Hushjelpen Skrevet 30. oktober 2008 Skrevet 30. oktober 2008 Har kjøpt fryste pakker med pinnekjøtt som det står gryteklart på, hva betyr det?? Tenkte jeg skulle ta de ut av fryseren på lørdag (er middag til søndag). Men hvordan skal jeg da tilberede de? De er vel ikke ferdig kokt tro?? Jeg regner med at det kanskje betyr at de er ferdige til å putte i gryten, at de er saltet og sånt som vi egentlig gjør en dag i forveien når vi kjøper ferskt pinnekjøtt til jul, da står de jo i saltvann over natten... Trenger ikke det med disse da sikkert??? Ble sånn i tvil jeg nå, og jeg er ingen stoooor kokke for å si det mildt:o) 0 Siter
Moment Skrevet 30. oktober 2008 Skrevet 30. oktober 2008 Det betyr at det er ferdig utvannet og klart til koking. Jeg har forresten aldri hørt om pinnekjøtt som ligger i saltvann før koking. Trodde det var om og gjøre å vanne ut så det ikke er ramsalt når man skal spise det. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 30. oktober 2008 Skrevet 30. oktober 2008 Det betyr at det er ferdig utvannet og klart til koking. Jeg har forresten aldri hørt om pinnekjøtt som ligger i saltvann før koking. Trodde det var om og gjøre å vanne ut så det ikke er ramsalt når man skal spise det. Trodde også pinnekjøttet skal vannes ut om det ikke er gryteklart. Ikke saltes mer. 0 Siter
Gjest høstløv Skrevet 30. oktober 2008 Skrevet 30. oktober 2008 "PSST: Pinnekjøtt er saltet og tørket/speket og må vannes ut før bruk. Kjøttet får tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet. Lunkent vann gir raskere utvanning. For uvannet pinnekjøtt beregnes 400 g pr pers, og 500 g for storspisere. For ferdig vannet beregnes 530 g pr pers og 650 g for storspisere." Jeg sakset dette fra: http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?artid=7776 Det er slik vi gjør det, og mannen min er fra Vestlandet. 0 Siter
Hushjelpen Skrevet 30. oktober 2008 Forfatter Skrevet 30. oktober 2008 Det betyr at det er ferdig utvannet og klart til koking. Jeg har forresten aldri hørt om pinnekjøtt som ligger i saltvann før koking. Trodde det var om og gjøre å vanne ut så det ikke er ramsalt når man skal spise det. Dere har selvfølgelig rett, det skal selvfølgelig ikke ligge i saltvann, men i vann så det ikke skal bli salt... Herreguuud, det visste jeg egentlig:o) Men da betyr det altså at det er ferdig utvannet da, og bare legge i gryta. Hehe, jammen godt jeg spurte her, så slapp vi å spise en veeeeldig salt middag:o) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.