Gå til innhold

Hjemmelaget marsipan


Anbefalte innlegg

Gjest Løveføtter
Skrevet

Har lest de siste dagene om enkelte som skryter av sin gode hjemmelagede marsipan.

Er det noen som vil dele sin gode oppskrift? Har lyst å prøve noe nytt i år!

Fortsetter under...

Skrevet

Jeg bruker ingen eksakt oppskrift, men pleier å lage marsipan av 1-2 kg mandler.

Disse skolder jeg (har i kokende vann en liten stund, og smutter av skallet). Så legges de til tørk på tørkepapir i 1-2 døgn.

Mandelkvernen finnes frem, og mandlene kvernes 2 ganger. Den siste gangen sammen med melis. Bruker ca like mye melis som mandler.

For å binde det hele sammen bruker jeg eggehvite. Det blir vel ca 2-3 eggehvitter til denne mengden, men dette må du nesten føle deg litt frem til. Elt det hele sammen,og når konsistensen blir "marsinpanaktig" så er det bra. Blir det for vått, bruk melis til å gjøre det tørrere.

Man kan bruke "tragant" eller noe slikt for å få marsipanen seigere, men jeg liker den som den er. Noen bruker også å smakstilsette med mandeldråper, likører ol.,det gjør ikke jeg.

Konditorfarge er kjekt til å sette farge på marsipanen. Jeg bruker rød og grønn, og så har jeg også en del som er hvit.

Så er det bare å trille kuler, presse ut former, dyppe i sjokolade, pynte med nøtter eller andre gode saker - og nyyyyte!!!

Gjest Løveføtter
Skrevet

Jeg bruker ingen eksakt oppskrift, men pleier å lage marsipan av 1-2 kg mandler.

Disse skolder jeg (har i kokende vann en liten stund, og smutter av skallet). Så legges de til tørk på tørkepapir i 1-2 døgn.

Mandelkvernen finnes frem, og mandlene kvernes 2 ganger. Den siste gangen sammen med melis. Bruker ca like mye melis som mandler.

For å binde det hele sammen bruker jeg eggehvite. Det blir vel ca 2-3 eggehvitter til denne mengden, men dette må du nesten føle deg litt frem til. Elt det hele sammen,og når konsistensen blir "marsinpanaktig" så er det bra. Blir det for vått, bruk melis til å gjøre det tørrere.

Man kan bruke "tragant" eller noe slikt for å få marsipanen seigere, men jeg liker den som den er. Noen bruker også å smakstilsette med mandeldråper, likører ol.,det gjør ikke jeg.

Konditorfarge er kjekt til å sette farge på marsipanen. Jeg bruker rød og grønn, og så har jeg også en del som er hvit.

Så er det bare å trille kuler, presse ut former, dyppe i sjokolade, pynte med nøtter eller andre gode saker - og nyyyyte!!!

Tusen takk! Må prøve dette i år ;o)

Skrevet

Tusen takk! Må prøve dette i år ;o)

Absolutt verdt strevet!!! Kjempegodt :D

Skrevet

Tusen takk! Må prøve dette i år ;o)

Det er knallgodt!!! Jeg lagde marsipankuler fra bunnen av og dyppet i smeltet sjokolade et år. Eksen syntes det var unødvendig og at de sikkert ikke ble så gode. Ha ha. De forsvant før jeg fikk sukk for meg! :o)

Skrevet

Jeg bruker ingen eksakt oppskrift, men pleier å lage marsipan av 1-2 kg mandler.

Disse skolder jeg (har i kokende vann en liten stund, og smutter av skallet). Så legges de til tørk på tørkepapir i 1-2 døgn.

Mandelkvernen finnes frem, og mandlene kvernes 2 ganger. Den siste gangen sammen med melis. Bruker ca like mye melis som mandler.

For å binde det hele sammen bruker jeg eggehvite. Det blir vel ca 2-3 eggehvitter til denne mengden, men dette må du nesten føle deg litt frem til. Elt det hele sammen,og når konsistensen blir "marsinpanaktig" så er det bra. Blir det for vått, bruk melis til å gjøre det tørrere.

Man kan bruke "tragant" eller noe slikt for å få marsipanen seigere, men jeg liker den som den er. Noen bruker også å smakstilsette med mandeldråper, likører ol.,det gjør ikke jeg.

Konditorfarge er kjekt til å sette farge på marsipanen. Jeg bruker rød og grønn, og så har jeg også en del som er hvit.

Så er det bare å trille kuler, presse ut former, dyppe i sjokolade, pynte med nøtter eller andre gode saker - og nyyyyte!!!

Jeg gjør på samme vis, men med en spiseskje eller to cognac i "voksenporsjonen". Kjempegodt! Med den med cognac holder seg litt dårligere enn den uten.

Annonse

Gjest Løveføtter
Skrevet

Jeg gjør på samme vis, men med en spiseskje eller to cognac i "voksenporsjonen". Kjempegodt! Med den med cognac holder seg litt dårligere enn den uten.

mmm, høres godt ut! takk for tips!

Skrevet

Jeg bruker ingen eksakt oppskrift, men pleier å lage marsipan av 1-2 kg mandler.

Disse skolder jeg (har i kokende vann en liten stund, og smutter av skallet). Så legges de til tørk på tørkepapir i 1-2 døgn.

Mandelkvernen finnes frem, og mandlene kvernes 2 ganger. Den siste gangen sammen med melis. Bruker ca like mye melis som mandler.

