Gå til innhold

Grøt i dyp skål eller flat tallerken?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 108
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • candyqueen_83

    25

  • Orio

    10

  • Aliza1365380759

    10

  • pekkaline

    8

Populære dager

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

I barndomshjemmet mitt fikk vi alltid servert grøten på flate tallerkener, emn av en eller annen grunn har jeg gått over til å benytte dyptallerken nå.

Men jeg mener "ordinære" dyptallerkener og ikke "boller".

Du er blitt innhentet av sivilisasjonen.

;- )

Skrevet

Du er blitt innhentet av sivilisasjonen.

;- )

;-) En mer urban spisestil?

Skrevet

Min bror serverte grøt på flat tallerken til sine barn.

Jeg servere i dyp.

Min bror sin ide er bedre en min.:-/

En ting er jo små barn, de skal vel helst vente til maten ikke er så varm lenger. Men voksne? Det er vel ingen som liker kald grøt!

Skrevet

;-) En mer urban spisestil?

Jepp. Og ikke minst økonomisk fremgang, nå har folk råd til både flate og dype tallerkner.

Skrevet

En ting er jo små barn, de skal vel helst vente til maten ikke er så varm lenger. Men voksne? Det er vel ingen som liker kald grøt!

Kanskje kald grøt kommer til å bli en delikatesse om 10 år?

Annonse

Skrevet

Men da må man jo ha på sukker og kanel flere ganger!

Snakker av erfaring, for i studentkantina hadde de slike dype skåler de dagene det ble servert risgrøt.... :-(

Du har feil teknikk. Du skal ikke bare ta det tynne øverste laget. Stikk skjea rett ned, vri den litt rundt og ta med deg all grøten helt fra bunnen opp og inn i munnen. Har du smørøye dypper du tuppen av skjea (med grøt på) så vidt ned i smøret.

Skrevet

Kanskje kald grøt kommer til å bli en delikatesse om 10 år?

Det er mange delikatesser jeg aldri ville spist. Men du har sikkert rett, den dagen kald grøt koster 500 kroner for tre skjeer er det nok en delikatesse. Og plutselig liker alle det.

Skrevet

Jeg spiser fra slike skåler:

http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/20057057

Går også greit med slike:

http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/10057883

Men flate middagstallerkner går jeg ikke med på :o)

Hadde syntes det var rart å bli servert grøt på en slik.

Sånn grøtskål vil jeg også ha. (Den første linken.) Kanskje jeg virkelig skal slå meg løs og kjøpe en sånn neste gang jeg er på ikea.

Skrevet

Oprasjon "grøt på flat tallerken" er nå gjennomført, og det var svært vellykket. Jevnt fordelt av sukker og kanel på alle "tyggene", og grøten var passe varm selv på siste skje! :-)

Og jeg som aldri hadde tenkt tanken på at det var mulig å spise grøt fra flat tallerken før nå.... Tror jeg må prøve dette her jeg også ;-)

Aliza1365380759
Skrevet

Det er jo en helt vanlig, flat tallerken, jo.

Ja, jeg vet det.. :-)

Skrevet

Grøten skal helt klart spises på flat tallerken. I dyptallerken må man jo ha på ny runde med sukker og kanel hele tiden. Særlig i dype skåler med rømmegrøt.

Feil teknikk. Skjea må føres helt til bunns for hver munnfull, ikke bare skrape på overflaten.

Annonse

Skrevet

Du har feil teknikk. Du skal ikke bare ta det tynne øverste laget. Stikk skjea rett ned, vri den litt rundt og ta med deg all grøten helt fra bunnen opp og inn i munnen. Har du smørøye dypper du tuppen av skjea (med grøt på) så vidt ned i smøret.

Høres ut som om hele grøten blir en guffen beige blanding med den metoden der.

Aliza1365380759
Skrevet

Og jeg som aldri hadde tenkt tanken på at det var mulig å spise grøt fra flat tallerken før nå.... Tror jeg må prøve dette her jeg også ;-)

Hehe, take a walk on the wild side! ;-)

Skrevet

Hehe, take a walk on the wild side! ;-)

Huff, ja, jeg er altfor A4 * ;-P

Skrevet

Høres ut som om hele grøten blir en guffen beige blanding med den metoden der.

Du skal jo ikke røre rundt i grøten, da. Skjeen går rett ned, litt rundt så du får med deg grøten opp, og resten av gøten er like fin.

Skrevet

Du skal jo ikke røre rundt i grøten, da. Skjeen går rett ned, litt rundt så du får med deg grøten opp, og resten av gøten er like fin.

Noe sier meg at du også slurper i deg suppa uten å følge regler for god takt og tone i så henseende...;-)

''-- Spoon the soup away from you, towards the centre of the bowl.

-- Sip from the side of the spoon. Never put the whole spoon in your mouth or slurp. Noisy eating is better placed in the farmyard, rather than the dining table!

-- Tip the bowl away from you and spoon the soup across the bowl to get at the last bits.

-- After finishing the soup, place the spoon in the under-plate, or in the soup plate at a 10:20 position.''

http://answers.google.com/answers/threadview?id=443388

Skrevet

Her spiser mannen fra flat og jeg fra dyp, så vi er ikke enige, og kommer nok aldri til å bli det. ;) Jeg ville nok foretrukket sånn halv-dype, men det har vi ikke lenger...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...