Gå til innhold

"fisken du enten elsker eller hater"


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ikke gru deg - med litt kløkt klarrer du sikkert å unngå å vide at du ikke spiser noe (særig) av selve fisken. Ha på masse tilbehør og bare en liten fiskebit, og vhis det viser seg at du ikke liker fisken, kan du prøve å "blande" biten inn i restavfallet. Det settes sikert fem skåler for å ha bein og skinn oppi - slipp småbiter av fisken oppi der og spis tilbehøret;-)

Hehe.. jeg skjønte hva du mente, men måtte sjekke at du virkelig hadde skrevet det en søndag kveld... men du kan jo ha fått rikelig med vin til middag, eller blitt veldig ivrig. Takk for tips iallfall :))

  • Svar 63
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • adelie

    18

  • morsan

    11

  • candyqueen_83

    4

  • AneM1365380603

    4

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

Ikke gru deg - med litt kløkt klarrer du sikkert å unngå å vide at du ikke spiser noe (særig) av selve fisken. Ha på masse tilbehør og bare en liten fiskebit, og vhis det viser seg at du ikke liker fisken, kan du prøve å "blande" biten inn i restavfallet. Det settes sikert fem skåler for å ha bein og skinn oppi - slipp småbiter av fisken oppi der og spis tilbehøret;-)

Men er det virkelig MED skinn og bein også.. urghh

Skrevet

Jeg husker egentlig ikke noe særlig av lukten, men husker smaken og konsistensen.... Og jeg er veldig glad i fisk - alstå vanlig fisk!

Men du kan jo gi det en sjanse! Det blir sikkert sosialt og hyggelig!

''Men du kan jo gi det en sjanse! Det blir sikkert sosialt og hyggelig!''

Tiltredes! dessuten er øl & akevitt aldri gæernt:-)

Skrevet

Du tar jo selvsagt mest av slikt som potet og ertestuing, som det er flust av og litt mer moderat av baconet.

vedr lukta: Jeg har problemer med lukt av rakfisk, men jeg melder ikke avbud av den grunn.

Nei. Bare hold deg unna der de produserer den, på bøgda! Det er dødslukt, det!

Skrevet

''Men du kan jo gi det en sjanse! Det blir sikkert sosialt og hyggelig!''

Tiltredes! dessuten er øl & akevitt aldri gæernt:-)

*liker ikke akevitt* .... men for å skylle ned noe som er enda verre ..... det blir som pest og kolera. Jeg skal f#en meg ha hyggelig bordkavalerer for at dette skal gå bra!!

Skrevet

''Men du kan jo gi det en sjanse! Det blir sikkert sosialt og hyggelig!''

Tiltredes! dessuten er øl & akevitt aldri gæernt:-)

Jeg kan spare meg for akevitt - men øl er godt :-)

Skrevet

Men er det virkelig MED skinn og bein også.. urghh

Hvilken fisk er ikke det? ;-)

Det er vel sjelden man får fiskepinner eller fiskeboller i selskap....;-)

Skrevet

Nei. Bare hold deg unna der de produserer den, på bøgda! Det er dødslukt, det!

Det er jo stort sett bare på bøgda jeg har blitt tilbudt rakfisk....;-)

Gjest Ulvinnen
Skrevet

Lutefisk er det ikke mulig å like. Jeg har gjort flere forsøk, så nå står jeg over med god samvittighet.

Skrevet

*liker ikke akevitt* .... men for å skylle ned noe som er enda verre ..... det blir som pest og kolera. Jeg skal f#en meg ha hyggelig bordkavalerer for at dette skal gå bra!!

Det er herved offisielt: Du ER sær! *erte, erte* ;-)

Skrevet

Det er herved offisielt: Du ER sær! *erte, erte* ;-)

hehe ... den falt på stengrunn her :P

Er ikke sær jeg, vel! :)

Skrevet

Hvilken fisk er ikke det? ;-)

Det er vel sjelden man får fiskepinner eller fiskeboller i selskap....;-)

Men det hender rett som det er at fisken er fillettert.. (vet ikke hvor mange llll og tttt det er i det ordet)

Skrevet

Lutefisk er det ikke mulig å like. Jeg har gjort flere forsøk, så nå står jeg over med god samvittighet.

