/2 dl hvetemel

evt baconbiter som "dott"

Kjøtt trekkes først i halv til trekvart time, ha deretter komlene oppi, trekkes i ca en time til. Ha grønnsaker i den siste halvtimen eller så. (gulerøtter, kålrabi)

Tilbehør:

smeltet smør, salt kjøtt, kjøttpølser, kålrabistappe.

Gjest Shira :o)
Skrevet

Det finnes mel som gir veldig gode komler.

http://www.stangeland-molle.no/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=83

Jeg bruker som oftes det nå, og det er like godt som om jeg skulle gjørt det fra bunnen av.

Jeg koker svineknoke i ca 2 timer, bruker kraft derifra til å koke komlene. Kan ha det i samme panne, men veldig greitt og ha egen komlepanne. Fyller bare opp panna med knoken etter at jeg har tatt kraft derifra.

Knoken skal slippe kjøttet når det er ferdig kokt.

Jeg har kålrabistappe til. Grove pølser. Og masse masse bacon og fett.

Komlene slipper du oppi med ei stor skjei. Rist i panna forsiktig mens det koker slik at det ikke setter seg fast. De flyter opp når de er ferdige. Står også koketid på melpakken om du velger den.

Beregn gode 2 timer.

Skrevet

Raspeballer heter det, eller komler.

Du må selvfølgelig ha vossakorv til og du _kan_ ha stekt bacon til også.

Kjøttet tar ca. 2-2,5 time før det er mørt og spiselig.

Skrevet

Der mannen min kommer fra, heter det raspekaker. De serveres med røykt svineknoke og røykt sauekjøtt ved siden av (altså ikke inni) og biter av kokt kålrabi kokt gulrot og potet.

Her på Sørlandet heter det komper, og her skal det være røykt flesk inni. Vi pleier å ha meierismør oppå så det smelter, og tyttebærsyltetøy til. Og så MÅ jeg ha melk som drikke til!!!!!

Skrevet

Raspeballer heter det, eller komler.

Du må selvfølgelig ha vossakorv til og du _kan_ ha stekt bacon til også.

Kjøttet tar ca. 2-2,5 time før det er mørt og spiselig.

Nei - det heter raspekaker eller komper!!!

*kranglete*

Skrevet

Ball er best med kokt kålrot, gulrøtter, poteter og stekt bacon ved siden av! *nam*

Skrevet

Jeg kjøper bare sånne pakker med blanding. Deigen skal svelle noen minutter. Skreller og gulerøtter og kålrabi, koker vann, hiver alt i og lar det stå å trekke den tiden som står på pakken.

Veldig godt med vossakorv eller bacon, og sukker.

Tar ikke mer en 1 time å lage.

Gjest nammmmm
Skrevet

Komler er kjempegodt, jeg kaller dem potetball.

Pleier å ha stekt bacon til, kanskje kokt svinebog/svineknoke, sauekjøtt osv om jeg har det på lur, og tjukkepølser, samt kålråt som jeg har skjært i tykke skiver og dampet, kanskje litt poteter og, jeg syns poteter til potetball er smør på flesk, men mannen min må ha poteter til :D

Fyller potetballen med bacon og mør.

Så har jeg baconfett på som "saus".

Mannen min pleier å strø sukker på....

og noen jeg kjenner har sirup på. Hver sin smak.

Jeg syns de på poser hvor du tilsetter vann er godt, de smaker mer hjemmelaget om du rasper en potet i.

Gidder aldri lage selv ;-)

Gjest Shira :o)
Skrevet

Nei - det heter raspekaker eller komper!!!

*kranglete*

Nja, komler! Og jeg kan med stor sikkerthet si at mange fra det områder du har raspekakene fra, sier komla ;o)

Skrevet

Oj. Trodde virkelig det ikke fantes flere navn. Er det trøndere som sier "klubb?

Jepp, i Trøndelag heter det klubb. :o)

Og den serveres selvfølgelig med flesk, duppe og sirup - kjøpes den på restaurant/kafe så følger det også med ihjelkokt kålrot.

Skrevet

[quote name=Shira :o)' timestamp='1225230027' post='3998192]

Nja, komler! Og jeg kan med stor sikkerthet si at mange fra det områder du har raspekakene fra, sier komla ;o)

Det kan du vel ikke mene?

Hmmmm - dette må jeg til bunns i. Alle i min manns slekt sier nå raspekaker!!!!!

AneM1365380603
Skrevet

Raspeballer heter det, eller komler.

Du må selvfølgelig ha vossakorv til og du _kan_ ha stekt bacon til også.

Kjøttet tar ca. 2-2,5 time før det er mørt og spiselig.

Enig med deg i alt, men du glemte kålrabistappen.

AneM1365380603
Skrevet

Nei - det heter raspekaker eller komper!!!

*kranglete*

Raspekaker? Det har jeg aldri hørt om. Ser du skriver at kålrabien skal serveres i biter. Jeg liker den best moset, gjerne med kraft fra kjøttet.

Gjest ChiengMai
Skrevet

Her kaller vi det klubb, og i tillegg til salt fårekjøtt, pølser og kokt kålrot eller kålrotstappe bruker mange stekt bacon ved sida av.

Gjest ChiengMai
Skrevet

Det glemte jeg å nevne, det skal være sirup til. :-D

Skrevet

Raspeballer heter det, eller komler.

Du må selvfølgelig ha vossakorv til og du _kan_ ha stekt bacon til også.

Kjøttet tar ca. 2-2,5 time før det er mørt og spiselig.

Men det hadde "Guroen" huska på, så da trengte ikkje eg å nevne det. :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...