Gå til innhold

Meksikansk suppe - oppskrift??


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg fikk engang servert denne suppen, og dette var helt nydelig! Alt jeg vet er at den skulle kokes i 4 timer, og at det var mye kylling i den (ferdig grillet, bare revet i biter). Det var også mye god krydder, og vi fikk servert med baconbiter, revet ost og knust nachochips. Nam nam! Googler etter oppskrift, men finner ingenting som ligner. Har noen andre smakt noe lignende, og har kanskje en oppskrift å dele?

Skrevet

Den sorte gryte.

En gammel dol oppskrift. Brownie som la den ut her for maaaange maaaange år siden.

Serverte den for litt over ei uke siden. :-)

2-3 store løk

3 fedd hvitløk

2 ss olje

Hakk løk og hvitløk og stek i oljen til løken er gyllen og mør.

Tilsett:

3 grønne eller røde jalapenos (chilipepper)

1 boks kakkede tomater

4.5 dl kyllingkraft (buljong)

4.5 dl kjøttkraft (buljong)

3.5 dl tomatjuice

1 ss karve (cumin)

1 ss worechiestershire saus

1 ts cayenne pepper

1/2 grillet kylling i biter

Koke 2-5 timer. Jo lenger jo bedre.

Server med revet ost, tortilla chips og rømme.

Liker du veldig sterk mat, lar du vær å ta ut frøene av chilipepperen.

Slik skrev Brownie oppskriften ei gang i 99.

Jeg hev oppi kyllingen litt sent i prosessen.

Hadde også rundstykker ved siden av.

Ble tatt godt imot av han jeg serverte til. :-)

Lykke til, kos deg. :-)

Skrevet

Den sorte gryte.

En gammel dol oppskrift. Brownie som la den ut her for maaaange maaaange år siden.

Serverte den for litt over ei uke siden. :-)

2-3 store løk

3 fedd hvitløk

2 ss olje

Hakk løk og hvitløk og stek i oljen til løken er gyllen og mør.

Tilsett:

3 grønne eller røde jalapenos (chilipepper)

1 boks kakkede tomater

4.5 dl kyllingkraft (buljong)

4.5 dl kjøttkraft (buljong)

3.5 dl tomatjuice

1 ss karve (cumin)

1 ss worechiestershire saus

1 ts cayenne pepper

1/2 grillet kylling i biter

Koke 2-5 timer. Jo lenger jo bedre.

Server med revet ost, tortilla chips og rømme.

Liker du veldig sterk mat, lar du vær å ta ut frøene av chilipepperen.

Slik skrev Brownie oppskriften ei gang i 99.

Jeg hev oppi kyllingen litt sent i prosessen.

Hadde også rundstykker ved siden av.

Ble tatt godt imot av han jeg serverte til. :-)

Lykke til, kos deg. :-)

Se der ja! Kjempebra, dette høres ut som akkurat den jeg fikk servert :o) Kjenner igjen noen av ingrediensene. Tusen, tusen takk :o)

Skrevet

Se der ja! Kjempebra, dette høres ut som akkurat den jeg fikk servert :o) Kjenner igjen noen av ingrediensene. Tusen, tusen takk :o)

Bare hyggelig. :)

Laget den selv ei gang i 99. Etter den tid har oppskriften vært nesten bortgjemt, helt til jeg fant den frem for 14 dager siden. Smakte like godt nå. :-)

Skrevet

Se der ja! Kjempebra, dette høres ut som akkurat den jeg fikk servert :o) Kjenner igjen noen av ingrediensene. Tusen, tusen takk :o)

Klippet ut en tacosuppe fra et annet forum også. Har ikke prøvd den selv.

Tacosuppe:

4 løk

2 fedd hvitløk

- dette surres i olje

1liter vann

1/2 teskje chilipulver (eller etter behov/smak)

3 hønsebuljong terninger

3 bokser hakkede tomater

3 små glass salsa (medium)

Salt/Pepper

Alt sammen småkokes ca 1 time

Mot slutten av koketida tilsettes kjøtt fra 2 grillede kyllinger (fortrinnsvis kuttet i småbiter )

Når suppa er øst opp i tallerkenen tilsettes det tilbehøret man ønsker, rømme, revet ost etc

Jeg serverer den med tacochips/nachos og hvitløksbaguetter til...

Denne oppskriften er vel beregnet til 6-7 personer...

Er litt herk å rense på kyllingen men jeg syns det er best med kylling. Kan evt bruke krydret kjøttdeig...

Skrevet

Her er en litt annen variant, ligner nok veldig på den under her. Kjempegodt rett og slett. :-)

2-3 store løk,

3 hvitløksbåter,

2 ss olje (ikke olivenolje),

5-6 hakkede grønne og røde chilier,

1 boks tomater,

125 g soltørkede tomater,

4,5 dl kyllingkraft (eller vann og hønsebuljongterning),

4,5 dl kjøttkraft (eller vann og kjøttbuljongterning),

3,5 dl tomatjuice,

0,5 ss spisskummen,

0,5 ts chilipulver,

1 ss worcestershire-saus,

0,5 ts kayannepepper,

kylling i biter (beregn 1 kylling til fire personer- ta av skinnet).

Hakk løk og hvitløk og surr det blankt i en gryte. Tilsett de andre ingrediensene og la suppen småkoke i 2-5t (jo lengre jo bedre) Kyllingbitene på slutten av koketiden.

Tilbehør: revet ost, tortillachips med eller uten ostesmak og mye rømme.

Ved servering: Knus tortilla i tallerkenen. Legg et lag revet ost over og en god klatt rømme på toppen. Hell deretter suppe over.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...