For å binde det hele sammen bruker jeg eggehvite. Det blir vel ca 2-3 eggehvitter til denne mengden, men dette må du nesten føle deg litt frem til. Elt det hele sammen,og når konsistensen blir "marsinpanaktig" så er det bra. Blir det for vått, bruk melis til å gjøre det tørrere.

Man kan bruke "tragant" eller noe slikt for å få marsipanen seigere, men jeg liker den som den er. Noen bruker også å smakstilsette med mandeldråper, likører ol.,det gjør ikke jeg.

Konditorfarge er kjekt til å sette farge på marsipanen. Jeg bruker rød og grønn, og så har jeg også en del som er hvit.

Så er det bare å trille kuler, presse ut former, dyppe i sjokolade, pynte med nøtter eller andre gode saker - og nyyyyte!!!

1-2 kg mandler? Det må da bli enorme mengder marsipan.

Skrevet

1-2 kg mandler? Det må da bli enorme mengder marsipan.

Det blir aldri for mye sjokoladetrukket marsipan...

Skrevet

Det blir aldri for mye sjokoladetrukket marsipan...

Men det er jo så mye annet godt også. Men marsipan står i en særklasse, ja. Tror jammen jeg skal prøve det i år, jeg.

Skrevet

Mandler skoldes. (Legges i kokende varmt vann så skallet løsner).

Finmal mandlene. Tilsett like mye melis (vei begge delene)

Tilsegg eggehviter så du kan kna marsipanen. (Det kan fort bli for mye eggehvite, så vær forsiktig her)

Dersom du skal ha farge på marsipanen tilsetter du dette samtidig (Da bruker du gjerne litt mindre eggehvite)

Jeg tilsetter også noen mandeldråper. Jeg har også prøvd med litt likør, og det kan også være godt:-)

Dette er tidkrevende, men utrolig godt.

Jeg ruller stort sett kuler av dette, og dypper mange i sjokolade. MMMmmmm... Glede rmeg til jul:-)

Gjest Løveføtter
Skrevet

Mandler skoldes. (Legges i kokende varmt vann så skallet løsner).

Finmal mandlene. Tilsett like mye melis (vei begge delene)

Tilsegg eggehviter så du kan kna marsipanen. (Det kan fort bli for mye eggehvite, så vær forsiktig her)

Dersom du skal ha farge på marsipanen tilsetter du dette samtidig (Da bruker du gjerne litt mindre eggehvite)

Jeg tilsetter også noen mandeldråper. Jeg har også prøvd med litt likør, og det kan også være godt:-)

Dette er tidkrevende, men utrolig godt.

Jeg ruller stort sett kuler av dette, og dypper mange i sjokolade. MMMmmmm... Glede rmeg til jul:-)

Tusen takk, gleder meg til å prøve ut dette i år. Syns det er bedre enn tørre småkaker.

Skrevet

Tusen takk, gleder meg til å prøve ut dette i år. Syns det er bedre enn tørre småkaker.

Det er myyye bedre.

Dersom du ikke skolder mandlene, og steker disse litt så blir det kransekake.

Vær nøye med at du ikke oversteker dem, og frys dem ned. Da blir de kjempeseige:-)

Annonse

Skrevet

Mandler skoldes. (Legges i kokende varmt vann så skallet løsner).

Finmal mandlene. Tilsett like mye melis (vei begge delene)

Tilsegg eggehviter så du kan kna marsipanen. (Det kan fort bli for mye eggehvite, så vær forsiktig her)

Dersom du skal ha farge på marsipanen tilsetter du dette samtidig (Da bruker du gjerne litt mindre eggehvite)

Jeg tilsetter også noen mandeldråper. Jeg har også prøvd med litt likør, og det kan også være godt:-)

Dette er tidkrevende, men utrolig godt.

Jeg ruller stort sett kuler av dette, og dypper mange i sjokolade. MMMmmmm... Glede rmeg til jul:-)

*Sikle* Du har overbevist meg - jeg må lage sjokoladetrukne marsipankuler i år! Kjæresten er ikke så begeistret for marsipan sier han så faren er vel stor for at jeg spiser det meste selv... *Hehe*

Gjest Løveføtter
Skrevet

Det er myyye bedre.

Dersom du ikke skolder mandlene, og steker disse litt så blir det kransekake.

Vær nøye med at du ikke oversteker dem, og frys dem ned. Da blir de kjempeseige:-)

Det pleier vi alltid å få ha faren min, så det slipper jeg å bake selv. Baker minimalt! Pepperkaker og kakemenn, det er det hele. Men i år blir det marsipan og karameller.

Skrevet

Det pleier vi alltid å få ha faren min, så det slipper jeg å bake selv. Baker minimalt! Pepperkaker og kakemenn, det er det hele. Men i år blir det marsipan og karameller.

Jeg lager aldri en hel kransekake. Men triller ut små kuler eller stenger.

Evt. bruker jeg det til Sarah Bernar (denne tror jeg kom med skrivefeil....)

Skrevet

Jeg gjør på samme vis, men med en spiseskje eller to cognac i "voksenporsjonen". Kjempegodt! Med den med cognac holder seg litt dårligere enn den uten.

Så rart. Jeg hadde trodd den med cognac skulle holdt seg bedre... Så har jeg lært noe i dag også ;)

Skrevet

1-2 kg mandler? Det må da bli enorme mengder marsipan.

Jepp :) Nam, nam :D

Skrevet

Så rart. Jeg hadde trodd den med cognac skulle holdt seg bedre... Så har jeg lært noe i dag også ;)

Den blir ikke dårlig, bare litt tørr. Ü

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...