Gjest Løveføtter Skrevet 17. november 2008 Skrevet 17. november 2008 Har lest de siste dagene om enkelte som skryter av sin gode hjemmelagede marsipan. Er det noen som vil dele sin gode oppskrift? Har lyst å prøve noe nytt i år! 0 Siter
jubalong70 Skrevet 17. november 2008 Skrevet 17. november 2008 Jeg bruker ingen eksakt oppskrift, men pleier å lage marsipan av 1-2 kg mandler. Disse skolder jeg (har i kokende vann en liten stund, og smutter av skallet). Så legges de til tørk på tørkepapir i 1-2 døgn. Mandelkvernen finnes frem, og mandlene kvernes 2 ganger. Den siste gangen sammen med melis. Bruker ca like mye melis som mandler. For å binde det hele sammen bruker jeg eggehvite. Det blir vel ca 2-3 eggehvitter til denne mengden, men dette må du nesten føle deg litt frem til. Elt det hele sammen,og når konsistensen blir "marsinpanaktig" så er det bra. Blir det for vått, bruk melis til å gjøre det tørrere. Man kan bruke "tragant" eller noe slikt for å få marsipanen seigere, men jeg liker den som den er. Noen bruker også å smakstilsette med mandeldråper, likører ol.,det gjør ikke jeg. Konditorfarge er kjekt til å sette farge på marsipanen. Jeg bruker rød og grønn, og så har jeg også en del som er hvit. Så er det bare å trille kuler, presse ut former, dyppe i sjokolade, pynte med nøtter eller andre gode saker - og nyyyyte!!! 0 Siter
Gjest Løveføtter Skrevet 17. november 2008 Skrevet 17. november 2008 Jeg bruker ingen eksakt oppskrift, men pleier å lage marsipan av 1-2 kg mandler. Disse skolder jeg (har i kokende vann en liten stund, og smutter av skallet). Så legges de til tørk på tørkepapir i 1-2 døgn. Mandelkvernen finnes frem, og mandlene kvernes 2 ganger. Den siste gangen sammen med melis. Bruker ca like mye melis som mandler. For å binde det hele sammen bruker jeg eggehvite. Det blir vel ca 2-3 eggehvitter til denne mengden, men dette må du nesten føle deg litt frem til. Elt det hele sammen,og når konsistensen blir "marsinpanaktig" så er det bra. Blir det for vått, bruk melis til å gjøre det tørrere. Man kan bruke "tragant" eller noe slikt for å få marsipanen seigere, men jeg liker den som den er. Noen bruker også å smakstilsette med mandeldråper, likører ol.,det gjør ikke jeg. Konditorfarge er kjekt til å sette farge på marsipanen. Jeg bruker rød og grønn, og så har jeg også en del som er hvit. Så er det bare å trille kuler, presse ut former, dyppe i sjokolade, pynte med nøtter eller andre gode saker - og nyyyyte!!! Tusen takk! Må prøve dette i år ;o) 0 Siter
jubalong70 Skrevet 17. november 2008 Skrevet 17. november 2008 Tusen takk! Må prøve dette i år ;o) Absolutt verdt strevet!!! Kjempegodt 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. november 2008 Skrevet 17. november 2008 Tusen takk! Må prøve dette i år ;o) Det er knallgodt!!! Jeg lagde marsipankuler fra bunnen av og dyppet i smeltet sjokolade et år. Eksen syntes det var unødvendig og at de sikkert ikke ble så gode. Ha ha. De forsvant før jeg fikk sukk for meg! ) 0 Siter