Prøvde du i selskap? Liksom ta en liten bit, og gjøre gode miner?

Skrevet

Har aldri smakt så jeg kan egentlig ikke si om jeg liker det eller ikke. Men ettersom jeg ikke liker noe særlig av tilbehøret får jeg bare håpe jeg aldri blir buden i lutefiskselskap...

Ikke liker jeg ertestuing og sennep og får ikke i meg verken øl eller akevitt... Men jeg kan godt spise kålstuing (eller mente vedkommende kålrabistappe tro?) og bacon! :o))))

Skrevet

Men det hender rett som det er at fisken er fillettert.. (vet ikke hvor mange llll og tttt det er i det ordet)

Her ser du et bilde der du ser fisken. Jeg kjøper den i ferdige stykker, slik som de bitene du ser der. Disse bitene legges med skinnsida ned i langpanna. Skinnbiten er mest for å holde det "samlet".

Det er altså ikke skinn både "over&under". om du skjønner:-)

http://www.geocities.com/napavalley/3227/images/pr_lutefisk.jpg

Skrevet

Her ser du et bilde der du ser fisken. Jeg kjøper den i ferdige stykker, slik som de bitene du ser der. Disse bitene legges med skinnsida ned i langpanna. Skinnbiten er mest for å holde det "samlet".

Det er altså ikke skinn både "over&under". om du skjønner:-)

http://www.geocities.com/napavalley/3227/images/pr_lutefisk.jpg

Blir den hvit når den er ferdig? Det ser jo ikke verst ut..

Skrevet

Blir den hvit når den er ferdig? Det ser jo ikke verst ut..

Ja, men ikke kritthvit, slik som kokt torsk. Litt mer grålig, og mer "blank" eller "geleaktig" eller hva jeg skal si.

Noen flere bilder:

http://www.aperitif.no/images/99211/tradisjonell-lutefisk-225b.jpg

Dette bildet synes jeg er for gult, men det viser "teksturen":

http://www.fosna-folket.no/multimedia/archive/00954/lutefisk_954535a.jpg

Her har man helt over baconfett - derfor r fisken litt glinsende:

http://gfx.dagbladet.no/dinside/2004/12/01/lutefisk.jpg

http://www.godfisk.no/binary?id=84427

Skrevet

Ja, men ikke kritthvit, slik som kokt torsk. Litt mer grålig, og mer "blank" eller "geleaktig" eller hva jeg skal si.

Noen flere bilder:

http://www.aperitif.no/images/99211/tradisjonell-lutefisk-225b.jpg

Dette bildet synes jeg er for gult, men det viser "teksturen":

http://www.fosna-folket.no/multimedia/archive/00954/lutefisk_954535a.jpg

Her har man helt over baconfett - derfor r fisken litt glinsende:

http://gfx.dagbladet.no/dinside/2004/12/01/lutefisk.jpg

http://www.godfisk.no/binary?id=84427

Håper virkelig jeg får ertestuing, det kan man bli mett av. Skal nok klare å skuffe inn noen biter fisk også. Bare jeg får rødvin.

Skrevet

Jeg synes lutefisk er veldig godt, men kan ikke si at jeg elsker det. Den smaker best med bacon, ertestuing og sennep til, men jeg har også smakt lutefisk med bare poteter og ribbefett som tilbehør, og det var godt det også. Øl og helst akevitt til er et must.

Min kjære klarer dessverre ikke lutefisk, så jeg lager det aldri her hjemme. Når sant skal sies, er han litt barnslig i matveien, men det får ikke hjelpe.

Skrevet

Jeg synes lutefisk er veldig godt, men kan ikke si at jeg elsker det. Den smaker best med bacon, ertestuing og sennep til, men jeg har også smakt lutefisk med bare poteter og ribbefett som tilbehør, og det var godt det også. Øl og helst akevitt til er et must.

Min kjære klarer dessverre ikke lutefisk, så jeg lager det aldri her hjemme. Når sant skal sies, er han litt barnslig i matveien, men det får ikke hjelpe.

Det er trist hvis ikke mennene er spreke i matveien. Men akkurat mht lutefisk er jeg visst på linje med mannen din :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...