ariadne Skrevet 17. november 2008 Skrevet 17. november 2008 Jeg bruker ingen eksakt oppskrift, men pleier å lage marsipan av 1-2 kg mandler. Disse skolder jeg (har i kokende vann en liten stund, og smutter av skallet). Så legges de til tørk på tørkepapir i 1-2 døgn. Mandelkvernen finnes frem, og mandlene kvernes 2 ganger. Den siste gangen sammen med melis. Bruker ca like mye melis som mandler. For å binde det hele sammen bruker jeg eggehvite. Det blir vel ca 2-3 eggehvitter til denne mengden, men dette må du nesten føle deg litt frem til. Elt det hele sammen,og når konsistensen blir "marsinpanaktig" så er det bra. Blir det for vått, bruk melis til å gjøre det tørrere. Man kan bruke "tragant" eller noe slikt for å få marsipanen seigere, men jeg liker den som den er. Noen bruker også å smakstilsette med mandeldråper, likører ol.,det gjør ikke jeg. Konditorfarge er kjekt til å sette farge på marsipanen. Jeg bruker rød og grønn, og så har jeg også en del som er hvit. Så er det bare å trille kuler, presse ut former, dyppe i sjokolade, pynte med nøtter eller andre gode saker - og nyyyyte!!! Jeg gjør på samme vis, men med en spiseskje eller to cognac i "voksenporsjonen". Kjempegodt! Med den med cognac holder seg litt dårligere enn den uten. 0 Siter
Gjest Løveføtter Skrevet 17. november 2008 Skrevet 17. november 2008 Jeg gjør på samme vis, men med en spiseskje eller to cognac i "voksenporsjonen". Kjempegodt! Med den med cognac holder seg litt dårligere enn den uten. mmm, høres godt ut! takk for tips! 0 Siter
Orio Skrevet 17. november 2008 Skrevet 17. november 2008 Jeg bruker ingen eksakt oppskrift, men pleier å lage marsipan av 1-2 kg mandler. Disse skolder jeg (har i kokende vann en liten stund, og smutter av skallet). Så legges de til tørk på tørkepapir i 1-2 døgn. Mandelkvernen finnes frem, og mandlene kvernes 2 ganger. Den siste gangen sammen med melis. Bruker ca like mye melis som mandler. For å binde det hele sammen bruker jeg eggehvite. Det blir vel ca 2-3 eggehvitter til denne mengden, men dette må du nesten føle deg litt frem til. Elt det hele sammen,og når konsistensen blir "marsinpanaktig" så er det bra. Blir det for vått, bruk melis til å gjøre det tørrere. Man kan bruke "tragant" eller noe slikt for å få marsipanen seigere, men jeg liker den som den er. Noen bruker også å smakstilsette med mandeldråper, likører ol.,det gjør ikke jeg. Konditorfarge er kjekt til å sette farge på marsipanen. Jeg bruker rød og grønn, og så har jeg også en del som er hvit. Så er det bare å trille kuler, presse ut former, dyppe i sjokolade, pynte med nøtter eller andre gode saker - og nyyyyte!!! 1-2 kg mandler? Det må da bli enorme mengder marsipan. 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. november 2008 Skrevet 17. november 2008 1-2 kg mandler? Det må da bli enorme mengder marsipan. Det blir aldri for mye sjokoladetrukket marsipan... 0 Siter
Orio Skrevet 17. november 2008 Skrevet 17. november 2008 Det blir aldri for mye sjokoladetrukket marsipan... Men det er jo så mye annet godt også. Men marsipan står i en særklasse, ja. Tror jammen jeg skal prøve det i år, jeg. 0 Siter
Speak Skrevet 18. november 2008 Skrevet 18. november 2008 Mandler skoldes. (Legges i kokende varmt vann så skallet løsner). Finmal mandlene. Tilsett like mye melis (vei begge delene) Tilsegg eggehviter så du kan kna marsipanen. (Det kan fort bli for mye eggehvite, så vær forsiktig her) Dersom du skal ha farge på marsipanen tilsetter du dette samtidig (Da bruker du gjerne litt mindre eggehvite) Jeg tilsetter også noen mandeldråper. Jeg har også prøvd med litt likør, og det kan også være godt:-) Dette er tidkrevende, men utrolig godt. Jeg ruller stort sett kuler av dette, og dypper mange i sjokolade. MMMmmmm... Glede rmeg til jul:-) 0 Siter
Gjest Løveføtter Skrevet 18. november 2008 Skrevet 18. november 2008 Mandler skoldes. (Legges i kokende varmt vann så skallet løsner). Finmal mandlene. Tilsett like mye melis (vei begge delene) Tilsegg eggehviter så du kan kna marsipanen. (Det kan fort bli for mye eggehvite, så vær forsiktig her) Dersom du skal ha farge på marsipanen tilsetter du dette samtidig (Da bruker du gjerne litt mindre eggehvite) Jeg tilsetter også noen mandeldråper. Jeg har også prøvd med litt likør, og det kan også være godt:-) Dette er tidkrevende, men utrolig godt. Jeg ruller stort sett kuler av dette, og dypper mange i sjokolade. MMMmmmm... Glede rmeg til jul:-) Tusen takk, gleder meg til å prøve ut dette i år. Syns det er bedre enn tørre småkaker. 0 Siter
Speak Skrevet 18. november 2008 Skrevet 18. november 2008 Tusen takk, gleder meg til å prøve ut dette i år. Syns det er bedre enn tørre småkaker. Det er myyye bedre. Dersom du ikke skolder mandlene, og steker disse litt så blir det kransekake. Vær nøye med at du ikke oversteker dem, og frys dem ned. Da blir de kjempeseige:-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 18. november 2008 Skrevet 18. november 2008 Mandler skoldes. (Legges i kokende varmt vann så skallet løsner). Finmal mandlene. Tilsett like mye melis (vei begge delene) Tilsegg eggehviter så du kan kna marsipanen. (Det kan fort bli for mye eggehvite, så vær forsiktig her) Dersom du skal ha farge på marsipanen tilsetter du dette samtidig (Da bruker du gjerne litt mindre eggehvite) Jeg tilsetter også noen mandeldråper. Jeg har også prøvd med litt likør, og det kan også være godt:-) Dette er tidkrevende, men utrolig godt. Jeg ruller stort sett kuler av dette, og dypper mange i sjokolade. MMMmmmm... Glede rmeg til jul:-) *Sikle* Du har overbevist meg - jeg må lage sjokoladetrukne marsipankuler i år! Kjæresten er ikke så begeistret for marsipan sier han så faren er vel stor for at jeg spiser det meste selv... *Hehe* 0 Siter
Gjest Løveføtter Skrevet 18. november 2008 Skrevet 18. november 2008 Det er myyye bedre. Dersom du ikke skolder mandlene, og steker disse litt så blir det kransekake. Vær nøye med at du ikke oversteker dem, og frys dem ned. Da blir de kjempeseige:-) Det pleier vi alltid å få ha faren min, så det slipper jeg å bake selv. Baker minimalt! Pepperkaker og kakemenn, det er det hele. Men i år blir det marsipan og karameller. 0 Siter
Speak Skrevet 18. november 2008 Skrevet 18. november 2008 Det pleier vi alltid å få ha faren min, så det slipper jeg å bake selv. Baker minimalt! Pepperkaker og kakemenn, det er det hele. Men i år blir det marsipan og karameller. Jeg lager aldri en hel kransekake. Men triller ut små kuler eller stenger. Evt. bruker jeg det til Sarah Bernar (denne tror jeg kom med skrivefeil....) 0 Siter
jubalong70 Skrevet 18. november 2008 Skrevet 18. november 2008 Jeg gjør på samme vis, men med en spiseskje eller to cognac i "voksenporsjonen". Kjempegodt! Med den med cognac holder seg litt dårligere enn den uten. Så rart. Jeg hadde trodd den med cognac skulle holdt seg bedre... Så har jeg lært noe i dag også 0 Siter
jubalong70 Skrevet 18. november 2008 Skrevet 18. november 2008 1-2 kg mandler? Det må da bli enorme mengder marsipan. Jepp Nam, nam 0 Siter
ariadne Skrevet 18. november 2008 Skrevet 18. november 2008 Så rart. Jeg hadde trodd den med cognac skulle holdt seg bedre... Så har jeg lært noe i dag også Den blir ikke dårlig, bare litt tørr. Ü 0 Siter
jubalong70 Skrevet 18. november 2008 Skrevet 18. november 2008 Den blir ikke dårlig, bare litt tørr. Ü Ok 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.